?>

Terör örgütü PKK işbirlikçilerine hapis

Erzurum'da, işbirlikçilik yaptıkları PKK mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 6'sı, 1 yıl 4 ay 20 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişin hapis cezalarına çarptırıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ERZURUM

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, işbirlikçilik yaptıkları terör örgütü PKK mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7 sanıktan 6'sı, 1 yıl 4 ay 20 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişin hapis cezalarına mahkum edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Esat Mahçup, Seracettin Özdemir, Şakir Oran, Ümit Oran, Mehmet Emin Oran ve Yılmaz Aras ile sanık avukatları hazır bulundu. Diğer sanık Kadir Kaya ise duruşmaya katılmadı.

Son savunmaları alanın sanıklardan Ümit Oran, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, bunların Kaya'nın uydurmaları olduğunu ileri sürerek, "Geven köyüne geldiğimde bir metre kar vardı. Herhangi bir araçla ilerlenebilmesi ve hareket edilebilmesi mümkün değildir. Milis olduğumu ve silahlı eğitim aldığımı ifade etmektedir ancak bugüne kadar en ufak bir toplumsal olaya dahi katılmadım." dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek Kaya ile herhangi bir bağı olmadığını savunan Mehmet Emin Oran ise "Dündar köyü ile aramızda husumet olduğu için yaklaşık 10 yıldır bu köye gitmiyorum. Anladığım kadarıyla Kaya, kendisini kurtarmak için bizi örgüt üyeliği ile suçlamaktadır." dedi.

Son sözleri sorulan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini, suçsuz ve mağdur olduklarını ileri sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti cezalarında çeşitli nedenlerle indirim yaptığı sanıklardan Esat Mahçup ve Seracettin Özdemir'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 1 yıl 8 ay, Yılmaz'a 1 yıl 4 ay 20 gün, Ümit Oran ve Şakir Oran'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bu kişilerden Mahçup, Özdemir ve Yılmaz'ın tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar veren heyet, Kadir Kaya'yı ise aynı suçtan önce 7 yıl hapse mahkum etti.

Bu sanığın cezasını, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında artırıma giderek 10 yıl 6 aya yükselten heyet, Kaya'nın etkin pişmanlıktan yararlanması sebebiyle cezasını 5 yıl 3 ay hapse indirdi.

Heyet, Kaya'nın daha önce yargılandığı başka bir davada kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi sebebiyle sanığın o davadan aldığı cezanın açıklanması için ilgili mahkemeye yazı yazılmasına karar verdi.

Hakkında aynı suçtan başka bir dava açılan Mehmet Emin Oran'ın dosyasını ise ayrıldı.

Muhabir: Muhammet Mutaf

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalyaspor Stadyumu’nun yeni ismi ‘OPET’ oldu

2017-08-13 14:47 - Spor

Bebek çantasında eroin ele geçirildi

2017-08-15 13:42 - Asayiş

Başkentte merdiven altı muayenehanelere baskın

2017-08-11 18:17 - Gündem

Sierra Leone’deki toprak kaymasında 600 kişi kayıp

2017-08-16 01:07 - Dünya

Katar ile Kuveyt arasında ilk direkt deniz yolu hattı açıldı

2017-08-17 01:22 - Dünya

Ev veya özel yurt tutarken mağdur olmayın

2017-08-12 14:52 - Gündem

Trabzonspor, Mustafa Akbaş'ın sözleşmesini uzattı

2017-08-12 00:02 - Spor

Kayseri'de uyuşturucu tacirlerine büyük darbe

2017-08-17 01:47 - Asayiş

Hollanda'dan ithal edilen böcek ilaçlı yumurta sayısı açıklandı

2017-08-10 19:37 - Dünya

Başkan Taşpınar'dan kız haltercilere destek

2017-08-14 19:52 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

TİKA'dan Lübnan Devlet Güvenlik Müdürlüğü'ne medya altyapı desteği

18:47 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'nda saldırıya uğrayanların yakınlarından İsrailli yetkililere suç duyurusu

16:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dil Bayramı'nı kutladı

16:12 - Gündem

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde vatandaşlardan biriken çöplere tepki

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

TİKA'dan Lübnan Devlet Güvenlik Müdürlüğü'ne medya altyapı desteği

18:47 - Gündem

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya