?>

THY'den Kırgızistan'da yeni ofis

Türk Hava Yollarının, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te inşa edilen iki katlı yeni merkez ofis binası törenle açıldı.

Çevre & Seyahat - 6 yıl önce

Kırgızistan

Satış ve yönetim ofisinin açılışı Kırgızistan Ulaştırma ve Yol Bakan Yardımcısı Cenişbek Nogoybayev, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Türk Hava Yolları Asya ve Uzak Doğu Satış Başkan Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, KKTC Bişkek Temsilcisi Atınç Keskin, Bişkek Büyükşehir Belediye İdaresi Başkanı Balbak Tülöbayev ve THY Bişkek Müdürü Özgür Suuçak tarafından törenle yapıldı.

Törende konuşan Nogoybayev, THY'nin Bişkek'te yeni ofisinin açılışını yapmak üzere kentte gelen konuklara bakanlık adına teşekkür etti.

Nogoybayev, THY ile Kırgızistan arasında tarihi bağın bulunduğunu belirterek, "Kırgızistan, THY ile sıkı iş birliği içindedir. Aramızda tarihi bağ vardır. İş birliğimizi geliştirerek büyütüyoruz. THY, İstanbul-Bişkek-İstanbul ve İstanbul-Bişkek-Ulanbator seferlerini düzenliyor. Yine bugün çok özel bir gün. İstanbul'da yeni havalimanı açıldığı bir dönemde, THY de Bişkek'te yeni ofisini hizmete açıyor. Benim için bu olay sembolik anlam taşımaktadır. Herkesin yolu açık olsun. Yeni ofisiniz hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.

Büyükelçi Fırat da THY Bişkek ofisinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, "THY güzide şirketimiz, milli bayrağımızın taşıyıcısı ve Türkiye'nin en değerli markasıdır." dedi.

Kırgızistan ile Türkiye'nin kardeş ve dost ülke olduğunu dile getiren Fırat, "Bu iki ülke arasında dostluk köprüsünü THY sağlamaktadır." ifadesini kullandı.

Fırat, THY'den İstanbul-Bişkek-İstanbul seferleri yanı sıra Ankara-Bişkek-Ankara ve Kırgızistan'da Bişkek-Oş seferlerinin başlatmasını rica ettiklerini söyledi.

Tuncay Eminoğlu da THY'nin 1933'te 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 336 uçaktan oluşan filosu ile devam ettiğini anlattı.

THY'nin dünyanın en genç filolarından birine sahip olduğunu vurgulayan Eminoğlu, dünyada 307 noktaya sefer icra eden THY'nin en çok noktaya uçan hava yolu şirketi unvanına sahip olduğunun altını çizdi.

Eminoğlu, THY'nin Kırgızistan'a uçuşlarına 1996 Mayıs ayında haftada iki seferle başladığını, bugün ise haftada 17 sefer gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kırgızistan'ın kendileri için önemini yeni ofis açmakla gösterdiklerine işaret eden Eminoğlu, önümüzdeki dönemde, Kırgızistan ile Türkiye arasında daha fazla uçuşlar gerçekleştirerek büyümek istediklerini sözlerine ekledi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından kurdele kesilerek, THY'nin yeni ofis binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kaynak ustasının Fenerbahçe aşkı

2019-04-12 16:52 - Çevre-Hayat

Amazon.com.tr’de “bahar fırsatları“ başladı

2019-04-10 14:11 - Genel

Bakkal çıraklığı yaptığı ilçede belediye başkanı oldu

2019-04-12 16:47 - Çevre-Hayat

Bursa’da zincirleme kaza: 2 yaralı

2019-04-11 02:24 - Asayiş

Mozambik'te açlık tehlikesi

2019-04-09 23:27 - Dünya

Kuyuya düşen inek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

2019-04-11 21:11 - Genel

İstanbul’da taksicilerin 'kısa mesafe' pazarlığı

2019-04-12 15:02 - Asayiş

'İstanbul'da 51 sandık tekrar sayılacak'

2019-04-09 03:47 - Siyaset

Bu hafta 10 film vizyona girecek

2019-04-11 16:06 - Kültür Sanat

Balkondan düşen çocuğun havada yakalanması kamerada

2019-04-12 00:38 - Asayiş

İlgili Haberler

THY, Süleymaniye seferlerini yeniden başlatacak

20:53 - Çevre & Seyahat

AJet'in zamanında kalkış oranı yüzde 80'e yaklaştı

11:28 - Çevre & Seyahat

Samsun Çarşamba Havalimanı yılın 9 ayında 1 milyon 187 bin yolcuya hizmet verdi

11:18 - Çevre & Seyahat

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde sis etkili oldu

10:07 - Çevre & Seyahat

Yılın 9 ayında hava yoluyla 187 milyon yolcu seyahat etti

17:18 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

Türksat, "modem satışı yapıldığı" iddiasıyla gelen aramalara yönelik uyarıda bulundu

16:23 - Gündem

DMM, "restoran ve kafelerde taksimetre yöntemi başlayacağı" iddiasını yalanladı

15:47 - Gündem

Rekabet Kurulu, Adidas'a 402,3 milyon lira ceza verdi

15:37 - Ekonomi

Çin, ABD'li çip üreticisi Qualcomm hakkında anti-tekel soruşturması başlattı

15:33 - Ekonomi

İsrail'in alıkoyduğu Özgürlük Filosu aktivistlerini Türkiye'ye getiren THY uçağı İstanbul&

15:27 - Gündem