?>

TEKNOFEST Azerbaycan kapılarını açtı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline dönüşen TEKNOFEST, iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve stratejik ittifakın göstergesi olarak Azerbaycan'da düzenleniyor.

Teknoloji - 3 yıl önce

Bakü

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında düzenlenmeye başlanan ve dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline dönüşen TEKNOFEST, bu kez yurt dışında kapılarını açtı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan başladı. Festival, iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve stratejik ittifakın göstergesi olarak bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan'a taşındı.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festivalin açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türk ve Azerbaycan'dan çok sayıda kurum ve şirketin üst düzey yöneticisi katıldı.

Festival kapsamında 29 Mayıs'a kadar çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek.

Azerbaycan güvenlik güçlerinin halen kullandığı savunma sanayisi ürünlerinin sergilendiği festival alanında, Türkiye'den alınan Bayraktar TB2 insansız hava aracı, 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araç Cobra, Land Rover, Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı gibi ürünlere de yer verildi.

Festivalde Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB2, Hürkuş, Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve Solo Türk, Bakü semalarında gösteri uçuşları yapacak.

Türk ürünleri festivalde

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi ve teknoloji kuruluşları Teknofest Azerbaycan'da açtıkları stantlarda ürün ve kabiliyetlerini sergiliyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının Türk savunma sanayisinin gelişimini gözler önüne seren "Geçmişten geleceğe Türk Savunma Sanayii" başlıklı görsel tarih çalışması ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ, kara, hava ve deniz platformlarına yönelik yürüttüğü projelere ilişkin maketler sergiliyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi ise elektrikli fırtına obüsü, Yavuz obüsü ve Korkut silah sistemi gibi ürünlerin maketlerine yer verip, farklı yaş grubundaki katılımcılara hitap eden çeşitli etkinlikler düzenliyor.

ASELSAN, Bayraktar TB2 ile görev yapan elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi Cats, Sarp Zafer uzaktan komutalı silah sistemi, Atak helikopter kokpiti, Avcı kaskı, İHASAVAR gibi bir dizi ürünü ziyaretçilerle buluşturuyor.

Ziyaretçiler HAVELSAN standındaki atış simülatörüne ilgi gösterirken, Baykar standında Bayraktar TB2'nin çeşitli alt sistemlerinin çalışmasını izleme şansı yakalıyor.

Milli İHA'ların vurucu gücü

Milli insansız hava araçlarının vurucu gücünü oluşturan MAM-C, MAM-L ve MAM-T mühimmatlarını sergileyen ROKETSAN, standında ayrıca TRLG-122 ve TRLG-230 füzeleri ile Alka yönlendirilmiş enerji silah sistemi maketine yer veriliyor.

STM ise Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu, Taşınabilir Döner Kanatlı Gözcü İHA Sistemi Togan gibi platformların yanında hücumbot ve açık deniz karakol gemisi maketlerini sergiliyor.

Türkiye'nin havacılık motor merkezi TEI ise helikopter ve insansız hava aracı motorlarını tanıtıyor.

TEKNOFEST'e çeşitli enstitü ve merkezleriyle katılarak geliştirdiği teknolojileri sergileyen TÜBİTAK, atölye çalışmalarıyla ziyaretçileri teknolojiyle buluşturuyor.

Türk şirketleri ürün ve kabiliyetlerini sergilerken insan kaynakları ekipleriyle öğrencilerle kariyer planlamalarına ilişkin görüşmeler gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Kolombiya ilişkilerini stratejik ortaklık seviyesine yükselttik

2022-05-20 18:58 - Siyaset

Almanya'daki Solingen faciasının hukuksal sonucu 29 yıldır kamuoyunu tatmin etmiyor

2022-05-26 11:24 - Dünya

Getafe'nin en golcü futbolcusu Enes Ünal sezonu 16 golle kapattı

2022-05-22 21:06 - Spor

Balık Gölü kar sularıyla doldu

2022-05-23 12:35 - Çevre-Hayat

'Top Gun: Maverick' haftanın diğer filmleri ile vizyona giriyor

2022-05-26 11:45 - Magazin

TEKNOFEST Azerbaycan kapılarını açtı

2022-05-26 12:44 - Teknoloji

AKINCI TİHA, Selçuk Bayraktar'ın kumanda ettiği MiG29 ile kol uçuşu yaptı

2022-05-25 16:03 - Teknoloji

Atakule'nin 125 metrelik kule kısmı ziyarete açıldı

2022-05-19 17:24 - Çevre-Hayat

Rusya, Finlandiya’ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu

2022-05-21 10:34 - Dünya

Türk coğrafyasında sigorta alanında iş birliği

2022-05-24 15:45 - Ekonomi

İlgili Haberler

TEKNOFEST heyecanı 'mavi vatan'a taşınıyor

13:42 - Teknoloji

TCG Anadolu liderliğinde İstanbul Boğazı'nda geçit töreni düzenlendi

18:12 - Teknoloji

TCG Anadolu liderliğinde İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreni sona erdi

17:43 - Teknoloji

TCG Anadolu liderliğinde İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreni başladı

15:48 - Teknoloji

TCG Anadolu, geçit töreni için Karadeniz açıklarından İstanbul Boğazı'na hareket etti

15:37 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Trump, Gazze'de gazetecilerin hedef alınmasından "memnun olmadığını" belirtti

19:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözü dönmüş Netanyahu hükümeti cani saldırılarına aralıksız devam ediyor

19:37 - Siyaset

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

19:13 - Gündem

İspanya'da geçen yıla göre bu yıl 10 kat fazla ormanlık ve kırsal alan yandı

18:27 - Dünya

Bakan Memişoğlu'ndan İsrail'in Gazze'de Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıya tepki

18:18 - Gündem