?>

Tera Grup, Pera Yatırım Holding AŞ'ye yatırım yaparak, şirketin en büyük ortağı oldu

Tera Grup, Pera Yatırım Holding AŞ'ye yatırım yaparak, şirketin en büyük ortağı olduğunu duyurdu.

Ekonomi - 4 ay önce

İstanbul

İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Tera Grup ve Pera Yatırım Holding arasındaki stratejik ortaklığın detayları paylaşıldı.

Tera Grup, Pera Yatırım Holding AŞ'ye stratejik yatırım yaparak, finansal piyasalardaki deneyimiyle Pera Yatırım Holding'in büyüme hedeflerini desteklemeyi ve şirketin teknoloji, savunma ve enerji gibi stratejik sektörlerdeki yatırımlarını artırmayı amaçlıyor.

Gerçekleştirilen yatırım, Tera Grup'un finansal piyasalardaki tecrübesiyle Pera Yatırım Holding'in stratejik sektörlerdeki dönüşümünü ve gelecekteki büyüme potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı da hedefliyor.

Ortaklık, iki şirketin büyüme hedeflerini desteklemek ve geleceğin stratejik sektörlerinde güçlü bir oyuncu haline gelmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Pera Yatırım Holding, 2024'ün ikinci çeyreğinde GYO statüsünden çıkarak holding yapılanmasına geçti. Holding, gayrimenkul sektöründeki projelerine ek olarak, teknoloji, savunma ve enerji gibi stratejik sektörlerde de büyümeyi amaçlıyor.

Holding, bu dönüşümle birlikte daha geniş bir yatırım yelpazesi sunarak karlılığını artırmayı planlıyor.

SkyCity Ofis projesine imza atan Pera Yatırım Holding'in varlıklarından Horizon Garden AVM'nin çatısında güneş enerji sistemi (GES) bulunurken, Holding, iştiraki Maya Turizm ile birlikte, Kıbrıs'ta Aqua Dolce Projesi üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

"Bu yatırımları ortaklarımızla paylaşarak yapmak istiyoruz"

Etkinlikte açıklamada bulunan Pera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, Tera Grup'un finansal konudaki ekspertizi, birikimleri, yatırım konusundaki tecrübesi ve vizyonunu artık Pera Holding çatısı altında da devam ettireceklerini belirtti.

Tezmen, Pera Yatırım Holding'in halihazırda çok ciddi değerli gayrimenkulleri olduğunu kaydederek, "Gayrimenkul çok önemli bir sektör. Biz burada da fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Biz bundan sonra da gayrimenkulle ilgili çıkan fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü amacımız netice itibariyle halka açık bir şirkete değer yaratmak." ifadelerini kullandı.

Grubun asıl amacının bundan sonra farklı bir noktada olduğunu vurgulayan Tezmen, Türkiye'de ve dünyada teknoloji odaklı bir büyüme sürecinin olduğunu ve şirket olarak bu konuya önem verdiklerini aktardı.

Tezmen, şirket olarak stratejik alanlarda yatırım yapmaya devam edeceklerine dikkati çekerek, "Yeni bir vizyonda ülkemizin de vizyonuna katkıda bulunacak şekilde ve yatırımcılara da değer verilecek şekilde çok ciddi fırsatlar olduğunu biliyoruz." açıklamasında bulundu.

Teknoloji konusunda yapacakları işlerle ilgili bir plan hazırladıklarına da değinen Tezmen, "Pera bünyesinde halka açık bir şekilde devam etmek istiyoruz. Çünkü biz bunları yaparken, bu yatırımları yaparken ortaklarımızla paylaşarak yapmak istiyoruz. Sadece kendimizle değil hem çalışanlarımıza hem ortaklarımıza hem de ülkemize değer katmaya çalışıyoruz. Bu amaçla da böyle bir çatı altında bu yatırımları yapmak çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Tezmen, çok yakında atacakları bir takım adımlar olduğunu ve bunları Pera bünyesinde gerçekleştireceklerine değinerek, şirketin yakında isminin de değişeceğini ve içerisine teknoloji perspektifi katacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ilgaz Dağı'nda kar yağışı ve sis etkili oluyor

2025-01-13 20:32 - Çevre-Hayat

Marmara Denizi'nde müsilaj tehlikesi devam ediyor

2025-01-08 15:07 - Gündem

Bağcılar Belediye Başkanlığına Yasin Yıldız seçildi

2025-01-09 18:43 - Siyaset

BM: Esed rejiminin devrilmesinin ardından 125 binden fazla Suriyeli mülteci ülkesine döndü

2025-01-09 16:57 - Dünya

KADEM kadın kooperatiflerine "KooPro" ile destek olacak

2025-01-11 16:13 - Gündem

Rize'de silahlı saldırıda öldürülen iki PTT çalışanının cenazeleri defnedildi

2025-01-08 17:18 - Gündem

Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş ve sözleşmeli er alacak

2025-01-13 17:03 - Gündem

Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Bass'ı kabul etti

2025-01-12 19:57 - Siyaset

Real Madrid, İspanya Süper Kupası'nda finale yükseldi

2025-01-10 00:23 - Spor

Uzmanlara göre Lübnan Meclisinin 2 yıldır seçilmeyen cumhurbaşkanını yarınki oturumda seçmesi zor

2025-01-08 13:32 - Dünya

İlgili Haberler

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele raflara yansıyor

20:18 - Ekonomi

Trabzonlu balıkçıların tezgahlarını mezgit ve istavrit süslüyor

15:28 - Ekonomi

Emtia piyasaları karışık seyrederken, altın 6 ayın en kötü haftalık performansını kaydetti

13:17 - Ekonomi

Standart dışı far kullanan 26 bin 822 sürücüye ceza kesildi

13:08 - Ekonomi

Yumurta tavuğu yetiştiricisi genç çiftçi üretim kalitesini yapay zekayla artıracak

12:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk gençliğinin enerjisiyle yaşadığımız çağa 'Türkiye Yüzyılı' damgasını vuracağına inanıyorum

09:36 - Siyaset

19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

09:34 - Gündem

Diyarbakır merkezli suç örgütüne yönelik operasyonda 19 şüpheli tutuklandı

08:37 - Asayiş

Zelenskiy’in başkanlığını meşrulaştırma planı tutmadı -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:04 - En Son Yazılar

Çatakoğlu, nâmı diğer Dizdār-yeri mezrası -Ramazan Topraklı yazdı-

07:35 - En Son Yazılar