?>

Tekirdağ mavi bayraklı plajları ve doğasıyla misafirlerini ağırlamaya hazır

Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerindeki konaklama tesislerinde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Tekirdağ

Ganos Dağı eteklerindeki ormanları, yürüyüş parkurları, mavi bayraklı plajları ve yamaç paraşütü pistleriyle ziyaretçilerine farklı etkinliklerle tatil imkanı sunan Tekirdağ, Kurban Bayramı'nda misafirlerini ağırlayacak.

Kent ziyaretçilerine, Marmara Denizi'nin mavisi ve ormanların arasında temiz bir çevrede doğayla iç içe tatil fırsatı sağlıyor.

Yeşil ve mavinin buluştuğu Şarköy ilçesindeki 6 mavi bayraklı plajın yanı sıra Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa ilçelerindeki plajlarda da isteyenler denizin tadını çıkarabiliyor.

Şehre gelen doğa tutkunları, Ganos Dağı eteklerinde yürüyüş, Uçmakdere'de yamaç paraşütü, Ayvasıl mevkisinde dalış, Yeniköy'de kamp yapma imkanı buluyor.

Özellikle Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerindeki konaklama tesislerinde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

"İşletmeler yüzde 90 doluluk oranına ulaştı"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine, yeşil ile mavinin buluştuğu Tekirdağ'daki plajların ziyaretçilerini ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın doğası ve denizinin yanı sıra coğrafi işaretli ürünleriyle de ziyaretçilerin damağına hitap ettiğini anlatan Hacıoğlu, özellikle Şarköy'ü tercih edenlerin doğa ile iç içe tatil yapma imkanı bulduğunu belirtti.

Tekirdağ'a her geçen yıl ilginin arttığını aktaran Hacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekirdağ kıyılarında 33 plaj mevcut. Bu plajlardan 6'sı mavi bayraklı plaj. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığının yaptığı çalışma sonrasında 33 plajın tamamında da veriler çok mükemmel çıktı. İstanbul'a yakın olması, harika ve eşsiz uzunluğuyla plajlarımızın bayramda da çok yoğun olacağını düşünüyoruz. Otel, motel ve pansiyon olarak işletmelerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı."

Şarköy Yöresi Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Cüneyt Keresteci de işletmelerin hazırlıklarını tamamlandığını dile getirdi.

İlçedeki konaklama tesislerinin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini aktaran Keresteci, "Trakya'nın incisi Şarköyümüz bir yıllık aradan sonra temiz deniz ve plajların sembolü olan mavi bayrağa tekrar kavuşmuştur. 6 plaj mavi bayrak almıştır. Dolayısıyla denizden, temiz plajlardan, güneşin ışıltısından faydalanmak isteyen yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz." diye konuştu.

Keresteci, Şarköy'ün bayram tatiliyle birlikte sezona başlayacağını, 30-40 bin civarında olan ilçe nüfusunun yaz sezonunda 400 bine kadar çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe, Edin Dzeko transferini KAP'a bildirdi

2023-06-22 19:53 - Spor

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın 2023-2024 sezonda giyeceği formalar tanıtıldı

2023-06-20 20:14 - Spor

Fransa'da terör örgütü PKK'ya katılan terörist Habur'da güvenlik güçlerine teslim old

2023-06-25 10:28 - Gündem

İngiltere'nin kamu borcu 1961'den beri ilk kez GSYH'yi aştı

2023-06-21 13:22 - Ekonomi

İş dünyası örgütleri TCMB faiz kararını olumlu karşıladı

2023-06-22 18:53 - Ekonomi

TEİS'ten kızamık vakalarına karşı aşı uyarısı

2023-06-22 11:32 - Sağlık

TÜBİTAK 15, TCDD 4 personel alacak

2023-06-19 09:53 - Gündem

Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde bayram trafiği başladı

2023-06-23 14:57 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin güneş enerjisi sektörü "iş kapısı" oldu

2023-06-22 11:58 - Ekonomi

Erzurum'da kentsel dönüşümle riskli yapılar yıkılıyor

2023-06-19 17:07 - Gündem

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 45 yıllık demirci ustasına "Yılın Ahisi" ödülü verildi

19:43 - Çevre-Hayat

Duhok’taki üzüm yetiştiricileri yüzden fazla çeşit üzümle sofraları tatlandırıyor

16:37 - Çevre-Hayat

Türk simidi ve çayı, "Anadoludakiler" projesiyle Times Meydanı'na taşındı

14:48 - Çevre-Hayat

Kızı için mutfağa giren anne açtığı restoran ve markette glütensiz lezzetler tattırıyor

13:48 - Çevre-Hayat

Yeşilay ile bağımlılıktan kurtularak hayatında yeni sayfa açtı

13:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor