?>

TEKNOFEST heyecanı "Bilim Türkiye" projesiyle kardeş ve dost coğrafyalara uzanıyor

T3 Vakfı tarafından yürütülen "Bilim Türkiye" projesiyle, TEKNOFEST heyecanı kardeş ve dost coğrafyalara erişti.

Teknoloji - 2 ay önce

İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

TEKNOFEST İstanbul

Bilim ve teknolojinin toplumda geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen Bilim Türkiye Projesi de Türkiye'nin kardeş ve dost ülkelerine kadar uzanıyor. Bu çerçevede 2018 yılında başlatılan proje 5'i yurt dışında olmak üzere 28 merkezde çocuklara eğitim verilmesine aracı oluyor.

????

T3 Vakfı Eğitim ve AR-GE Koordinatörü Merve Koçoğlu, Bilim Türkiye Projesi'yle 6-14 yaş grubundaki öğrencileri bilimle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Uygulamalı atölye eğitimleriyle, çocukların bilim, teknoloji, matematik ve sanat gibi alanlara ilgi duymasını hedeflediklerini aktaran Koçoğlu, "28 merkezimizden 23'ü Türkiye'de, 5'i de yurt dışında. TEKNOFEST'te yer alan Bilim Sokağı'nda büyük bir alanımız bulunuyor. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında faaliyet gösteren merkezlerimizin eğitmenleri burada." dedi.

Koçoğlu, Bilim Sokağı içerisinde 16 farklı atölye bulunduğuna işaret ederek, "Astronomi, havacılık, matematik, teknoloji, tasarım, doğa bilimleri gibi birçok farklı başlıkta eğlenceli ve oyun temelli eğitimlerimizle, çocuklar için bilim ve teknolojiyle iç içe oldukları eğitim ortamı oluşturuyoruz." diye konuştu.

TEKNOFEST'ten doğan bilgi birikimle kardeş ve dost coğrafyalarda da eğitim merkezi oluşturduklarını dile getiren Koçoğlu, "Burada, Bilim Bişkek'te görev yapan, Azerbaycan'dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Karadağ'dan gelen eğitmenlerimiz bulunuyor. Hem onlar kendi kültürlerini buraya taşıyor, hem de bizim eğitim içeriklerimizi, eğitim modelimizi buradaki Türk öğrencilerle buluşturuyor." ifadesini kullandı.

Koçoğlu, TEKNOFEST çerçevesinde 63 yarışma yapıldığını aktararak, "Yurt dışından gelen eğitmenlerimiz, Türkiye'de yapılan bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları ve gelişmeleri görerek, sonrasında da kendi ülkelerine taşıyor. O yüzden biz de bu kapsamda böyle bir işbirliğini yürütüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bilim Azerbaycan" projesinde görevli Aynura Musayeva da eğitmen eğitimi aldığını belirterek, "Azerbaycan'da Deneyap Atölyesi var, 80 öğrenci sınavla kabul edildi. 3 yıllık eğitim alacaklar. TEKNOFEST'e katıldığım için çok mutluyum." dedi.

Kırgızistan'daki "Bilim Bişkek" projesi yöneticisi Sanzhar Altymymıshev de "T3 Vakfının, Kırgız paydaşlarla birlikte açtığı Bilim Bişkek Merkezi var. Kırgız çocuklarımızla, bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak için ve yetenekli çocuklara destek vermek için faaliyetler yapıyoruz." diye konuştu.

Karadağ'daki "Bilim Ülgün" projesi eğitmenlerinden Muhammed Can Veysel de haziran ayında açılan Bilim Ülgün Merkezi'nin önemli faaliyetler yürüttüğünü aktararak, "Bilim Ülgün, yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve bu aslında Ülgün'den Balkanlar'dan, Türkiye'nin gönül coğrafyasından TEKNOFEST'e kadar uzanan bir yolculuğun adı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa ikincisi oldu

2025-09-14 23:40 - Spor

Adana'da sahipsiz köpeklerin çocuğu kovalaması güvenlik kamerasında

2025-09-15 19:17 - Asayiş

TEKNOFEST İstanbul 17-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek

2025-09-15 15:37 - Teknoloji

TEKNOFEST İstanbul'un teknoloji sahnesinde ASELSAN rüzgarı esecek

2025-09-15 17:22 - Teknoloji

Trump, Tennessee'nin Memphis kentine Ulusal Muhafız konuşlandırmak için kararname imzaladı

2025-09-16 01:58 - Dünya

Türkiye-Almanya EuroBasket 2025 final maçı dev ekranlardan izleniyor

2025-09-14 21:32 - Spor

İsrail'in Gazze saldırılarını yoğunlaştırması boykot çağrılarını yeniden gündeme getirdi

2025-09-19 12:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İletişim Başkanlığı "Gazze: İnsanlığın Turnusol Testi Paneli" düzenleyecek

2025-09-16 23:07 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Projelerimizle toplamda yıllık 519 milyon liralık dev bir tasarruf sağladık

2025-09-13 15:52 - Ekonomi

Su sıkıntısı yaşamamak için yağışlı dönemlerde suyun depolanması tavsiyesi

2025-09-15 14:38 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Take Off İstanbul 2025 için ziyaretçi kayıtları başladı

18:02 - Teknoloji

Röntgenden yapay zeka destekli sistemlere görünmeyeni gösteren X ışınlarının 130 yıllık yolculuğu

13:18 - Teknoloji

Kiremit çatılara kurulan fotovoltaik paneller güneşten daha verimli enerji alınmasını sağlıyor

12:57 - Teknoloji

Yapay zeka eğitimi de dönüştürüyor

11:57 - Teknoloji

'Mavi vatan'ın yeni caydırıcı gücü MARLİN atış testini başarıyla tamamladı

19:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İran'ın petrol ihracatı günlük 2 milyon 230 bin varile ulaştı

10:18 - Ekonomi

Irak'ta güvenlik birimlerinde görevli olanlar parlamento seçimi için oy kullanmaya başladı

09:27 - Dünya

Tanrı’ya dönüş: Çin’den Amerika’ya beş büyük Perestroika -Barbaros Nasün yazdı-

07:24 - En Son Yazılar

İngilizlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e suikast örgütü & Örtülü Atatürk operasyonları -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

00:35 - En Son Yazılar

Bolivya'da seçimleri kazanan yeni Devlet Başkanı Paz yemin etti

00:33 - Dünya