?>

Ticaret Bakanı Bolat yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'yi ziyaret edecek

Siyaset - 5 ay önce

ANKARA

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre Bakan Bolat, Abu Dabi temasları kapsamında bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Yıllık Yatırım Toplantıları Kongresi'nin (Annual Investment Meeting-AIM) açılış törenine katılacak ve "Küresel Birlik İçin Bir Katalizör Olarak Yabancı Yatırım" başlıklı liderler oturumunun açılış konuşmasını yapacak.

AIM Kongresi kapsamında Abu Dabi'de bulunan Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov ile ikili ticaret, yatırım ve müteahhitlik konularının ele alınacağı ikili görüşme gerçekleştirecek Bolat, AIM Global Vakfı Başkanı Davud El Shezawi'yi kabul edecek.

Bakan Bolat ve BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Tani Ahmed Al Zeydi eş başkanlıklarında Türkiye-BAE Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 2. Dönem ile Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması (KEOA) 1. Dönem Ortak Komitesi toplantıları da gerçekleştirilecek.

Ortak komite toplantıları çerçevesinde ikili ticaret, KEOA, yatırım, müteahhitlik, ticaretin finansmanı, hizmet sektörleri, gümrük alanları, yeşil dönüşüm ve üçüncü ülkelerde işbirliği konuları ele alınacak. Bakanlar tarafından Türkiye-BAE JETCO ve KEOA Ortak Komitesi mutabakat zabıtları imzalanacak.

Ziyarette her iki ülkenin önde gelen firmalarının katılımıyla yuvarlak masa toplantısı da düzenlenecek. Burada bakanlar tarafından iş dünyasının talep ve önerileri ele alınacak.

Bakan Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu çatısı altındaki Dünya Türk İş Konseyinin organizasyonuyla BAE'de yerleşik Türk iş insanlarıyla da bir araya gelecek.

Hedef, 40 milyar dolarlık ikili ticaret...

BAE ile ikili ticaret hacmi geçen yıl 16 milyar doları aştı. Ticaret hacmi, bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artarak 4,8 milyar dolara ulaştı.

İkili ticaretin 1 Eylül 2023 itibarıyla yürürlüğe giren KEOA ile 5 yıl içinde 40 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk müteahhitlik firmaları tarafından BAE'de bugüne kadar 17,7 milyar dolar değerinde 149 proje üstlenildi. BAE, Türk firmaları tarafından dünyada en fazla proje üstlenilen 10. ülke konumunda.

BAE ile ikili ilişkilerde yakalanan ivmenin ticarete yansıtılması ile firmalar arasındaki işbirliği ve ortaklıkların artırılarak devam ettirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

NBA'de Nuggets, Jokic'in 61 sayı kaydettiği maçta Timberwolves'a 140-139 yenildi

2025-04-02 10:42 - Spor

İsrail'in bayramın ilk gününde Gazze'de öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 13'ü çocuk 33'e yükseldi

2025-03-30 21:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İş dünyasından boykot çağrılarına tepki

2025-04-01 23:07 - Ekonomi

PFDK, Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'ya 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi

2025-04-04 02:38 - Spor

TOKİ, 44 ilde 552 arsa satacak

2025-04-04 10:47 - Ekonomi

Trump yönetimi, Princeton Üniversitesine sağlanan çok sayıda araştırma fonunu durdurdu

2025-04-02 05:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsrail Dışişleri Bakanı Saar'ın açıklamasına tepki

2025-03-31 14:43 - Siyaset

Ticaret Bakanlığının 8 milyar dolarlık e-ihracat hedefine sektörden tam destek geldi

2025-04-03 14:23 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor

2025-04-06 09:18 - Siyaset

Filistinli aktivist Halil, 8 Mart'ta ABD'de tutuklanmasını 'kaçırılma' olarak niteledi

2025-04-05 15:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Bakan Bolat: Zengezur Koridoru'nun açılmasıyla Uzak Doğu'dan başlayarak Avrupa'ya uzanan transit ticaret güçlenecek

22:55 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazzeli mazlumların yanında olmamızı kimse engelleyemez

15:50 - Siyaset

Bakan Fidan: Dışişleri Teşkilatımız ilk defa kendisi için inşa edilmiş müstakil bir binaya kavuşacak

18:56 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, Şam'da Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

19:32 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı ve Mısırlı mevkidaşları ile telefonda görüştü

19:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 99 Filistinli katledildi

03:38 - Dünya

Ali Koç'tan "seçim öncesi operasyonu" iddiası

02:37 - Spor

Merkez Bankası POS komisyon oranları uygulamasında değişiklik yaptı

01:18 - Ekonomi

Jose Mourinho, Portekiz basınına konuştu

01:12 - Spor

Dünyaca ünlü sanatçılardan Filistin için dayanışma çağrısı

01:07 - Dünya