?>

THY’den Boeing 737 MAX açıklaması: “Bazı uçuşlarda iptaller olabilir”

Türk Hava Yolları (THY), yaz tarifesinde Boeing 737 MAX uçaklarının değerlendirilemeyeceğini açıkladı. Açıklamada, "Filomuzda olan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçaklarımızı, sivil havacılık otoritelerinden gerekli uçuş onaylarının iletileceği tarihe kadar operasyonlarımızda değerlendiremeyeceğiz. Bu durum nedeniyle planlanan bazı uçuşlarımızda iptaller yaşanacaktır" denildi.

Genel - 6 yıl önce

Türk Hava Yolları (THY), yaz tarifesinde Boeing 737 MAX uçaklarının değerlendirilemeyeceğini açıkladı. Açıklamada, "Filomuzda olan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçaklarımızı, sivil havacılık otoritelerinden gerekli uçuş onaylarının iletileceği tarihe kadar operasyonlarımızda değerlendiremeyeceğiz. Bu durum nedeniyle planlanan bazı uçuşlarımızda iptaller yaşanacaktır" denildi.

THY’den akşam saatlerinde flaş bir açıklama yapıldı. Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada yaz tarifesinde Boeing 737 MAX uçaklarının değerlendirilemeyeceği belirtildi. Açıklamada, “Büyüme stratejimiz dahilinde filomuzda olan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçaklarımızı, sivil havacılık otoritelerinden gerekli uçuş onaylarının iletileceği tarihe kadar operasyonlarımızda değerlendiremeyeceğiz. Bu durum nedeniyle planlanan bazı uçuşlarımızda iptaller yaşanacaktır. Siz değerli misafirlerimizin anlayışına ve kamuoyunun bilgisine arz ederiz” denildi.

Bilindiği gibi THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı bir süre önce Boeing yetkilileri ile bir araya gelmiş, buluşmada Boeing 737 MAX’lerin durumu masaya yatırılmıştı.

12 UÇAK SİPARİŞİ DAHA VAR

THY filosunda 11 adet Boeing 737 MAX 8 ve bir adet B737 MAX 9 olmak üzere toplam 12 adet Boeing 737 MAX uçağı bulunuyor. THY, Lion Air ve Etiyopya Havayolları kazalarına bu uçak modelindeki MCAS sisteminin neden olması üzerine uçuşlarını durdurarak yere indirmişti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Türk Hava Yolları filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonlarının 13 Mart tarihi itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıklamıştı. THY’nin Boeing’e 12 adet Boeing 737 MAX siparişi daha bulunuyor.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Klimalardaki gizli tehlike!

2019-06-20 19:07 - Gündem

Trabzonspor'da gençlik hamlesi sürüyor

2019-06-19 18:14 - Spor

Nijeryalı çocuğu satılmaktan yüzündeki kabile izleri kurtardı

2019-06-21 20:17 - Dünya

Tunceli'de bir terörist daha etkisiz hale getirildi

2019-06-23 14:27 - Gündem

Balyoz davasına bakan 50 hakim ve savcıya iddianame

2019-06-20 15:44 - Asayiş

“Elektronik dünyaya erişimi sağlamak ticaretin gelişimi için önemli”

2019-06-20 03:00 - Genel

'PKK ve FETÖ'ye asla göz açtırmayacağız, fırsat vermeyeceğiz'

2019-06-18 13:02 - Siyaset

TEM Otoyolu’nda kamyon ile minibüs çarpıştı: 2’si çocuk 10 yaralı

2019-06-20 05:57 - Asayiş

Trabzon’da şiddetli yağışlar sonrası deniz çamura bulandı

2019-06-21 12:05 - Asayiş

Trump’tan Bulgaristan’a Irak asıllı elçi

2019-06-19 19:21 - Dünya

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Edirne'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

16:42 - Gündem

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

16:38 - Ekonomi

Prof. Dr. Mehmet Özkan’a göre Afrika "Batı dışı dünya"nın dönüşüm motoru olacak

16:33 - Dünya

AK Parti'nin ikinci "İnsan Hakları Eğitim Kampı" Kocaeli'de başladı

16:02 - Siyaset

Hatay'daki tarihi Uzun Çarşı'da restorasyon çalışmaları sürüyor

15:57 - Gündem