?>

'Teröriste demokrasi olmaz'

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Perinçek, iktidara gelirse HDP'nin kapatılmasına yönelik girişimde bulunacağını belirterek, "Teröriste demokrasi olmaz" dedi.

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı.

Vatan Partisi'ne bir ittifak teklifi gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine Perinçek, Millet İttifakı'nın içinde olmak için CHP ile görüştüklerini ancak ABD'nin, CHP ve İYİ Parti'ye, "Vatan Partisi olmayacak, HDP ile beraber olacaksınız." dediğini öne sürdü.

Millet İttifakı içinde olmayı kendilerinin talep ettiğini belirten Perinçek, "Biz talep ettik, ilk başta birtakım görüşmelerimiz oldu ama biz öğrendik CHP yönetimindeki bazı arkadaşlarımızdan, 'ABD, Vatan Partisi olursa bize yan bakar, onun için Vatan Partisiz bir ittifak olması lazım' diye aralarında konuştular ve karar verdiler. Olay budur." diye konuştu.

HDP'nin Millet İttifakı'nın gizli üyesi olduğunu savunan Perinçek, "İttifakın gizli üyesi olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacaklarını CHP açıkça ilan ediyor. O ne demek? PKK'yı cumhurbaşkanı yardımcısı, hükümet başkan yardımcısı yapacaklar." ifadelerini kullandı.

"Teröriste demokrasi olmaz"

"Siz bugüne kadar çok parti kurdunuz. Çok partiniz de kapatıldı. Birçok seçime cezaevindeyken katıldınız. HDP'yi de kapatmayı vadediyorsunuz. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Perinçek, şöyle dedi:

"Ben kapatamam ama Cumhurbaşkanı olarak hükümet, hukuki süreci başlatabiliyor, Yargıtay Başsavcılığına başvurabiliyor, Siyasi Partiler Kanunu'nun 100. maddesine göre. Teröriste demokrasi olmaz, Mehmetçiğe kurşun sıkana demokrasi olmaz, mayın döşeyene demokrasi olmaz, halktan haraç toplayana, Türkiye ile savaşana, Amerika'dan 5 bin tır silah alıp o silahları Türk Ordusu'na sıkana, Türk polisinin üzerine canlı bombalar gönderene demokrasi ve özgürlük yok. Öyle bir demokrasi oldu mu, Türkiye parçalanır. Öyle bir demokrasi dünyada yok. "

"PKK'nın, FETÖ'nün yanına mı geçelim?"

HDP konusundaki görüşlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin söylemleriyle benzeştiğinin ifade edilmesi üzerine Perinçek, "Bundan korkacak birşey yok. Vatanı savunmak için, yani Mehmetçiğe kurşun sıkanlara özgürlük tanıyıp da kimin yanında olacağız? Amerika'nın yanına mı geçelim, PKK'nın yanına mı geçelim, FETÖ'nün yanına mı geçelim? Biz, olduğumuz yerde duruyoruz." dedi.

"Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, AK Parti'den ziyade muhalefet partilerinin liderlerini daha çok eleştiriyorsunuz." şeklinde araya girilmesi üzerine Perinçek, şöyle dedi:

"Amerika'nın yanından bakarsanız böyle görürsünüz. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri, o sizin söylediğiniz muhalifleri yan yana getirdi, CHP, İYİ Parti, yanına HDP'yi PKK'yı ceplerine gizli müttefik olarak koydu ve Türkiye'nin üzerine yürüyor. Amerika'da burada baş hedef olarak Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'i görüyor. Aynı zamanda bugünkü hükümeti de PKK'ya karşı, FETÖ'ye karşı mücadele ettiği için karşısında görüyor. Oradan baktığımız zaman yanlış görürüz."

Muhabir: Etem Geylan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Kupası'nda heyecan sürüyor

2018-06-20 13:00 - Spor

AK Parti'li Yıldız'ın ağabeyinin cenazesi toprağa verildi

2018-06-15 18:43 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kantonculuk oynayanlar derslerini alıyor

2018-06-19 20:42 - Siyaset

Aydın'da sokak köpeklerine ateş eden kişi tekrar gözaltında

2018-06-16 22:32 - Gündem

Adalar'da bir dönem sona eriyor

2018-06-19 00:57 - Gündem

Denizli’de şiddetli yağış hayatı felç etti

2018-06-20 01:32 - Asayiş

İstanbul trafiğine Yenikapı mitingi düzenlemesi

2018-06-16 18:12 - Genel

'Muharrem İnce konusunda duyumlar geliyor'

2018-06-18 18:02 - Siyaset

500 metreden atlarken taş, kağıt, makas oynadılar

2018-06-20 12:59 - Genel

Konya merkezli 31 ilde FETÖ soruşturması: 124 gözaltı kararı

2018-06-19 11:37 - Genel

İlgili Haberler

Konya'da nöbet sırasında rahatsızlanan Piyade Uzman Çavuş Günay şehit oldu

09:47 - Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığına Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

00:47 - Gündem

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın İmralı'daki kabirleri Vefa Anıtı'na dönüştürüldü

00:07 - Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye ve İspanya, Gazze'de ortak vicdanın sesi oldu

23:48 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, New York İklim Haftası'nın ana partnerleri arasında yer alacak

20:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Konya'da nöbet sırasında rahatsızlanan Piyade Uzman Çavuş Günay şehit oldu

09:47 - Gündem

Merkez Bankası kredi kartları işlemlerinde uygulanan faiz oranlarında değişikliğe gitti

09:43 - Ekonomi

ABD’de komedyen Jimmy Kimmel’ın TV şovu Charlie Kirk paylaşımları sonrası süresiz askıya alındı

09:32 - Dünya

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı sonrasında karışık seyrediyor

09:00 - Ekonomi

Kuzey’in Aslanı; Bağlıca’da… -Mehmet Yıldırım yazdı-

08:48 - En Son Yazılar