?>

'Tetikçilerin arka planında başka planlayıcılar olduğuna inanıyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Aydın'da uğradığı silahlı saldırıya ilişkin, "Tetikçilerle meşgul değiliz. Tetikçilerin arka planında başka planlayıcılar olduğuna inanıyorum." dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinden ayrılmadan önce sedyede gazetecilere saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

29 Ekim akşamı "provokatif bir saldırı" ile karşı karşıya kaldığını belirten Tezcan, saldırı sonrası hastanede çok iyi bir tedavi süreci geçirdiğini ifade etti.

Saldırının provakatif amaçlı bir saldırı olduğunu bunu yapanların hukuki çerçevede hesaplarını vereceklerine inandığını dile getiren Tezcan, "Bu saldırı çok açıkça provokasyon amaçlı bir saldırıdır. Türkiye’de özellikle çatışma ortamı yaratmak, toplamsal çatışmayı körüklemeyi hedeflemektedirler. Siyaset ekseninde kavga ve çatışma üretmeyi planlayan kirli ellerin başlattığı, düğmeye bastığı bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Adli merciler mutlaka gerekli soruşturmayı yapacaktır. Tetikçilerle meşgul değiliz. Onlar mutlaka fiillerinin cezasını alacaklar ama tetikçilerin arka planında başka planlayıcılar olduğuna inanıyorum. Bunu da yargımız, savcılık ortaya çıkarmalıdır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Benzer saldırıların daha önce de yaşandığını, böylesi kanlı saldırılardan ne toplumun ne de siyaset kurumunun bir faydasının olmadığını söyleyen Tezcan, "Bu çatışma ortamları sadece ve sadece Türkiye’yi destabilize etmek isteyen belirli güçlerin işlerine yarayacak ortamlardır. Bana yapılan bu saldırı sadece CHP’ye dönük bir saldırı değildir. Bu saldırının arka planındaki Türkiye’nin geçmiş siyasi ilişkilerinin nerede olduğunun da bir önemi yoktur." diye konuştu.

 "Ankara'ya dönmem gerekiyor"

Hastanede çok iyi bir tedavi süreci geçirdiğini belirten Tezcan, "Sayın İçişleri Bakanımız ilk günden itibaren soruşturmayla yakından ilgilendi. Sayın Genel Başkanımız ziyaretimize geldi ilgilendi. Başından beri süreci takip eden ve geçmiş olsun mesajlarını ileten sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, MHP Genel Başkanına ve diğer siyasi parti başkanlarına teşekkür ediyorum. Ankara’ya dönmem gerekiyor. Ankara’da işlerimiz devam ediyor. Hayat da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tezcan'ın açıklaması sırasında eşi Süheyla Tezcan ve doktorlar da yanında yer aldı.

Ambulansla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürülen Tezcan'ın uçakla Ankara'ya gideceği bildirildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yozgat’ta FETÖ’den bir emniyet mensubu tutuklandı

2016-11-01 19:10 - Asayiş

Girişimciler için yeni fırsat, teknokent!

2016-11-01 22:37 - Teknoloji

Banvit uzatmada kazandı

2016-10-30 22:47 - Spor

Gripten kurtulmanın yeni yolu 'Fatmagül'

2016-10-27 13:17 - Sağlık

Fenerbahçeli futbolcular yemekte buluştu

2016-10-28 03:08 - Spor

Şişli'de silahlı kavga: 2'si polis memuru 7 yaralı

2016-10-30 12:27 - Gündem

EXPO 2016 Antalya'da 'sokmayan arılar' ilgi görüyor

2016-10-29 12:52 - Teknoloji

Google'dan Cumhuriyet Bayramı'na özel logo

2016-10-29 14:52 - Gündem

Kemal Batmaz kimdir? l 15 Temmuz darbe girişiminde ikinci isim Kemal Batmaz

2016-11-02 17:52 - Genel

Diyarbakır’da silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2016-10-29 18:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da depremzede bir aileyi ziyaret etti

21:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesindeki her 3 hak sahibi vatandaşımızdan 2'sini yeni yuvasına kavuşturduk

18:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, şehit polis Karapınar'ın ailesine başsağlığı mesajı

19:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da yapımı tamamlanan yeni valilik binasının açılış törenine katıldı

17:33 - Siyaset

Bakan Bayraktar: Türkiye'nin milli güvenliği için nükleer enerji şart

15:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

İzmir'de eğitim uçağının düşme anının görüntüsüne ulaşıldı

16:37 - Gündem

Mevlana Müzesi'nde milli maç yoğunluğu

16:33 - Gündem

AK Parti, milletvekilleriyle Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret edecek

15:52 - Gündem

Kuraklıkla boğuşan İran'daki Urumiye Gölü tamamen kurudu

15:47 - Dünya

Çukurova Uluslararası Havalimanı ile Şam arasında direkt uçuşlar başladı

15:43 - Ekonomi