?>

Teröriste silahsız karşı koyarak camidekilerin hayatını kurtardı

Yeni Zelanda'da Afgan göçmen Abdül Aziz, Linwood Camisi'ndeki terör saldırı sırasında saldırgana silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi.

Dünya - 6 yıl önce

Ankara

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde dün cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısı sırasında Linwood Camisi'nde dışarı çıkıp teröriste karşı koyan ve onu camiden uzaklaştıran cemaatten Abdül Aziz, onlarca kişinin hayatını kurtardı.

Avustralya kamu yayıncılık kurumu ABC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, çocukken Afganistan'tan göç eden, 25 yıldan uzun süredir Avustralya'da yaşadıktan sonra birkaç yıl önce Yeni Zelanda'ya yerleşen 48 yaşındaki Abdül Aziz, terörist Brenton Tarrant'a silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi.

Aziz, ardından aracına dönen saldırganı park yerinde oyalayarak camiden ayrılmaya zorladı.

Nur Camisi'nde 42 kişiyi katlettikten sonra arabasıyla 5 kilometre ötedeki Linwood Camisi'ne gelen ve burada da 7 kişiyi öldüren caniye kahramanca karşı koyan Aziz, daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi.

Linwood Camisi İmamı Latif Alabi, olayı şöyle anlattı:

"Saat 13.55 sularına dışarıda bir ses duydum, namazı bırakıp pencereden dışarı baktım. Kask takan askeri kıyafetler giymiş birini gördüm. Elinde büyük bir silah vardı. Polis olduğunu düşündüm. Sonra yerde yatan iki kişi gördüm, adama küfür ediyordu. O zaman bunun başka bir şey olduğunu anladım. Bu bir katildi. İçerde yaklaşık 80 kişi vardı. Cemaate 'Yere yatın!' diye bağırdım. Bir tereddüt oldu. Sonra bir cam patladı ve bir kişi yere düştü. Sonra bu kardeşimiz (Abdül Aziz) çıktı, teröriste karşı koydu, onu alt etmeyi başardı. Bu sayede kurtulduk. Eğer içeri girseydi hepimiz ölürdük."

Teröriste pos cihazı fırlattı

Aziz de silah seslerini duyduktan sonra dışarı çıktığını, teröristin dikkatini dağıtmak için "Hey, gel buraya!" diye bağırdığını ifade etti.

Eline geçirdiği pos cihazını saldırgana fırlatarak ona karşı koymaya çalışan Aziz, terörist yeni bir silah almak üzere arabasına yöneldiğinde ise peşinden gitti.

Kedi-fare oyunu

Habere göre Aziz, 11 ve 5 yaşlarındaki iki oğlunun arkasından "Baba geri gel!" diye bağırdıklarını duydu. Terörist silahını alıp yeniden ateş açmaya başladı. Bu kez Aziz'i hedef alıyordu. Aziz araçların arasında dolaşarak kurşunlardan kaçtı. Terörist ve Aziz arasında adeta "kedi-fare oyunu" başladı.

Aziz, arabaların arasında dolaşırken yerde teröristin bıraktığı bir tabancayı buldu. Hemen aldı ve tetiğe bastı fakat silah boştu. Terörist yeni bir silah almak için otomobiline döndüğünde silahı ona fırtlattı. Otomobilin camına çarpan silah camı parçaladı. Cam parçalanınca paniğe kapılan terörist, arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı. Aziz, köşedeki ışıklara kadar aracı takip etti. Terörist burada U dönüşü yaparak uzaklaştı.

"Vaktimiz gelmemiş demek ki"

Aziz, cani ile yüzleştiğinde herhangi bir korku duymadığını, adeta otomatik pilota bağlanmış gibi hareket ettiğini söyledi.

Aziz, sağ kaldığına şaşırıp şaşırmadığı sorusu da "Takdiriilahi. Demek ki Allah ölüm vaktimizin gelmediğini düşünmüş." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ailelere 'siber zorbalık'la mücadele uyarısı

2019-03-12 17:51 - Genel

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı kapılarını açtı

2019-03-12 18:00 - Ekonomi

Gözün sinsi düşmanı: Glokom

2019-03-13 17:37 - Sağlık

ÖSYM 25 bin lira maaşla personel alacak

2019-03-11 10:32 - Gündem

Türkiye'nin 'mini askerleri' sahaya çıktı

2019-03-13 20:37 - Teknoloji

'DEAŞ tehdidi devam ediyor'

2019-03-11 02:32 - Dünya

İş dünyasından büyüme rakamları değerlendirmesi

2019-03-11 17:08 - Ekonomi

Doğu Anadolu'da soğuk hava: Ağrı eksi 12

2019-03-12 13:32 - Gündem

Havalimanında bebeğini unutan kadın yolcu uçağını geri döndürdü

2019-03-12 14:22 - Dünya

Sırp milliyetçisi Çetniklerden Bosna Hersek'te provokasyon

2019-03-11 00:22 - Dünya

İlgili Haberler

Tunus'tan Küresel Sumud Filosu'na katılacak tekneler Binzert kentinde toplanıyor

04:23 - Dünya

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Shea: NATO topraklarının her karışını savunacağız

00:53 - Dünya

G7 maliye bakanları, Rusya'ya ek baskı seçeneklerini tartıştı

01:17 - Dünya

Çin ve ABD heyetleri, Madrid'deki müzakerelerde TikTok sorununu da görüşecek

01:13 - Dünya

Fas ve Yemen'de binlerce kişi İsrail'in Gazze soykırımını protesto için sokağa çıktı

00:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Tunus'tan Küresel Sumud Filosu'na katılacak tekneler Binzert kentinde toplanıyor

04:23 - Dünya

Süper Lig kulüpleri, A Milli Basketbol Takımı'nı kutladı

01:23 - Spor

Fitch, Fransa'nın kredi notunu düşürdü

01:22 - Ekonomi

G7 maliye bakanları, Rusya'ya ek baskı seçeneklerini tartıştı

01:17 - Dünya

Çin ve ABD heyetleri, Madrid'deki müzakerelerde TikTok sorununu da görüşecek

01:13 - Dünya