?>

Terör saldırısında şehit olan polis Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Burak Yıldız, memleketi Mersin'de toprağa verildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

MERSİN (AA) -

İstanbul'da bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Burak Yıldız, memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Yıldız'ın naaşı, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alındıktan sonra Korukent Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin düzenleneceği Muğdat Camisi'ne getirildi.

Törene, şehidin annesi Aslı, ablası Leyla ile İstanbul'da polis olan ağabeyi Murat Yıldız ve yakınlarının yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Elvan'ın eşi Zeliha Elvan, Vali Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak ile kadın polisler, tören boyunca acılı anne ile ablanın elini tutarak, teskin etti.

Yeğeni için saf tutan şehidin dayısı Ahmet Dursun'a da soğuktan korunması için polisler tarafından polis yeleği verildi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, törendeki konuşmasında, Yıldız'ın, ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak, milletin huzurunu sağlamak uğruna şehit olduğunu belirterek, "Bilinmelidir ki milli birlik ve bütünlüğümüze karşı yapılan bu saldırılar, kahraman güvenlik güçlerimizin kararlı duruşu, gayret ve çabalarıyla bertaraf edilecektir. Bu coğrafyada, Sultan Alparslan'dan bu yana devam eden kutlu yürüyüşümüzü, bu tür terör saldırıları ve şer odaklarının hain planları asla durduramayacaktır." dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu, tören mangası tarafından cenaze aracına götürüldü. Bu sırada şehidin ablası Leyla Yıldız gözyaşlarına boğulurken, fenalaşan anne Aslı Yıldız ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yıldız'ın naaşı, Mersin Şehir Mezarlığındaki şehitlikte defnedildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hanefi Bostan: Terör dik duruşumuzu bozamayacak

2017-01-02 11:47 - Gündem

Köln'de çocuklar harçlıklarını Haleplilere gönderdi

2016-12-28 22:37 - Dünya

Bakan Kılıç 2016'yı değerlendirdi

2016-12-30 16:07 - Spor

34 ülkeyi 34 fotoğrafla anlattı

2016-12-28 14:52 - Kültür Sanat

Hırsızlar Adliyeye bile dadandı! Hırsızlar kameralara böyle yakalandı

2016-12-29 12:32 - Asayiş

Güreşte mayolara standart geldi

2016-12-30 16:17 - Spor

Şehit Uzman Onbaşı Güzel son yolcuğuna uğurlandı

2016-12-30 19:08 - Gündem

100 milyon liralık kredi iki haftada tükendi

2016-12-28 16:22 - Ekonomi

Kuveyt'ten "Halep'teki soykırım"ın UCM'ye taşınması çağrısı

2016-12-28 02:07 - Dünya

Ünlü isimlerden yeni yıl mesajları

2016-12-29 18:37 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı

02:57 - Gündem

Sarıyer'de denize atılan çöpler kıyıya vurdu

22:37 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Milli Türk Talebi Birliği maziden atiye kurulmuş bir köprüdür

20:18 - Gündem

Ardahan'da yüksek kesimlerde kar etkili oluyor

18:57 - Gündem

Bakan Fidan, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Feyyad ile bir araya geldi

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı

02:57 - Gündem

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine, AK Parti'li İbrahim Akın seçildi

01:22 - Siyaset

Rusya: Putin-Trump arasındaki zirvenin yapılması ABD'ye bağlı

00:17 - Dünya

İsrail İHA'sı ve tankı, Lübnan'ın güneyinde UNIFIL devriyesini hedef aldı

00:02 - Dünya

Beşiktaş, Kasımpaşa'dan 1 puanla döndü

22:52 - Spor