?>

'Terör herkes tarafından kınanması gereken eylem tarzıdır'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "(Suruç'ta AK Parti'lilere yönelik saldırı) AK Parti ailesi olarak buruk bir bayram yaşıyoruz. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, herkes tarafından kınanması gereken bir eylem tarzıdır." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

BURSA

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Suruç'ta AK Parti'lilere yönelik saldırıya ilişkin, "AK Parti ailesi olarak buruk bir bayram yaşıyoruz. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, herkes tarafından kınanması gereken bir eylem tarzıdır." dedi.

Çavuşoğlu, Ulu Cami'de kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu topraklarda ve İslam coğrafyasında yaşayanların bayramını kutladı.

Bayramların her türlü kırgınlıkların, küskünlüklerin, kinin ve öfkenin bir yana bırakılarak, kardeşliğin, barışın huzurun hakim olduğu günler olmasını dileyen Çavuşoğlu, "Özellikle içinden geçtiğimiz konjonktür içerisinde Türkiye'de tüm toplum kesimlerimizin ve milletin birlik, beraberliği çok önemli. Bu vesileyle bu bayramın milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını, ülke olarak hiçbir acı, öfke ve kinin olmadığı bir iklimde yaşamamızı yüce Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı."

"Buruk bir bayram yaşıyoruz"

Çavuşoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün AK Parti'lilere yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı hatırlatarak, şöyle devam etti:

"AK Parti ailesi olarak buruk bir bayram yaşıyoruz. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, herkes tarafından kınanması gereken bir eylem tarzıdır. Hal böyle olunca son günlerde özellikle seçim atmosferinde ortaya çıkan bu durumlar karşısında bütün muhalefetiyle, iktidar mensuplarıyla beraber terörün kınanması ve Türkiye'de tamamen bitirilmesi konusunda mücadelemizi ortaya koyuyoruz. Bunlarla olan mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Asla bizi yıldıramayacaklar, hedefimizden geri döndüremeyecekler. Bunların yurt içinde başlarını kaldırmalarına müsaade etmiyoruz. Yurt dışında da nereye saklanırlarsa saklansınlar bunları bularak ülkemiz için tehdit verici olmaktan çıkarıyoruz. Böyle bayram tebriği olmaz ama içimizde yangın var. "

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra namazdan çıkan vatandaşlarla bayramlaşıp lokum dağıttı.

Çavuşoğlu'na AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da eşlik etti.

Muhabir: Sergen Sezgin

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili istifa etti

2018-06-13 22:28 - Genel

'Terör herkes tarafından kınanması gereken eylem tarzıdır'

2018-06-15 14:02 - Gündem

Jandarma bayram boyunca yollarda olacak

2018-06-15 00:10 - Genel

Savunma Sanayii Müsteşarlığından 'F35' açıklaması

2018-06-15 03:41 - Genel

ABD'den Kuzey Kore'ye yaptırımlara ilişkin açıklama

2018-06-15 03:42 - Genel

'Vadideki güzel şehir' tarihi kimliğine kavuşuyor

2018-06-09 17:32 - Çevre-Hayat

'Türkiye hesap edilmesi gereken bir ülke'

2018-06-14 08:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika yine hüsrana uğradı

2018-06-14 08:33 - Genel

"5G bizim için büyük bir fırsat olacak"

2018-06-14 16:25 - Ekonomi

Elleri tencerede gözleri pencerede

2018-06-14 18:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Zorunlu kış lastiği uygulaması artık 15 Kasım'da başlayacak

08:52 - Gündem

Kütahya'da 4,1 büyüklüğünde deprem

07:08 - Gündem

Türkiye'den Trump'ın Gazze'de ateşkes planına Hamas'ın verdiği cevaba ilişkin açıklama

02:18 - Gündem

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

23:58 - Gündem

Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Songür: 3-4 gün içinde Gazze sınırlarına ulaşacağız

23:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Şişli'de inşaat alanındaki vinç öğrenci yurduna devrildi

10:52 - Asayiş

Gazze'deki Filistinli ressamlardan Küresel Sumud Filosu'na duvar resimli teşekkür

10:47 - Kültür Sanat

Kars'ın tescilli gravyer peyniri tezgahlarda yerini aldı

10:37 - Ekonomi

PTT ve HGS adını kullanarak dolandırıcılık yapan 12 şüpheli yakalandı

10:08 - Asayiş

Gebze-Çayırova-Birlik OSB Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşaması'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi

09:59 - Çevre & Seyahat