?>

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin doğusundaki Arap topraklarını 'kantonlaştırıyor'

Terör örgütü YPG/PKK, büyük bölümü Araplardan oluşan Deyrizor topraklarını doğu, batı, kuzey ve orta bölümlere ayırdı.

Dünya - 4 yıl önce

DEYRİZOR

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin doğusunda çoğunluğunu Arap nüfusunun oluşturduğu Deyrizor ilindeki topraklarda sözde idari birimler kurarak kanton adını verdiği yapılarla birleştiriyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden bir heyet dün Deyrizor'un Kesre beldesinde YPG/PKK'lı teröristlerle bir araya geldi.

Terör örgütüne bağlı sözde Deyrizor yerel meclisi binasında gerçekleşen görüşmeye Amerikalı askeri komutanların yanı sıra çok sayıda YPG/PKK elebaşı katıldı.

Toplantıda, Deyrizor'da YPG/PKK işgalindeki bölgeler için "Deyrizor Sivil Bölgeler Meclisi" adı altında bir yapılanmaya gitme kararı verildi.

Deyrizor toprakları doğu, batı, kuzey ve orta bölümlere ayrıldı

Buna göre örgüt, büyük bölümü Araplardan oluşan Deyrizor topraklarını doğu, batı, kuzey ve orta bölümlere ayırdı.

Deyrizor toprakları, doğu kırsalındaki Ebu Hamam köyünden Bagoz beldesine kadar uzanan alan, batı kırsalındaki yerleşimler, kuzey kırsalında yer alan Basira beldesinden Sur beldesine uzanan bölge ile Basira'dan Tayyana köyüne uzanan alan şeklinde 4'e bölündü.

Örgüt, yeni yapıları sözde kanton sistemine göre tanzim ederken yerel Arap nüfusun tepkisinden çekindiği için yeni sözde idari birimler için şimdilik kanton adlandırması yapmadı.

ABD ve Koalisyon güçlerinin örgüt ile Araplar arasında uzlaşma sağlama çabalarına karşın Deyrizor’da, örgütün işgal ve baskılarına karşı zaman zaman gösteriler düzenleniyor.

ABD destekli terör örgütü YPG/PKK, 2014'ten bu yana Halep, Haseke ve Rakka illerinde işgalindeki bölgelerde sözde yerel özerk yönetimler ilan ederek bunları "kanton" şeklinde adlandırmıştı.

Böylece terör örgütü, Deyrizor topraklarını, diğer işgal sahalarıyla aynı idari yapıya bağlama planını uygulamaya sokuyor.

Deyrizor'daki durum

Çoğunluğu Araplardan oluşan Deyrizor'un Fırat Nehri'nin doğusunda kalan bölümü 2016'dan bu yana terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

Deyrizor il merkezi, batısı ve doğusundaki bazı bölgeler, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de DEAŞ'ın çekilmesinin ardından Esed rejiminin eline geçti.

Deyrizor'da YPG/PKK'nin işgal altında tuttuğu bölgelerde yaşayan Araplar, bölge halkı arasında ayrımcılık yapılması, olumsuz yaşam koşulları ile bölgede giderek yaygınlaşan rüşvet ve yolsuzluğu zaman zaman protesto ediyor.

Terör örgütü ise gösterilere katılanların evlerine baskınlar düzenleyip çeşitli bahanelerle aralarında yaşlı, çocuk ve hastaların da bulunduğu sivilleri alıkoyuyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı verilerine göre, terör örgütü YPG/PKK tarafından iç savaşta alıkonulan 4 bine yakın kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Liverpool Teknik Direktörü Klopp'tan Ozan Kabak'a övgü

2021-02-17 15:31 - Spor

PSG'den Barcelona'ya farklı tarife

2021-02-17 11:17 - Spor

Bodrum'da kuvvetli fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi

2021-02-16 20:16 - Gündem

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'na odaklandı

2021-02-18 12:17 - Ekonomi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı

2021-02-23 12:01 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Avrupa'nın şımarık çocuğu Geert Wilders yine kendine yakışanı yaptı

2021-02-16 19:16 - Gündem

İstanbul Havalimanı'nda buzlanmaya karşı önlemler sürüyor

2021-02-17 21:08 - Çevre-Hayat

Yiyecek içecek sektörüne yönelik 'ciro kaybı desteği'ne ilişkin usul ve esaslar belli oldu

2021-02-17 12:26 - Ekonomi

DTÖ'nün ilk kadın ve Afrikalı genel direktörü Okonjo-Iweala renkli kişiliğiyle dikkati çekiyor

2021-02-17 14:16 - Dünya

'Bırakın bir yere gitmeyi, yemek yerken dahi nefes nefese kaldığım oldu'

2021-02-18 15:01 - Sağlık

İlgili Haberler

Hindistan'daki uçak kazasının tek kurtulanı Viswashkumar, tarihteki benzer olayları hatırlattı

16:38 - Dünya

Tayland'dan Hindistan'a giden Air India uçağı bomba ihbarının ardından acil iniş yaptı

16:18 - Dünya

Binlerce hacı, cuma namazını Mescid-i Nebevi'de eda etti

15:22 - Dünya

Rusya, insansız hava araçlarına karşı yeni lazer sistemi denediğini açıkladı

15:08 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarında 20 Filistinli hayatını kaybetti

14:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji projelerinde izin süreçlerinin hızlanacağını bildirdi

17:02 - Ekonomi

"Dijital Sanat Akademisi"ni başarıyla tamamlayan 49 kursiyer sertifika aldı

16:58 - Gündem

Sabri Ülker vefatının 13. yıl dönümünde anıldı

16:52 - Gündem

Keneyle mücadele için doğaya salınan keklik ve sülünlerin avlanmasının önüne geçilecek

16:47 - Gündem

OPEC: Petrol piyasasında mevcut arz koşullarında müdahaleye gerek yok

16:42 - Ekonomi