Terör örgütü PKK/YPG'nin Halep'te düzenlediği saldırılarda 4 ölü, 9'u çocuk 15 yaralı

Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin gün içinde Halep kent merkezine düzenlediği saldırılarda 3'ü sivil 1'i Suriye güvenlik gücü olmak üzere 4 kişi öldü, 9'u çocuk toplam 15 sivil de yaralandı

Dünya - 7 ay önce

ŞAM
Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'nin haberine göre, terör örgütü PKK/YPG'nin Halep'in merkezindeki Meydan Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda 2 kadın öldü, 1 çocuk yaralandı.
Terör örgütü PKK/YPG'nin öğle saatlerinde Halep'in Şeyh Maksud Mahallesi'nde Suriye ordusu mevzilerine düzenlediği SİHA saldırısında 1 asker hayatını kaybetmişti.
Saldırının ardından Halep kentini Leyremon Kavşağı’ndan Azez ilçesine bağlayan yolun güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldığı bildirilmişti.
Terör örgütü PKK/YPG, Halep'te sivil yerleşim alanlarına havan toplu saldırı düzenlerken, Şeyhun ve Leyremon kavşakları ile Eşrefiyye Mahallesi çevresindeki yolların da keskin nişancı ateşine maruz kaldığı aktarılmıştı.
Suriye ordusunun söz konusu iki mahallede yuvalanan terör örgütü PKK/YPG'ye ait mevzilere misillemede bulunduğu kaydedilmişti.

Terör örgütü PKK/YPG hastaneye saldırdı...

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, gün içinde Halep'e saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK/YPG bu sefer Halep'in Bustan el-Başa Mahallesi'ndeki Zahi Azrak Hastanesi'ni de vurdu.
Saldırıya ilişkin henüz ölü ya da yaralı bilgisi paylaşılmadı.
Terör örgütü PKK/YPG'nin gün içinde Halep kent merkezine düzenlediği saldırılarda 3'ü sivil 1'i Suriye güvenlik gücü olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 9'u çocuk toplam 15 sivil de yaralandı.
Suriye ordusu, terör örgütü PKK/YPG'ye ait mevzilere misillemede bulunuyor.
Suriye Savunma Bakanlığı İletişim ve Medya Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "SDG terör örgütü, Halep'te ordu birlikleri ile sivillere yönelik saldırılarını üçüncü gününde artırarak sürdürmektedir." ifadesi kullanıldı.
PKK/YPG'nin saldırılarına karşılık verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Buna karşılık ordu birliklerimiz, SDG terör örgütünün ateş kaynaklarını ve insansız hava araçlarının fırlatılma noktalarını hedef almış; yapılan müdahaleler sonucunda bu unsurların bir kısmı etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca örgüte ait bir cephane deposu silah imha edilmiştir. SDG terör örgütünün bu saldırıları, 10 Mart Anlaşması'nı tanımadığını bir kez daha açıkça ortaya koymaktadır."
Açıklamada ayrıca PKK/YPG'nin söz konusu anlaşmayı fiilen ihlal ettiği, orduyu çatışma sahasını kendi belirleyeceği açık bir savaşa çekmeye çalıştığı kaydedildi.

Terör örgütü PKK/YPG, Halep'te bir okula saldırı düzenledi...

Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG, Halep'teki Yeni Süryan Mahallesinde bir okula havan saldırısı düzenledi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, gün içinde Halep'e saldırılar düzenleyen terör örgütü akşam saatlerinde Yeni Süryan Mahallesinde el Kalima okuluna havan topu saldırısı gerçekleştirdi.
Saldırı yapıldığı sırada okulun boş olduğu öğrenildi.
Suriye ordusu, PKK/YPG ile temas hatlarına onlarca tank ve zırhlı personel taşıyıcı ile takviye asker sevk ederken, terör örgütüne ait mevzilere misillemede bulunuyor.
Terör örgütü PKK/YPG'nin gün içindeki Halep kent merkezine düzenlediği saldırılarda 3'ü sivil 1'i Suriye güvenlik gücü olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 9'u çocuk toplam 15 sivil de yaralandı.
PKK/YPG, Halep'in Bustan el-Başa Mahallesi'ndeki Zahi Azrak Hastanesi'ni de akşam saatlerinde saldırı düzenlemişti.

Suriye Savunma Bakanlığı'nın açıklaması...

Suriye Savunma Bakanlığı çatışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG'nin, Halep'te ordu birlikleri ile sivillere yönelik saldırılarını üçüncü gününde artırarak sürdürdüğü kaydedildi.
Terör örgütünün, 10 Mart Anlaşması'nı tanımayarak fiilen ihlal ettiği belirtilen açıklamada, PKK/YPG'nin orduyu çatışma sahasını kendi belirleyeceği açık bir savaşa çekmeye çalıştığı vurgulandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta vites yükseltiyoruz

2025-12-31 12:23 - Siyaset

CANLI - Filistin'e destek için on binlerce kişinin Galata Köprüsü'ne yürüyüşü başladı

2026-01-01 09:33 - Gündem

Uzmanlara göre, ABD'nin Maduro operasyonu ve Venezuela'ya saldırıları yönetim değişikliğini hedefliyor

2026-01-03 14:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Öğretmenevlerinde konaklama hizmetlerine ilişkin kapsam genişletildi

2026-01-06 17:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yeni yılını ve doğum gününü kutladı

2025-12-31 16:33 - Siyaset

Trabzonspor, Süper Kupa'da final peşinde

2026-01-04 11:33 - Spor

TCMB, Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

2026-01-06 20:17 - Ekonomi

İsrail ordusu, 2025 yılında 21 askerinin intihar ettiğini açıkladı

2025-12-30 23:22 - Dünya

Türkiye, Avrupa Hentbol Şampiyonası ön eleme turunda Bulgaristan'a konuk olacak

2026-01-06 12:27 - Spor

Milli İstihbarat Teşkilatı 99 yaşında -MİT Başkanı Kalın, Teşkilatın çalışmaları ve hedeflerini yazdı-

2026-01-06 10:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan etti

23:12 - Dünya

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan kararını kınadı

22:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya