?>

Ticaret Bakanı Pekcan: Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk malı kalitesi oturmuş

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Artık dünyanın neresine giderseniz gidin Türk malı kalitesi oturmuş." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Kilis

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde düzenlenen "19. Dönem AK Parti Siyaset Akademisi"nde yaptığı konuşmada, Regaib Kandili'nin tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Siyaset akademisi projesini çok önemsediğini ve projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonerliğini ortaya koyan bir çalışma olduğunu anlatan Pekcan, kendilerini geliştirme adına parti olarak ortaya konan iradeye güzel bir örnek olarak projenin dikkati çektiğini ifade etti.

Bakan Pekcan, ticaret denilince akla sadece mal alım satımının anlaşılmaması gerektiğini, aynı zamanda sağlık, hizmet ve dizi-film alanlarının da ticarete dahil edilip anlaşılması gerektiğini aktararak, "Artık günümüz ekonomisinde bir ürün farklı ülkelerde üretilip başka bir ülkede birleştirilerek satılabiliyor. Ticaret barış ve huzurun gelişmesinde de etkili oluyor. O yüzden ticareti ilişkilerimizde bir kaldıraç olarak kullanabiliriz. Ticaretin artırılmasıyla beraber barışçıl yaşamların arttığını görüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin ticaret hayatında önemli dönüm noktaları olduğunu ve bu süreçler hakkında bilgiler veren Pekcan, "Artık dünyanın neresine giderseniz gidin Türk malı kalitesi oturmuş. Ayrıca ürünlerimizin kısa sürede teslim edildiği de inanılmış şekilde. Müteahhitlik sektöründe de öyle. Bunlar Türkiye'nin rekabetçiliğini artırmaya yönelik çalışmalar. Ticaret artık çok daha kolaylaşıyor. Artık oturduğunuz yerden dünyanın her yerine mal satabiliyorsunuz." şeklinde konuştu.

Bakan Pekcan, dünyanın farklı bölgelerinde görülen yeni tip koronavirüsle ilgili de "Korunma konusunda dünyada en iyi tedbirleri alan ülkelerden biriyiz. Bize de gelebilir mi, evet gelebilir. Ama gereken tüm tedbirleri aldık. Allah'ın izniyle ihracatçılarımızın etkilenmemesi için de çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalarda her zaman istişareye önem verdiklerini, ticaret erbaplarıyla sık sık sahada bir araya gelerek fikirlerini aldıklarını, iş dünyasının sıkıntılarını masaya yatırarak çözüm önerileri aradıklarını anlatan Pekcan, bakanlık olarak iş dünyasının ayağına giderek ilgili bakanlıklarla da koordine olarak gereken çalışmaları hayata geçirdiklerini kaydetti.

Korumacılık önlemleri

Korumacılık önlemlerinin küresel ekonomiyi yavaşlattığını aktaran Pekcan, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisinin yavaşlaması hiçbir ülkenin faydasına olmaz. Çünkü küresel refahın da gerilemesi demek. İnşallah biz, bu dezavantajı avantaja çevirmek için çalışıyoruz. ABD ile Çin arasında yapılan anlaşmaların diğer fazları da imzalanır. Biz, Çin'den açılan boşluğa Türk malını nasıl enjekte ederiz, buna çalışıyoruz. Bu anlamda sektörel alım heyetleri oluşturuyoruz, bakanlığımızın desteğiyle iş adamlarımızı alıcılarla buluşturuyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor."

Dijitalleşmeyle ilgili devletin önemli destekleri olduğunu ve bakanlık olarak bu sene 3,8 milyar dolarlık destek vereceklerini belirten Pekcan, o yüzden her iş adamının ticari alanda dijitalleşmesini önerdi.

AK Parti İl Başkanı Murat Karataş, programın sonunda Bakan Pekcan'a hediye takdim etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Amatör telsizcilerin geliştirdiği 'amatörcell' afetlerde hayat kurtaracak

2020-02-21 17:57 - Çevre-Hayat

İran seçimlerinde muhafazakarlar kesinleşen 152 sandalyenin 124'ünü aldı

2020-02-22 20:52 - Dünya

Galatasaray potada Fenerbahçe deplasmanında 9 yıl sonra kazandı

2020-02-27 01:53 - Gündem

Akademideki kripto FETÖ'cülerin tespiti için 39 parametrelik 'FETÖMETRE' önerisi

2020-02-23 15:32 - Gündem

15 yaşındaki tenisçi Gauff dünya sıralamasında ilk 50'ye girdi

2020-02-25 01:16 - Spor

'Türkiye'nin Kuşları' kitabıyla 485 kuş türünü doğaseverlere tanıtacaklar

2020-02-26 15:52 - Çevre-Hayat

Malatya'da ağır hasarlı evler kontrollü şekilde yıkılıyor

2020-02-25 18:02 - Gündem

Bakan Pekcan: Türkiye'den İran'a ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam ediyor

2020-02-23 20:47 - Gündem

İngiliz hükümetinden AB'ye müzakere resti

2020-02-27 19:25 - Ekonomi

Öğretmen ile öğrencisi 20 yıl sonra aynı sahnede buluştu

2020-02-25 16:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milletvekilleri bakanlıkları "soru yağmuru"na tuttu

11:53 - Siyaset

AK Parti heyeti Gürsu ve Kestel arasındaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

08:18 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: Yangınlara ilişkin 33 ilde 97 şüpheli hakkında işlem yapıldı

02:43 - Siyaset

Bakan Yumaklı: 28'i ormanlık alanda, 48'i kırsal alanda olmak üzere 76 yangınla mücadele ettik

20:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem

Yurt geneli, hafta boyunca "tropikal gece"nin etkisinde olacak

15:58 - Gündem