TEKNOFEST Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi’nde ödüller sahiplerini buldu

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi Ödül Töreni, Bakan Varank'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleştirildi.

Teknoloji - 4 yıl önce

İstanbul
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mevzuattan insan kaynağı yetiştirilmesine kadar her alanda girişimciliğe destekler verdiklerini belirterek, "Aynı zamanda kendi yatırım fonlarımızı da oluşturarak Türkiye’de girişimciliği hızlandırmak istiyoruz." dedi.
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi Ödül Töreni, Bakan Varank'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleştirildi.
Bakan Varank, birincilik ve ikincilik ödüllerini sahiplerine verdi. Çekya'dan "Colobra" 20 bin dolarlık birincilik ödülünü, Pakistan'dan "Classnotes" ise 10 bin dolarlık ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.
Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu ise 5 bin dolarlık üçüncülük ödülünü Türkiye'den "Servissoft" girişimine takdim etti.
Ödül töreninde konuşan Varank, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nde en önemli başlıklardan birinin girişimciliğin Türkiye’de desteklenmesi olduğunu anımsattı.
Varank, bu kapsamdaki girişimcilik desteklerine değinerek, şöyle konuştu:
"Mevzuattan insan kaynağı yetiştirilmesine kadar her alanda girişimciliğe destekler veriyoruz ama aynı zamanda kendi yatırım fonlarımızı da oluşturarak Türkiye’de girişimciliği hızlandırmak istiyoruz. Daha önce Türkiye’de ‘unicorn’ çıkar mı diyenler şimdi peşi sıra ilan ettiğimiz ‘unicorn’lardan heyecan duymaya başladılar."
İstanbul’u girişimciliğin başkentlerinden biri yapmak istediklerini vurgulayan Varank, bu kapsamda şehrin yerli ve yabancı girişimlere ev sahipliği yapacağını ifade etti.
Take Off’un da uluslararası alanda güzel bir organizasyon olduğunu dile getiren Varank, “Burada start-up’lar gelip fikirlerini savunuyorlar. Bizden bir para ödülü kazanıyorlar ama burada elde ettikleri network ve burada kurdukları ilişkiler hepsinden daha değerli.” dedi.
Bakan Varank, zirvede ödül alanları tebrik etti. Daha sonra zirve paydaşları, jüri üyeleri ve ödül kazananlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Zirve hakkında

TEKNOFEST kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi festival alanında yerli ve yabancı start-up’ları ekosistemden mentor ve kurumlarla bir araya getirdi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen zirve, Türkiye’den ve dünyadan geleceğe yön veren teknoloji liderleri, alanında uzman mentorler, çok uluslu şirketler ve girişim ekosisteminin tüm paydaşlarını TEKNOFEST’te buluşturdu.
Yurt dışından ve yurt içinden başvuruların gerçekleştirildiği girişim zirvesinde bu yıl eğitim teknolojileri, sağlık teknolojileri, oyun, veri, otonom teknolojiler, yapay zeka, blokzincir, finansal teknolojiler ve mobilite olmak üzere 9 farklı kategorideki girişimler jüri tarafından değerlendirildi ve ödül almaya hak kazananlar belirlendi.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Turunçgil ihracatında 8 ayda yüzde 15'lik artış yüzleri güldürdü

2021-09-16 16:31 - Ekonomi

Suriye'nin Cerablus kentinde Eman Filistin Okulu açıldı

2021-09-16 00:21 - Dünya

Dünyanın en uzun boyluları Hollandalılar

2021-09-17 21:11 - Dünya

Soğuk ve yağışlı hava geliyor

2021-09-20 19:39 - Gündem

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile 2,1 puan ortalaması yakaladı

2021-09-19 13:41 - Spor

3 aylık uzay yolculuğunu tamamlayan Çinli taykonotlar Dünya'ya döndü

2021-09-17 17:02 - Teknoloji

Fransa denizaltı projesinin iptali nedeniyle ABD ve Avustralya Büyükelçilerini geri çağırdı

2021-09-18 02:36 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk hafta maçları sona erdi

2021-09-17 03:36 - Spor

İsrail güçleri, hapishaneden firar eden 6 Filistinliden son ikisini de yakaladı

2021-09-19 10:17 - Dünya

Rusya İdlib'e hava saldırıları düzenledi

2021-09-16 00:02 - Dünya

İlgili Haberler

GÖKBEY'e sivil sertifikasyon için geri sayım

19:17 - Teknoloji

Bolu'da lise öğrencileri uçak kanatlarındaki titreşimden elektrik üreten sistem geliştirdi

14:27 - Teknoloji

İran'ın "çaresizliğinde" F-35 ilklere imza atıyor

11:32 - Teknoloji

Türkiye'nin savunma ve havacılık ekosistemi için yeni üretim üssü

19:28 - Teknoloji

Google, Berlin’de kapsamlı yapay zeka merkezini açtı

17:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: Türkiye, yeni yuva heyecanının 81 ilimizin her yerini sardığı bir dönemi yaşıyor

21:17 - Gündem

Suriye'nin Halep ilinde düzenlenen saldırıda 2 asker öldü

20:58 - Dünya

Iğdır'da lise öğrencisi kızı bıçakla yaralayan sanığın davası 23 günde sonuçlandı

20:22 - Gündem

Rusya: Rus gazını Avrupa yerine Asya pazarına göndereceğiz

20:03 - Ekonomi

Bakan Fidan, Umman, Katar ve Estonyalı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

19:58 - Siyaset