?>

Terör örgütünden kaçan F.T: Dağdan kaçtım geldim, beni örnek olarak görün

Diyarbakır annelerine destek veren F.T, "Dağdan kaçtım geldim, beni örnek olarak görün. Hepinizin annenizin yanındayım. Bize yapılan kötülüklerden, işkencelerden kurtulmanın en iyi yolu gelin, Türkiye'ye teslim olun." dedi.

Genel - 5 yıl önce

DİYARBAKIR (AA) - Terör örgütü PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan kız, Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önündeki oturma eylemine katıldı.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti sürüyor.

Hakkari'den 5 yıl önce kandırılarak dağa götürülen ve 8 ay önce örgütten kaçarak teslim olan 21 yaşındaki F.T, dün Diyarbakır annelerine gerçekleştirdiği destek ziyaretinin ardından bugün de oturma eylemine katıldı.

Beraberinde Hakkari Şehit Aileleri Dernek Başkanı İbrahim Adıyaman ile HDP il binası önüne gelen F.T, ailelere destek için bir hafta boyunca oturma eylemi yapacağını belirtti.

F.T, yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının köyden kendisini zorla dağa kaçırarak, Irak'a götürdüklerini söyledi.

Terör örgütünden kaçtığını ifade eden F.T, o dönemde yaşadığı zorluklara değinerek, Diyarbakır annelerinin oturma eylemine ilişkin, "Onların yaptığı bu eyleme ben de katıldım. Tüm kalbimizle bu annelerin yanına geldik. Bu annelerin gözyaşının ailelere umut olmasını istiyorum. Annelerin yaptığı bütün eylemleri destekliyorum. Sonuna kadar da elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım." dedi.

Örgüt mensuplarına seslenen F.T, "Dağdan kaçtım geldim, beni örnek olarak görün. Hepinizin annenizin yanındayım. Bize yapılan kötülüklerden, işkencelerden kurtulmanın en iyi yolu gelin, Türkiye'ye teslim olun. Herkesin amacı gelip, ailelerine teslim olmak. Gelin devletinizle bir olun, gelin teslim olun. Baskı altında kalmayın. Devlet her zaman sizin yanınızda." diye konuştu.

F.T, artık anne ve babaların üzülmesini istemediğini belirterek, "Bu gözyaşına umut olmanızı istiyorum. Bundan sonra her zaman annelerle bir olacağız." ifadelerini kullandı.

Dağdan gelmek isteyen çok kişi olduğuna işaret eden F.T, "Orada bulunanlar bizi şu an izliyor. Ben de onlara söylüyorum. Lütfen artık o çocukları bırakın. Kimse sizinle olmak istemiyor. Oradan kaçmak isteyen çok kişi var. Bırakın en kısa zamanda aileleriyle bir olsunlar." değerlendirmesini yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Meme kanserinde 'mamografi' hayat kurtarıyor

2020-02-04 14:24 - Genel

Benzin zammı iptal edildi

2020-02-04 01:07 - Ekonomi

AB’de dizel otomobil piyasası küçülüyor

2020-02-06 18:02 - Ekonomi

Kevin-Prince Boateng İstanbul'a geldi

2020-02-01 01:47 - Spor

Protez bacakla 'ilk adım' heyecanı yaşayan Buket öğretmen öğrencilerine kavuştu

2020-02-04 15:02 - Çevre-Hayat

Arçelik, 100 milyonuncu buzdolabını üretti

2020-02-07 15:03 - Genel

Türk Akreditasyon Kurumu 27 personel alacak

2020-02-04 13:32 - Ekonomi

Biden, Demokrat rakipleri Buttigieg ve Sanders'a yüklendi

2020-02-06 03:07 - Dünya

Dedesinin yarım asırlık 'koku'sunu Türkiye'ye satıyor

2020-02-01 14:52 - Çevre-Hayat

Sağlık Bakanlığından koronavirüs bilgilendirmesi

2020-02-04 18:41 - Genel

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

DMM "Kürecik radar üssünden İsrail'e bilgi aktarıldığı" iddiasını yalanladı

19:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü

18:53 - Gündem

MKE tarafından geliştirilen hafif çekili obüs BORAN, Kuzey Makedonya'ya ihraç edildi

18:42 - Ekonomi

Arap ülkeleri, gerilim bölgelerindeki vatandaşlarına güvenlikleriyle ilgili çağrılarda bulundu

18:32 - Dünya

Netanyahu'nun oğlunun düğünü İran ile yaşanan çatışmalar nedeniyle iptal edildi

18:23 - Dünya