?>

TEKNOFEST, İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir'de de düzenlenecek

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, İstanbul'dan sonra yolculuğuna Ankara ve İzmir ile devam edecek.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

TEKNOFEST'ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin üç büyük şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan festivalin ikinci durağı başkent Ankara olacak. Festival Ankara'da 30 Ağustos-3 Eylül, İzmir'de ise 27 Eylül-1 Ekim'de düzenlenecek.

Tam bağımsız bir Türkiye için "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST, Ankara ve İzmir'de coşkuyu ve heyecanı yine göklere taşıyacak.

TEKNOFEST, her iki kentte de teknoloji yarışmaları, girişim programı, hava gösterileri, ödül törenleri, sahne senin etkinliği, bilim şovları, eğitici atölyeler, sergiler, sahne oyunları, çocuklara yaşatılan özel uçuş deneyimleri ve birbirinden güzel etkinlikleriyle ziyaretçilere bilim, teknoloji ve uzayla dolu bir serüven yaşatacak.

Festival, Ankara'da Etimesgut Havalimanı'nda, İzmir'de ise Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek.

TEKNOFEST, yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor

Düzenlenmeye başladığı 2018'den bu yana her sene katılımcı açısından kendi rekorunu kıran TEKNOFEST, Ankara ve İzmir'de "sen geleceksin" sloganıyla yeni katılımcı rekorlarına imza atmaya hazırlanıyor.

Teknoloji geliştiren bir Türkiye için ülkenin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 117 kurumla gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023 İstanbul'da bu yıl 130 katılımcı ve 19 sponsor firma yer aldı.

Milli teknoloji üretme ve geliştirme alanlarında çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için festival kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları 41 ana yarışma ve 102 farklı kategoride düzenlendi.

TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmaları'na bu yıl 333 binden fazla takım, 1 milyonu aşkın yarışmacı başvuruda bulundu. Gençlere 13 milyon TL'nin üzerinde ödül, 30 milyon TL'yi aşkın malzeme desteği verildi. Yarışmalarda dereceye giren gençler TEKNOFEST sahnesinde ödüllerini aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD: Ukrayna’da vurulan Patriot sistemi çalışabilir durumda

2023-05-17 22:39 - Dünya

Çukurca'da ata tohumundan yılda 180 ton pirinç üretiliyor

2023-05-18 14:14 - Ekonomi

Play-off etabını garantileyen Göztepe'nin gözü dördüncü sırada

2023-05-17 13:48 - Spor

Küresel borçlar ilk çeyrekte 305 trilyon dolara çıktı

2023-05-17 21:08 - Ekonomi

Fenerbahçe-Trabzonspor rekabetinde 133. randevu

2023-05-17 09:44 - Spor

"ÖZGÜR"leştirilen ilk F-16'lar Hava Kuvvetlerine teslim edildi

2023-05-18 13:33 - Teknoloji

Down sendromlu basketbolcular, Avrupa şampiyonluğunu kazanacaklarına inanıyor

2023-05-15 14:44 - Spor

Deprem konutları inşaatında mesai gece gündüz sürüyor

2023-05-18 22:39 - Gündem

İzmir'de Zübeyde Hanım Koşusu 34. kez gerçekleştirilecek

2023-05-18 14:09 - Çevre-Hayat

Milli okçular, Dünya Kupası'nda 2 bronz madalya kazandı

2023-05-17 12:03 - Spor

İlgili Haberler

ASELSAN ürünlerine yapay zeka desteği

11:07 - Teknoloji

Sarsılmaz, IDEF 2025'te deneyim alanlarını ziyaretçilere sundu

10:52 - Teknoloji

Çin, yapay zekaya ilişkin açık kaynaklı teknolojilerini diğer ülkelerle paylaşmaya hazır

21:23 - Teknoloji

Vakıf Mağaza, geniş ürün yelpazesiyle IDEF 2025'te kapılarını açtı

17:03 - Teknoloji

Lise öğrencileri boğulma vakalarına karşı "otonom cankurtaran simidi" tasarladı

12:12 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Yunanistan'daki yangınlardan ikisi devam ediyor

12:58 - Dünya

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitir

12:53 - Dünya

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Hanzala gemisindeki aktivistler, Aşdod Limanı'na

12:48 - Dünya

Gurbetçilerin anavatana yolculuğu sürüyor

12:38 - Gündem

Türkiye "tropikal geceler" ve "ısı stresi"nin etkisi altında

12:33 - Gündem