?>

Tekvandonun şampiyon ikizleri gözünü Avrupa'ya dikti

Savunma amaçlı başladıkları tekvandoda Türkiye ile Balkan şampiyonlukları elde eden 14 yaşındaki ikizler Özge ve Öykü Özbey, Avrupa'da başarı hedefliyor.

Spor - 7 yıl önce

MERSİN - Mustafa Güngör

Mersin'de savunma amaçlı başladıkları tekvandoda farklı kilolarda mücadele edip, geçtiğimiz yıl Balkan, bu yıl da Türkiye şampiyonu olan 14 yaşındaki ikizler Özge ve Öykü Özbey, birlikte Avrupa şampiyonluğu hedefliyor.

Ortaokulda tekvandoyla tanışıp, ilk dönemde savunma amaçlı bu sporu yapan ikizler, başarılı olmalarının ardından çeşitli turnuvalara katıldı.

Geçtiğimiz yıl Edirne'de düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde mücadele eden kardeşlerden Öykü 37 kiloda, Özge de 47 kiloda şampiyon olma başarısı gösterdi.

Çalışmalarını ara vermeden sürdüren ikiz sporcular, bu sene de Ankara'da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na katılırken, 47 kiloda Öykü, 51 kiloda da Özge birincilik kürsüsüne çıktı.

Birlikte Avrupa şampiyonluğu hedefi koyan Öykü ve Özge Özbey kardeşler, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek milli takım seçmelerinde başarılı olup, bu hedefe bir adım daha yaklaşmayı amaçlıyor.

Öykü: "Avrupa şampiyonasına gidip, şampiyon döneceğiz"

Kardeşlerden Öykü Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya başladıktan sonra çeşitli turnuvalara katıldıklarını ve iyi dereceler elde ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Balkan şampiyonu olmalarının ardından iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Öykü, "Geçen yıl Balkan, bu yıl da Türkiye şampiyonu olduk. Önümüzdeki günlerde milli takım seçmelerine katılacağız. Özge de ben de bu seçmelerde birinci olacağımıza inanıyoruz. Birlikte Avrupa Şampiyonası'na gidip, şampiyon olarak döneceğiz. Buna inanıyoruz." dedi.

Kardeşlerden Özge Özbey ise Türkiye Şampiyonası'ndaki maçlarını üstün bir şekilde kazandığını aktardı.

Kendi kategorilerinde kardeşiyle iddialı olduklarının altını çizen Özge, "Kardeşim alt kilomda ama yine de beni zorluyor. Hedefimiz, milli takım seçmesinde birinci olduktan sonra, Balkan ve Türkiye şampiyonalarında olduğu gibi birlikte Avrupa'da da başarıya ulaşmak. Bunun için daha çok çalışıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Öykü ve Özge kardeşlerin antrenörü Ercan Aldemir de yaptığı açıklamada, ikiz sporcuların birbirleriyle rekabet ederek geliştiklerine vurgu yaparak, "Hedefleri şu anda Avrupa Şampiyonası. Milli takım seçmelerini başarıyla geçeceklerine ve Avrupa'da da altın madalya kazanacaklarına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aşı reddine karşı 'yerli aşı'

2018-08-30 14:32 - Sağlık

Trakya'da 60 bin ton ayçiçeği alımı yapılacak

2018-09-01 14:02 - Gündem

Burak Yılmaz'dan transfer açıklaması

2018-09-01 01:17 - Spor

Direkli Mağarası'nda heyecanlandıran buluntu

2018-08-28 17:32 - Kültür Sanat

Pakistan, İİT'yi Hollanda'ya karşı harekete geçmeye çağırdı

2018-08-31 02:27 - Dünya

SGK borçlarının yapılandırılması 7 Eylül'e kadar sürecek

2018-09-01 02:02 - Gündem

Bursa'da bir haftadır kayıp olan adam halen bulunamadı

2018-08-27 21:02 - Asayiş

Keşan'da vatandaşlara 3,5 ton keşkek ikram edildi

2018-09-03 01:17 - Gündem

Ordu’ya muhteşem cami

2018-09-01 09:42 - Çevre-Hayat

'Macron'un sözlerini derin bir teessüfle karşılıyoruz'

2018-08-28 19:22 - Dünya

İlgili Haberler

Ordulu 14 yaşındaki wushucuların yeni hedefi milli takıma girebilmek

13:07 - Spor

Galatasaray'da Victor Osimhen'in ayak bileğinde "gerilme ve kanama" tespit edild

12:38 - Spor

Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında "680 gün" hesabı

12:23 - Spor

Fenerbahçeli futbolcu Alexander Djiku, Spartak Moskova'ya transfer oldu

11:17 - Spor

İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını protesto etti

10:47 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rabia'yı kabul etti

15:52 - Gündem

İzmir'de polis merkezine silahlı saldırıda şehit olan polisler son yolculuğuna uğurlandı

15:43 - Gündem

Rize'de balıkçı tezgahlarında bolluk yaşanıyor

15:17 - Ekonomi

İspanya hükümeti İsrail'e yönelik 9 maddelik yaptırımı yürürlüğe soktu

15:12 - Dünya

Bakan Kurum: 1 milyon 704 bin sosyal konutu 23 yıllık süreçte ülkemize, milletimize kazandırdık

15:08 - Siyaset