TEKNOFEST heyecanı "Bilim Türkiye" projesiyle kardeş ve dost coğrafyalara uzanıyor

T3 Vakfı tarafından yürütülen "Bilim Türkiye" projesiyle, TEKNOFEST heyecanı kardeş ve dost coğrafyalara erişti.

Teknoloji - 11 ay önce

İstanbul
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
TEKNOFEST İstanbul
Bilim ve teknolojinin toplumda geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen Bilim Türkiye Projesi de Türkiye'nin kardeş ve dost ülkelerine kadar uzanıyor. Bu çerçevede 2018 yılında başlatılan proje 5'i yurt dışında olmak üzere 28 merkezde çocuklara eğitim verilmesine aracı oluyor.
????
T3 Vakfı Eğitim ve AR-GE Koordinatörü Merve Koçoğlu, Bilim Türkiye Projesi'yle 6-14 yaş grubundaki öğrencileri bilimle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Uygulamalı atölye eğitimleriyle, çocukların bilim, teknoloji, matematik ve sanat gibi alanlara ilgi duymasını hedeflediklerini aktaran Koçoğlu, "28 merkezimizden 23'ü Türkiye'de, 5'i de yurt dışında. TEKNOFEST'te yer alan Bilim Sokağı'nda büyük bir alanımız bulunuyor. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında faaliyet gösteren merkezlerimizin eğitmenleri burada." dedi.
Koçoğlu, Bilim Sokağı içerisinde 16 farklı atölye bulunduğuna işaret ederek, "Astronomi, havacılık, matematik, teknoloji, tasarım, doğa bilimleri gibi birçok farklı başlıkta eğlenceli ve oyun temelli eğitimlerimizle, çocuklar için bilim ve teknolojiyle iç içe oldukları eğitim ortamı oluşturuyoruz." diye konuştu.
TEKNOFEST'ten doğan bilgi birikimle kardeş ve dost coğrafyalarda da eğitim merkezi oluşturduklarını dile getiren Koçoğlu, "Burada, Bilim Bişkek'te görev yapan, Azerbaycan'dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Karadağ'dan gelen eğitmenlerimiz bulunuyor. Hem onlar kendi kültürlerini buraya taşıyor, hem de bizim eğitim içeriklerimizi, eğitim modelimizi buradaki Türk öğrencilerle buluşturuyor." ifadesini kullandı.
Koçoğlu, TEKNOFEST çerçevesinde 63 yarışma yapıldığını aktararak, "Yurt dışından gelen eğitmenlerimiz, Türkiye'de yapılan bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları ve gelişmeleri görerek, sonrasında da kendi ülkelerine taşıyor. O yüzden biz de bu kapsamda böyle bir işbirliğini yürütüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"Bilim Azerbaycan" projesinde görevli Aynura Musayeva da eğitmen eğitimi aldığını belirterek, "Azerbaycan'da Deneyap Atölyesi var, 80 öğrenci sınavla kabul edildi. 3 yıllık eğitim alacaklar. TEKNOFEST'e katıldığım için çok mutluyum." dedi.

Kırgızistan'daki "Bilim Bişkek" projesi yöneticisi Sanzhar Altymymıshev de "T3 Vakfının, Kırgız paydaşlarla birlikte açtığı Bilim Bişkek Merkezi var. Kırgız çocuklarımızla, bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak için ve yetenekli çocuklara destek vermek için faaliyetler yapıyoruz." diye konuştu.

Karadağ'daki "Bilim Ülgün" projesi eğitmenlerinden Muhammed Can Veysel de haziran ayında açılan Bilim Ülgün Merkezi'nin önemli faaliyetler yürüttüğünü aktararak, "Bilim Ülgün, yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve bu aslında Ülgün'den Balkanlar'dan, Türkiye'nin gönül coğrafyasından TEKNOFEST'e kadar uzanan bir yolculuğun adı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SOLOTÜRK ekip lideri Yarbay Bakıcı: TEKNOFEST, Türk gençliğini Türk havacılığıyla buluşturuyor

2025-09-18 09:33 - Teknoloji

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonu Almanya'da açacak

2025-09-17 09:37 - Spor

Balıkesir Sındırgı'da ilk deprem konutlarının temeli yarın atılıyor

2025-09-17 15:43 - Gündem

Süper Lig'e hızlı başlayan Galatasaray, ağustosta yatırımcısını en fazla sevindiren kulüp oldu

2025-09-16 11:28 - Spor

Arkeolojik kazılarda çıkan eserlerden etkilenen ev hanımı seramik sanatçısı oldu

2025-09-14 15:24 - Kültür Sanat

Trump, öldürülen Charlie Kirk'in katil zanlısının gözaltına alındığını açıkladı

2025-09-12 15:33 - Dünya

Kafkas İslam Ordusu'nun Bakü'yü kurtarışının 107. yıl dönümü

2025-09-15 11:53 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Ağabeyine bakarak öğrendiği maket ustalığını 36 yıldır sürdürüyor

2025-09-18 11:52 - Kültür Sanat

Katar: İsrail saldırısı, Washington ile güncellenmiş savunma anlaşması ihtiyacını hızlandırdı

2025-09-17 00:27 - Dünya

İzmir'de polis merkezine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın ifadesine ulaşıldı

2025-09-16 15:43 - Asayiş

İlgili Haberler

SAHA İstanbul Genel Sekreterliği görevine Muttalip Tütüncü getirildi

16:57 - Teknoloji

STM, geliştirdiği milli deniz platformlarıyla TEKNOFEST Mavi Vatan'da yer alacak

15:03 - Teknoloji

ASPİLSAN Enerji, TEKNOFEST Mavi Vatan'da milli enerji teknolojilerini sergileyecek

14:53 - Teknoloji

Meta, çocukların ruh sağlığı endişesiyle açılan "en büyük davalardan" biriyle karşı karşıy

12:13 - Teknoloji

MARLİN SİDA mayın harbi yeteneği kazandı

11:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Burnham ile telefonda görüştü

22:17 - Gündem

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve Başkanı Neçirvan Barzani ile

22:13 - Gündem

ABD Başkanı Trump, İran'la sona eren mutabakatı uzatmak istemediklerini açıkladı

22:08 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Burnham ile telefonda görüştü

22:02 - Gündem

Trump, “ultra-zengin” hükümet yetkilisi sayısında seleflerini geride bıraktı

21:57 - Dünya