?>

TFF'den yabancı oyuncu kuralı hakkında bilgilendirme

Federasyondan yapılan açıklamada, "Kulüplere 35 kişilik A Takım listesine 14 yabancı uyruklu futbolcu ve buna ilaveten 21 yaş altı 3 olmak üzere toplamda 17 yabancı uyruklu futbolcuyu yazma hakkı verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısının 21'e yükseldiği şeklindeki haberler ve beyanatların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "2022-2023 sezonu öncesinde 'Süper Lig Futbolcu Uygunluğu' kuralı hakkındaki çalışmalar ve Kulüpler Birliği ile yapılan istişareler sonucunda, 2022-2023 sezonu için 7 yabancı uyruklu futbolcunun sahada aynı anda yer alması kuralı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da 8 yabancı uyruklu futbolcunun aynı anda sahada olmasına izin verilecek şekilde değiştirilmiştir. Yönetim Kurulumuzun bu kararı, kulüpler ve kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır." denildi.

Kurulan yeni Rezerv Lig'den dolayı ekstra 21 yaş altı 3 yabancı futbolcuya bazı kriterler çerçevesinde izin verildiğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yine Rezerv Lig uygulamasının başlayacağının da duyurulması ile kulüplerimizin talebini değerlendiren yönetim kurulumuz, gerek Rezerv Lig ihtiyaçları gerekse kulüplerimize daha uygun ücretlerle genç oyuncu alıp yetiştirerek ileride bunlardan gelir elde etme şansı tanımak için, 14 yaş altı dahil milli takımlarında en az 10 müsabakada oynamış 21 yaş ve altı 3 yabancı uyruklu futbolcu transferine imkan tanımıştır. Kulüplerimizle ortak yapılan uyumlu çalışmalar neticesinde, 21 yaş ve altı üç yabancıya ilişkin; ülkesinin 21 yaş altı veya A Milli takımlarında toplamda en az 3 defa oynamış olmak, FIFA'nın 23.06.2022 tarihinde ilan ettiği dünya sıralaması listesinde ilk 20 sırada bulunan ülke federasyonlarının en üst veya bir alt liglerinde toplamda 25 maçtan fazla süre almış olmak kriterleri revize edilmiştir."

Söz konusu değişiklikle ilgili açıklamaların ardından basında yabancı oyuncu sayısının 21'e çıktığı yönünde çıkan haberler ve yapılan açıklamalarla ilgili, şunlar kaydedildi:

"Federasyonumuzun kulüplerimizle ortak çalışmalar sonucunda aldığı karara göre, 21 yabancı uygulaması söz konusu değildir. Geçtiğimiz sezonki gibi aynı anda sahada en fazla 8 yabancı, bununla birlikte yedek kulübesinde de en fazla 6 yabancı uyruklu futbolcu bulunabilecektir. Ayrıca Kulüpler Birliği Vakfı ile yapılan mutabakat sonucunda kulüplere; 35 kişilik A Takım listesine 14 yabancı uyruklu futbolcu ve buna ilaveten 21 yaş altı 3 olmak üzere toplamda 17 yabancı uyruklu futbolcuyu yazma hakkı verilmiştir. Türk futbolunun marka değerini ve kalitesini yükseltmek hedefiyle görevini sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu, futbolun tüm paydaşları ile birlikte bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edecektir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü geminin Çanakkale Boğazı'ndan geçişi başladı

2022-08-04 12:08 - Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz lojistik süper güç olmak

2022-08-06 11:36 - Ekonomi

BM: Gazze ile İsrail arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz

2022-08-08 07:24 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk

2022-08-08 15:06 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye şu anda diplomatik her sürecin içerisinde

2022-08-08 19:55 - Siyaset

Şanlıurfa'nın tepsi kebabı coğrafi işaretle tescillendi

2022-08-09 16:34 - Kültür Sanat

Tahıl koridorundan bir haftada 10 gemiyle 305 bin ton sevkiyat gerçekleşti

2022-08-08 11:21 - Gündem

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'na damgasını vuruyor

2022-08-05 11:24 - Spor

Batman'da biri turuncu kategoride aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi

2022-08-09 09:56 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, isyancı grup M23 üyelerine silah bırakma çağrısı yaptı

2022-08-10 00:55 - Dünya

İlgili Haberler

Eyüpspor, Kasımpaşa’ya karşı 2 golle kazandı

22:12 - Spor

2025 Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu yurda döndü

20:32 - Spor

Kenan Yıldız ve Servet Yardımcı, İtalya'da Akdeniz Mükemmeliyet Ödülleri'ne layık görüldü

20:13 - Spor

Fas, Arjantin'i yenerek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı kazandı

19:48 - Spor

Yetenek taramasıyla keşfedilen sporcu, 2,5 ayda Türkiye şampiyonu oldu

16:47 - Spor

Günün Manşetleri

Witkoff ve Kushner, İsrailli yetkililerle ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasını görüştü

03:53 - Dünya

CHP Grup Başkanvekili Başarır hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma

01:18 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Orta Doğu'da İsrail'e yönelik 'yeni tehditler' olduğunu ileri sürdü

23:51 - Dünya

Hakkari'de Nehil Sazlığı'nda çıkan yangına müdahale ediliyor

23:17 - Asayiş

ABD Başkanı Trump Çin'in Tayvan'ı işgal etmek istemediğine inandığını söyledi

23:03 - Dünya