Terörden arındırılan köylerine 35 yıl sonra su geldi

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarının ardından huzur ve güvenin sağlandığı Muş'un Varto ilçesine bağlı Baltaş köyüne, sondaj çalışmasıyla içme suyu getirildi.

Gündem - 8 yıl önce

MUŞ

Muş'un Varto ilçesi, yıllardır mahrum kaldığı belediye hizmetlerine görevlendirmeyle kavuşuyor.
İlçe halkına en iyi hizmeti sunmaya çalışan belediye, devletin kaynaklarını insan odaklı çalışmalar için kullanarak halkın yaşam standardını yükseltmeyi hedefliyor.
İçişleri Bakanlığınca Varto Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Baltaş köyünde incelemelerde bulundu.
Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin coğrafi alanının çoğunluğunu dağlık arazilerin oluşturduğu köy yollarının büyük kısmının sıcak asfaltla kaplandığını, su sıkıntısı nedeniyle köylere iki yılda 87 su kuyusu açılarak hizmete sunulduğunu söyledi.
Köy yollarının standartlara uygun hale getirildiğini anlatan Çetin, bölgenin geçmişte terörle anıldığını ve örgütün aktif olarak kullandığı bölgelerin başında geldiğini ifade etti.

"Son 2 yıldır köylere, huzurla birlikte hizmet de gidiyor"
Terörden arındırdıkları ilçenin her köşesinde hizmete başladıklarını vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:
"İlçe merkezine ve köy yollarına sıcak asfalt dökmeye başladık. Köylerimizin içme suyu problemini yeni kuyular açarak giderdik. Devletimiz her yerde güçlü yatırımlar yaparak halkına hizmet ediyor, yeter ki birlik içinde olalım, dışarıdan yapılacak her türlü girişime tek vücut olalım. Son 2 yıldır köylere, huzurla birlikte hizmet de gidiyor. Terörü bitirme noktasına getirdik. 'Sırada halka hizmet var' dedik ve kolları sıvadık. Köydeki evlere su bağlanacak. Biz devlet olarak merkeze insanı aldık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Vatandaşın her türlü isteği, özellikle yaşamı ilgilendiren destekler önemlidir. Köylerde neredeyse su sorununu sıfıra indirdik. Huzur olduğu için artık hizmet her yerde var."
Çetin, yol çalışmalarının ardından içme suyu çalışmalarını da inceledi.
Köylüler tarafından alkışlarla karşılanan Çetin, 35 yıldır yaşanan su sıkıntısının giderildiğini ve Baltaş köyündeki evlerin musluklarından su akacağını vurguladı.
İzmir'den köyüne tatil için gelen çevre Mühendisi Hülya Gül, su sıkıntısı nedeniyle zorluklar yaşadıklarını söyledi.
Köyde verimli toprakların olmasına rağmen susuzluktan köyün kurak bir hale geldiğini ifade eden Gül, "Su olmadığı için köylü üretimden vazgeçmiş durumdaydı, inşallah bu suyla köyümüz yeniden yeşerecek, ekin ekip hayvancılık da yeniden yapılacak." dedi.

Muhabir: Yahya Sezgin

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Soylu'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2018-08-30 13:02 - Gündem

Domuztepe'de 8 bin yıllık traş bıçağı ve kirmen bulundu

2018-08-30 15:02 - Kültür Sanat

Yemen katliamcısı Suudilerin sonunu müjdeleyen İlahi işaret, Kabe Örtüsü’nün yırtılması mı!

2018-08-27 09:03 - En Son Yazılar

UAEA'dan İran raporu

2018-08-30 21:32 - Dünya

3. Havalimanı için Bulgaristan'a para ödeneceği iddiasına yalanlama

2018-08-31 00:02 - Gündem

Modric, Avrupa'da yılın futbolcusu seçildi

2018-08-31 00:32 - Spor

Foça'da denize sızan akaryakıtın yüzde 80'i temizlendi

2018-09-02 01:47 - Gündem

Erdoğan, Kırgızistan'da yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı

2018-09-02 01:57 - Siyaset

Sağlık Bakanı Koca'dan 'şarbon' açıklaması

2018-09-02 13:02 - Sağlık

Başakşehir'de fabrika yangını

2018-08-31 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset