?>

TEKNOFEST, Adana'nın sanayisine ve ticaretine de katkı sunacak

Adana'da 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacının başvurduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) kentin sanayisine ve ticaretine de katkı sunması bekleniyor.

Ekonomi - 12 ay önce

Adana

Milli teknolojinin geliştirilmesi için birçok kuruluşun paydaşlığıyla 2-6 Ekim'de düzenlenecek TEKNOFEST, havacılık, uzay ve teknoloji meraklılarının yanı sıra kent için de fırsatlar sunuyor.

Teknoloji yarışmalarından hava gösterilerine, bilim şovlarından eğitici atölyelere ve sergilere kadar çok sayıda organizasyonla gençleri teknolojiyle buluşturacak etkinlik, kentin sanayi ve ticaret potansiyelini de harekete geçiriyor.

Adana'daki ticaret ve sanayiyle ilgili sektör temsilcileri, kentin ekonomisini harekete geçirecek TEKNOFEST'i heyecanla bekliyor.

"Adana sanayisine yeni ufuklar açacağına inanıyorum"

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, AA muhabirine, Adana'nın yeni enerji ihtisas endüstri bölgesi ve kurulma aşamalarında olan yeni organize sanayi bölgeleriyle ülkenin en önemli sanayi üssü olmaya aday kentlerden olduğunu belirtti.

Adana'daki sanayicilerin, devamlı teknolojiye ayak uydurarak ilerleme kaydettiğini vurgulayan Kıvanç, şöyle konuştu:

"Misafirlerimizi ağırlayarak şehrimize yakışır bir TEKNOFEST yapacağımıza inanıyorum. TEKNOFEST'e gelen arkadaşlarımız, firmalarımız ile Adanalı firmalarımız eşleşerek başarılı işler yapacak. Şehrimize 1 milyonun üstünde insanın geleceğini ve burada da güzel işler çıkacağını düşünüyoruz."

Kıvanç, TEKNOFEST'te havacılık, uzay ve teknolojiyle ilgili gösterilerin yanı sıra işbirliklerinin de olacağına inandığını ifade etti.

TEKNOFEST'in Adana'da düzenlenmesinin, şehrin teknoloji, inovasyon ve sanayi alanındaki potansiyelini, ulusal ve uluslararası düzeyde sergilemek için eşsiz bir fırsat olduğunu anlatan Kıvanç, "Bu dev organizasyon, yalnızca bir teknoloji festivali olmanın ötesinde yerel sanayi ve teknoloji ekosisteminin gelişimine de katkı sağlayacak, genç yetenekleri ve sanayi kuruluşlarını bir araya getirecektir. Bu büyük organizasyonun Adana sanayisine yeni ufuklar açacağına inanıyorum." dedi.

Kıvanç, Adanalı sanayicilerin de savunma sanayisi için çalışmak istediklerini belirtti.

Kentte TEKNOFEST'e daha önce de gerek lise gerek üniversite seviyesinde katılan teknoloji takımları olduğu ve bunların başarılı sonuçlar aldıklarını hatırlatan Kıvanç, TEKNOFEST'in, sanayi-üniversite işbirliğinin güçlenmesine de katkı sağladığını dile getirdi.

"Ticari getirisi çok fazla olacak"

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram da TEKNOFEST'in çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

TEKNOFEST'in şehrin ticaretine önemli katkısı olduğunu belirten Bayram, şunları kaydetti:

"Bugün Adana'da oteller dolu, birçok sektör bundan faydalanacak. Ticari getirisi çok fazla olacak. Bizler de odalar olarak TEKNOFEST'e ciddi anlamda destek verdik. Adana'da iki üniversitemizde TEKNOFEST'e katılan öğrencilerimize 1 milyon lira destek verdik. Onun haricinde 4 odamız 8 milyon lira katkı sağladı. TEKNOFEST'in gelişim ve yeni teknolojilerin kullanımı açısından büyük katkısı var. Burada üniversitelerimizin ya da bu işe yıllardır emek veren çocuklarımızın da gelişimlerine katkısı olacak. Bunları göreceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin: Orta Doğu’daki durumdan endişeliyiz

2024-09-24 13:53 - Dünya

Bitlis'te şiddetli sağanak, sel ve taşkınlara yol açtı

2024-09-21 16:08 - Gündem

Trabzonspor'un tarihi beraberlik sezonu

2024-09-24 11:18 - Spor

Süper Lig'den 10 kulüp, PFDK'ye sevk edildi

2024-09-24 21:38 - Spor

Meclis, yeni yasama yılına hazırlanıyor

2024-09-25 12:53 - Siyaset

Ankara'daki İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı başladı

2024-09-19 17:27 - Gündem

Ukrayna: Rusya'da iki cephaneliği vurduk

2024-09-21 19:03 - Dünya

DEAŞ'a yönelik "GÜRZ-15" operasyonlarında 88 şüpheli yakalandı

2024-09-20 08:07 - Gündem

Kripto para piyasası odağına ABD seçimlerini aldı

2024-09-20 11:33 - Ekonomi

Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerini yetkililerle paylaşacak

2024-09-23 23:47 - Medya

İlgili Haberler

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi güneş enerjisiyle aydınlatılacak

14:43 - Ekonomi

Almanya Başbakanı Merz: Ancak gerçek reformlar refah devletini koruyabilir

14:37 - Ekonomi

Kadın girişimciler ve yeni mezun gençler bir araya gelerek teknolojik dönüşüme imza atacak

14:27 - Ekonomi

Devlet desteğiyle işini geliştirip tarımsal ihracat ödülü alan üretici hedef büyüttü

14:03 - Ekonomi

Küresel ham çelik üretimi ağustosta yıllık bazda yüzde 0,3 arttı

13:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi güneş enerjisiyle aydınlatılacak

14:43 - Ekonomi

Almanya Başbakanı Merz: Ancak gerçek reformlar refah devletini koruyabilir

14:37 - Ekonomi

Hac kayıt güncelleme işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı

14:32 - Gündem

Kadın girişimciler ve yeni mezun gençler bir araya gelerek teknolojik dönüşüme imza atacak

14:27 - Ekonomi

YSK, CHP İstanbul İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi'nin devamına karar verdi

14:22 - Siyaset