?>

Tekstilciler 2020'den ümitli

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "2020 senesi için ümitliyiz. UTİB olarak önümüzdeki yıl 1 milyar 650 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Bursa

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, yaptığı açıklamada, 2019'un ticaret, ekonomi ve siyaset bakımından farklı geçtiğini, bunun da ticarete ve ihracata yansımalarının olduğunu söyledi.

UTİB olarak bu sene 1,2 milyar dolarlık tekstil ihracatına imza atacaklarını belirten Engin, "Birliğimizin ihracatında bu yıl 2018'e göre yüzde 6'lık bir azalış yaşandı. Aynı azalışı Türkiye geneli tekstil ihracatında da görüyoruz.

Bu yıl tekstil sektörünün ihracatı yaklaşık 8 milyar dolarla kapanacak gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Engin, bu düşüşün sadece Türkiye özelinde bir durum olmadığına dikkati çekti.

Tekstil konusunda güçlü olan ve çok ihracat yapan Çin, Vietnam gibi ülkelerde de böyle azalışlar yaşandığını dile getiren Engin, "2020 senesi için ümitliyiz. UTİB olarak önümüzdeki yıl 1 milyar 650 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz.

Tekstil sektöründe Türkiye'nin ihracatında da gelecek yıl artış olacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

"Türk ürünleri her zaman çok seviliyor"

Sektör olarak diğer birliklerle hedef pazarları çok doğru belirlediklerini anlatan Engin, bütün faaliyetlerini hedef pazarlar çerçevesinde yaptıklarını söyledi.

Yeni pazarlarla ilgili etkinlikler de yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Engin, Türkiye'nin tekstil ihracatına bakıldığında toplam dış satımın yaklaşık yüzde 55'inin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gerçekleştirildiğini aktardı.

Pınar Taşdelen Engin, şöyle devam etti:

"Bu da bizim güçlü tarafımız. Diğer sektörlerde AB ülkelerinin çok önde olduğunu görüyoruz. Bizim gözümüzde yüzde 55 iyi bir rakam. ABD bizim için hedef pazarlardan biri.

Zaten Avrupa ve Afrika'dan sonra en çok ihracat yaptığımız üçüncü bölge de Amerika kıtası. Orada da fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Amerika bizim sektörde belli bir dönem Çin'e kayma yaşadı fakat hem ev tekstilinde hem de giyimlik kumaşlarda Türk ürünlerini her zaman çok sevdiler.

Amerika'da birçok etkinlik yapıyoruz ve oradaki en önemli fuarlara katılıyoruz."

Türk tekstil sektörünün Vietnam'a ihracatının son dönemde büyük artış kaydettiğini ifade eden Engin, "Vietnam bizim için hedef pazar. Bildiğim kadarıyla Vietnam tekstil ve kumaşta dünyanın en büyük ikinci ithalatçısı çünkü o ülkede ciddi bir konfeksiyon var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koçtaş Genel Müdürlüğü’nde bayrak devri

2019-12-20 21:43 - Genel

Termal turizmden 1 milyar dolar gelir sağlandı

2019-12-22 14:22 - Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın dördüncü kez toplanacak

2019-12-25 12:52 - Gündem

Kayserispor Teknik Direktörü Uygun: Hedefimiz Türkiye Kupası değil, ligde kalmak

2019-12-20 19:25 - Spor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz Kıta Sahanlığı Anlaşması ve Libya -4

2019-12-26 09:26 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Doktor çiftin atletizm tutkusu

2019-12-23 18:45 - Genel

Lojistik Master Planı tanıtıldı

2019-12-25 17:42 - Ekonomi

İtalya Süper Kupası'nı Lazio kazandı

2019-12-23 02:44 - Spor

Beyaz Baretliler'den İdlib'deki sivillere yardım çağrısı

2019-12-19 21:02 - Dünya

Marmara Ekonomi Kongresi 2019

2019-12-20 19:23 - Genel

İlgili Haberler

ABD'li yatırımcı Jim Rogers, ABD piyasalarında "büyük bir düzeltme" bekliyor

14:28 - Ekonomi

Asya borsalarında geçen yılın en çok yükseleni Güney Kore'de Kospi endeksi oldu

14:23 - Ekonomi

Darphane'den Kıymetli Maden Ticaret Sistemi'nin işleyişine yönelik açıklama

14:08 - Ekonomi

Türk çayı ihracatçıları geçen yılı yüzde 38 artışla kapattı

13:53 - Ekonomi

Sigorta poliçelerinde tüketicilere "onaysız yenileme" uyarısı

13:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump'a göre, ABD’de Cumhuriyetçiler ara seçimleri kaybederse görevden azledilebilir

14:57 - Dünya

Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığında 20. Kartal Taburu mezuniyet töreni düzenlendi

14:52 - Dünya

Bakan Göktaş'tan "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası"na ilişkin paylaşım

14:42 - Gündem

e-YDS başvuruları başladı

14:38 - Gündem

İsrail yönetimi, Doğu Kudüs'te yasa dışı 3 bin 401 konut inşası için ihale açtı

14:33 - Dünya