?>

Terörden temizlenen Küçük Ağrı Dağı'nda 101 çocuğun 101 uçurtması göklerde buluştu

Terörden arındırılan Küçük Ağrı Dağı'nda, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde 101 öğrenci 101 uçurtma uçurdu.

Çevre-Hayat - 11 ay önce

Iğdır

Türkiye-İran sınırında yer alan Küçük Ağrı Dağı'ndaki Serdarbulak Yaylası ve buradaki Osmanlı Kışlası, 1. Ağrı Dağı Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Geçmişte PKK terör örgütünün kullandığı sığınak ve barınakların bulunduğu alanlar İçişleri Bakanlığının mücadelesi sonucu terörden tamamen temizlenerek turizme açıldı.

Burada bulunan bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle önce çıkan Serdarbulak Yaylası ile Osmanlı Kışlası, yapılan terörle mücadelenin ardından ziyaret edilmeye başladı. Iğdır Valiliği ve Aralık Kaymakamlığı, bu bölgeyi turizme kazandırmak için çalışma başlattı.

Vali Ercan Turan'ın talimatıyla Serdarbulak Yaylası'nda 1. Ağrı Dağı Festivali düzenlendi.

Festivale, Aralık Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Festivalde 101 öğrenci, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle 101 uçurtma uçurdu, Kafkas dansı gösterileri yapıldı ve halay çekildi.

Çeşitli ikramların da yapıldığı etkinlikte katılımcılar Büyük ve Küçük Ağrı Dağı arasında yer alan bölgede doyasıya eğlendi.

Aralık Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın, AA muhabirine, bu bölgenin özellikle çocukların daima meşgul olacakları, uçurtma uçurabilecekleri bir alan haline geleceğini söyledi.

Bölgenin doğal ve tarihi zenginlikleri barındırdığına dikkati çeken Aydın, "Bu bölgeyi terörden tamamen temizleyen jandarma kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Buranın güvenli bir ortam olması için arkadaşlarımızın canla başla çalıştığına hepimiz şahit olduk." dedi.

Aralık ilçesinin İran, Azerbaycan (Nahçıvan) ve Ermenistan'a sınır olduğunun altını çizen Aydın, "İlçemizden 2 bin rakım yukarıdaki Serdarbulak yaylamızda bu faaliyetimizi icra etmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak devam edecek. Terörden temizlenmiş olan bu alanlarımızın gerçek sahipleri çocuklarımız, çocuklarımız burada bu faaliyetlerine devam edecekler. Bizler de her zaman yanlarında olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

AB, İran'a ait hava yolu şirketlerine yaptırım kararı aldı

2024-10-14 16:48 - Dünya

Milli tenisçi Berfu Cengiz, Avustralya Açık'a odaklandı

2024-10-16 12:22 - Spor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in ailelerine başsağlığı dil

2024-10-11 20:57 - Gündem

İstanbul'un bazı ilçelerinde sis etkili oldu

2024-10-16 08:32 - Gündem

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda maçı ertelenebilir

2024-10-14 14:23 - Spor

Çin'in ihracatı beklentilerin altında artarken, ithalattaki durgunluk sürüyor

2024-10-14 16:02 - Ekonomi

İstanbul Jet, yakıt depolama tesisi yatırımlarını Balkanlar'a taşımayı hedefliyor

2024-10-15 13:18 - Ekonomi

İsrail'in hastane avlusundaki çadırlarını bombaladığı Filistinliler, yaşadıklarını anlattı

2024-10-14 19:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Kacır: Ankara Kalite Kampüsü, ülkemizin üretim altyapısı için güç çarpanı vazifesi görecektir

2024-10-14 12:58 - Siyaset

İlgili Haberler

Ağabeyinden etkilenen Şırnaklı genç, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne yerleşti

15:33 - Çevre-Hayat

Düzce'de her gün pencerede çöp kamyonunu bekleyen küçük kıza oyuncaklı jest

14:57 - Çevre-Hayat

Ardahan ile Kars'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

10:08 - Çevre-Hayat

Eskişehir'de 10. Sivrihisar Hava Gösterileri sona erdi

17:28 - Çevre-Hayat

Tamire getirilen otomobilin motor kısmından çıkarılan kediyi usta sahiplendi

13:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile New York'ta görüştü

01:12 - Dünya