?>

Terör bölgesindeki doktora yatılı nöbet!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde hastane personelinin nöbet değişiminde sıkıntı yaşanmaması için yeni bir yapılanmaya gittiklerini açıkladı.

Sağlık - 10 yıl önce

Müezzinoğlu, normalde hastane personelinin 24 saatte bir nöbet değişimi yaptığını belirterek, “Bu sistemi güvenlik sebebiyle bir haftaya çıkarıyoruz. Personel, hastanede yatıp kalkacak bir hafta boyunca ama nöbet sistemi yine aynen devam edecek. Vardiyalı çalışacaklar. Çünkü operasyonlar sırasında sağlık personelinin nöbet değişiminde sıkıntı yaşanıyor” dedi.

DEVLETİN KUDRETLİ ELİ CEPTEN ÇIKTI

Çözüm süreci nedeniyle bugüne kadar devletin gösterdiği şefkat elinin terör örgütü tarafından suiistimal edildiğini de de kaydeden Müezzinoğlu, bundan sonra meşru olmayan yollara başvuranların bedelini ödeyeceğini söyledi. Müezzinoğlu şöyle konuştu: “Meşru taleplerin varsa gel dedik, değilsen ezer geçeriz. Gelinen noktada radikal tedbirler devreye girdi. Devletin kudret eli eskiden cepte duruyordu, şefkat eli dışardaydı. Ama bu iyi niyet suistimal edildi. Kudret elimizi cebimizden çıkardık. Yapılan operasyonlar yüzde 70-80 oranında başarıya ulaştı. Birkaç ay sonra yüzde 90’lara ulaşabilir ama hiçbir zaman yüzde 100 terör bitmez. Türkiye bu operasyonlara kararlılıkla devam etmeli. Terörle ilgili mücadele yöntemi en az 2-3 yıl değişmez ama Kürt vatandaşların meşru taleplerine ilişkin süreç de devam eder. Anayasa çerçevesinde bir şey yapılacaksa, yeni anayasa çalışmaları sırasında bunlar dikkate alınır. Zaten yüzde 90 oranında ne yapılması gerekiyorsa yasalarda yapıldı. Ama bugün yaşanan artık bir ihanet sürecidir. Vatandaş artık bu devlet benim devletim diyecek. Yanlış yapan olursa da bedelini ödeyecek. Ne yaparsanız yapın, uygulamadan kaynaklanan sorunlar da olabiliyor ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

“ÇÖZÜM BAŞKANLIK”

İki başlılık millete bedel ödetiyor

“İster güçlü parlamenter sistem olsun isterse güçlü bir Cumhurbaşkanlığı olsun, bu ikisi de yönetim sorununu çözecek yapıda değil.”

Bakan Müezzinoğlu, Yeni Anayasa kapsamında tartışılan başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin de “Mevcut sistem iki başlılığa neden oluyor, bunun bedelini de millet ödüyor” dedi. Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’nin tartışmasız temel bir sorunu var. Sistemsizlik... Yönetim sorunu var. İki başlı bir sistemle Türkiye kim ne iddia ederse etsin sağlıklı uyumlu bir yönetim gösteremez. Dolayısıyla ister güçlü parlamenter sistem olsun isterse güçlü bir (halk seçiyorsa) Cumhurbaşkanlığı olsun, bu ikisinden birinin yönetim sorununu çözecek yapıda olması lazım. Çünkü bu sistem millete bedel ödetiyor.” Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaların ‘kişiler üzerinden’ yapılmasının da doğru olmadığını hatırlatan Müezzinoğlu, şu görüşleri dile getirdi: “Bunu rahmetli Özal döneminde de tartıştık. Bak Özal fani, gitti bu millet baki ya fark etmiyor yarın Recep Tayyip Erdoğan da gidecek. Zaten ne derseniz deyip yüzde 52 ile gelmiş başkansa zaten başkan. 7 Haziran’dan sonra 45 günde hükümet kurulamadı ama millet aylarca kaybetti. Bir parti yüzde 41 alıyor tek başına hükümet olamıyor, öteki 14 şartım, diğeri 4 şartım var, diyor. Biri diyor ‘ben seni bilmem ne yaptırtmam’. İşte böyle bir sistem olmaz. Milletin bedel ödediği sistem doğru değil. Bu demokrasi de değil bence. Kimse kendini kandırmasın. 7 Haziran’dan sonraki süreçte kim kaybetti? Davutoğlu mu, Kılıçdaroğlu mu, Müezzinoğlu mu, Bahçeli mi? Millet kaybetti.”

Yücel Kayaoğlu- Türkiye Gazetesi

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Alex’ten Galatasaray’a yalanlama

2015-12-07 12:04 - Spor

Hakemler Adanaspor'dan özür dilemiş!

2015-12-07 01:32 - Spor

Muharrem Usta: 'Büyük yolculuğa başladık'

2015-12-07 11:02 - Spor

80'lik ninenin iPhone ile imtihanı

2015-12-10 15:05 - Çevre-Hayat

Paris’teki yürüyüşe pırasalı destek

2015-12-12 17:38 - Spor

Mahkeme ’hatalı park’ cezasını iptal etti

2015-12-08 13:50 - Genel

Snapdragon 820, AnTuTu'dan rekor puan

2015-12-12 20:12 - Teknoloji

PKK neden şehre indi ?

2015-12-08 14:40 - Asayiş

Başbakan Davutoğlu, Merkel'le telefonda görüştü

2015-12-06 19:03 - Siyaset

Servet Tazegül, doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda

2015-12-07 01:33 - Spor

İlgili Haberler

42. Ulusal Gastroenteroloji Haftası Antalya'da yapıldı

17:47 - Sağlık

42. Ulusal Gastroenteroloji Kongresi Antalya'da yapıldı

13:28 - Sağlık

Önemsenmeyen burun akıntısı menenjite neden olabiliyor

11:53 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu: MHRS'de randevu sorununu yüzde 90 oranında çözdük

16:43 - Sağlık

Kış aylarında cildi içten destekleyen kozmetik ürünlere talep artıyor

11:23 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye'de 2024'te kültür harcamaları arttı

11:02 - Ekonomi

ABD-Ukrayna görüşmelerinde, savaş sonrası Rusya ile çizilecek sınırların ele alındığı iddia edildi

10:57 - Dünya

Van'da sağlık ekipleri çetin kış şartlarına hazır

10:48 - Gündem

Kars'ta kar etkili oldu

10:42 - Çevre-Hayat

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,7 büyüdü

10:37 - Ekonomi