?>

Ticaret Bakanı Bolat: Sosyal devlet, bizim açımızdan olmazsa olmaz bir zorunluluk ve görev

Bakan Bolat, "Sosyal devlet, bizim açımızdan olmazsa olmaz bir zorunluluk ve görev. Ticaret, sanayi, tarım, adalet, eğitim, savunma, enerji gibi bütün konularla ilgileneceğiz ama sosyal devlet olmanın da gereklerini yapmak zorundayız" dedi

Siyaset - 1 ay önce

İstanbul

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Merter Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen iftarda, Gülen Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören otizmli özel çocuklar ve aileleri, Bahçelievler Huzurevi'nde kalan yaşlılar ve Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki gençlerle Bahçelievler Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Bütün misafirlerle tek tek ilgilenip hepsiyle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Bolat'a özellikle çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi. Konuşmasında böyle bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolat, katılımcıların yaklaşan Kadir Gecesi'ni ve bayramını tebrik etti.

Bolat, etkinlikteki buluşmayı "muhteşem bir tablo" olarak betimleyerek, katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını iletti.

"Sosyal devlet, bizim açımızdan olmazsa olmaz bir zorunluluk ve görev. Ticaret, sanayi, tarım, adalet, eğitim, savunma, enerji gibi bütün konularla ilgileneceğiz ama sosyal devlet olmanın da gereklerini yapmak zorundayız, zaten bu Anayasamızda bir emirdir. Biz hükümet olarak sosyal politikalar alanında en geniş hizmet türlerini vatandaşlarımız için uyguluyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden başlayarak, başta huzurevleri gençlik evleri, bilgi evleri, rehabilitasyon merkezleri, engelliler merkezleri ve üniversiteli gençlere burs programları yoluyla başlattığı bu sosyal devlet anlayışını 22 yılda hükümet olarak en geniş anlamda sizler için vatandaşlarımız için uygulamaya gayret ediyoruz.

Her geçen yılda bütçemizi arttırıyoruz. Bizim devlet bütçemiz yaklaşık 12 trilyon lira civarında ve bunun 600 milyara yakın bölümünü sosyal hizmetler için tahsis ediyoruz, harcıyoruz."

Yapılan tüm çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Bolat, hayata geçirilen her projede, yapılan her proje ile sundukları hizmetlerden iftihar ettiklerini söyledi.

Bolat, "Sosyal, vicdanlı, şefkatli devlet bütün fertleri ile ilgilenmek zorundadır. Cumhurbaşkanımızın bize talimatları ile biz de hükümet üyeleri olarak bütün vatandaşlarımıza kol kanat germeye gayret ediyoruz, bundan sonra da edeceğiz." dedi.

Konuşmasının ardından Gülen Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören çocukların hazırladığı gösteriyi izleyen Bolat, daha sonra katılımcılar için hazırlanan hediyeleri takdim etti.

Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da telefonla bağlanarak katılımcılara selamlarını iletti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, terörsüz bir bölge demektir

2025-03-17 01:12 - Siyaset

Gazze'de 7 Ekim'den beri kaydedilen ölü ve yaralı sayısı toplam nüfusun yüzde 7'sini

2025-03-23 19:28 - Dünya

Altın fiyatları "artan küresel belirsizlikle" rekor arayışına devam ediyor

2025-03-21 11:42 - Ekonomi

İran: Trump'ın mektubuna önümüzdeki günlerde cevap vereceğiz

2025-03-20 14:43 - Dünya

Kars'ta yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kalan hastayı ekipler hastaneye ulaştırdı

2025-03-22 15:23 - Çevre-Hayat

Siemens 2027'ye kadar 6 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

2025-03-19 03:07 - Dünya

Türkiye-Çin Ortak Güvenlik İşbirliği Mekanizması 2. Toplantısı Ankara'da düzenlendi

2025-03-20 17:46 - Gündem

Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi: Kadro derinliği konusunda Türkiye daha avantajlı

2025-03-22 16:38 - Spor

Dünya Bankasından deprem bölgesindeki köy evlerinin yapımı için Türkiye'ye ek finansman

2025-03-18 22:08 - Ekonomi

İtalya Başbakanı Meloni: Zirvede kabul edilen sonuçlar, Ukrayna'ya desteği teyit ediyor

2025-03-21 08:46 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye milletimizin onlarca yıllık özlemidir

16:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam coğrafyasıyla aramızdaki bağları güçlendirmemiz şart

15:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam bir birlik şuuruyla hareket etmekten başka yolumuz yok

15:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Kamışlı'daki konferansa tepki

14:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak Türkiye'nin istikbalini inşa etmenin derdindeyiz

13:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Borsa'da bugünkü işlemlerin takası pazartesi günü gerçekleşecek

19:32 - Ekonomi

Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bolu ve Karabük'te yarın kuvvetli sağanak bekleniyor

19:27 - Gündem

ABD'de, Filistin'e destek verdiği için gözaltına alınan Mahdawi salıverildi

19:12 - Dünya

Polatların şirketlerine yönelik vergi suçu davasında karar

18:42 - Gündem

RTÜK'ün düzenlediği "Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi" sona erdi

18:38 - Gündem