Tekirdağ, doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajlarıyla ziyaretçilerini bekliyor

Tekirdağ, ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş üçgeninin hakim olduğu alışılmış turizmin dışında, bozulmamış doğası ve tesisleriyle temiz bir çevrede doğayla iç içe tatil fırsatı sunuyor.

Gündem - 5 yıl önce

Tekirdağ
İstanbul'a yaklaşık 1 saatlik mesafedeki şehre gelen doğa tutkunları, Ganos Dağı eteklerinde yürüyüş, Uçmakdere'de yamaç paraşütü, Ayvasıl mevkisinde dalış, Yeniköy'de kamp ve karavan konaklaması yapabiliyor, Saray ilçesinde de Güneşkaya ve Güngörmez mağaralarını ziyaret edebiliyor.
Ganos Dağı eteklerinde yeşil ile mavinin buluştuğu Yeniköy ve Uçmakdere mahalleleri de eşsiz güzellikleriyle ziyaretçileri adeta büyülüyor.
Tekirdağ, Marmara Denizi'ne 133 kilometre kıyı uzunluğu ve mavi bayraklı plajlarıyla da ilgi çekiyor.
Kentteki tarihi Rüstempaşa Camisi, Namık Kemal Evi ve Rakoczi Müzesi ise ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ'ın önemli bir turizm kenti olduğunu söyledi.
Tekirdağ'ın tatil için her geçen yıl daha çok tercih edildiğini belirten Hacıoğlu, şöyle devam etti:
"İstanbul'la en yakın turizm merkezlerinden birisi Tekirdağ'dır. Tekirdağ deniziyle, ormanlarıyla, kamp karavan alanlarıyla, gastronomisiyle adeta bir cazibe merkezi. İstanbul'a bir saatlik mesafedeki Tekirdağ eko turizm ve tarım turizmi özelliklerini de içinde bulundurmasından dolayı tüm kesimlere hizmet sunabilecek kapasiteye sahiptir.
Paraşüt, yelken, dalış gibi aktivitelerin de yapılması Tekirdağ'ın tercih edilmesini sağlıyor."

Hacıoğlu, kentteki turizm tesislerinin salgın tedbirlerine uyarak faaliyetlerini sürdüreceğini aktardı.

"Tekirdağ'da 17 otelin Güvenli Turizm Sertifikası var"

Tekirdağ'ın hem görsel hem de yeme içme kültürü açısından oldukça zengin olduğunun altını çizen Hacıoğlu, şunları kaydetti:
"Adrenalin ve deniz sporları açısından da ayrı bir güzellik oluşturuyor. Salgın döneminde doğanın tercih edilmesi Tekirdağ'ı bu noktada cazibe merkezi yapmıştır. Tekirdağ birçok turizm imkanını sunduğu için ülkemizdeki en önemli tatil merkezlerinden birisidir. İlimiz artık günübirlik gelen insanların yeri olmaktan çıkmış durumda.
Tekirdağ'da 17 otelin Güvenli Turizm Sertifikası var. Bu otellerimiz en iyi şekilde yerli ve yabancı turistlere hizmet ediyor."

Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Orhan Çebi de normalleşme süreciyle turizm sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi.
Özelikle yakın illerden çok sayıda kişinin Tekirdağ'ı tercih edeceğini beklediklerini vurgulayan Çebi, "Tekirdağ her sezon olduğu gibi yine misafirlerini bekliyor.
Talepler gelmeye başladı. Turizm işletmelerimiz de bu taleplerden memnun. Tekirdağ özellikle doğa turizmi açısından tercih ediliyor. Buraya gelenler doğanın, denizin, paraşütle gökyüzünün tadını çıkarma fırsatı buluyor." diye konuştu.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ, doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajlarıyla ziyaretçilerini bekliyor

2021-05-30 15:31 - Gündem

Anadolu Efes THY Avrupa Ligi'nde finale yükseldi

2021-05-29 00:31 - Spor

Altınordulu Enis Destan ve Tayfun Tatlı, Corendon Sport Talks'a konuk oldu

2021-05-25 18:38 - Yerel haber-Şirket Haber

ABD'de adil olmayan şekilde fiyatları artırdığı iddiasıyla Amazon hakkında dava açıldı

2021-05-26 04:11 - Ekonomi

THY'nin uçak içi ürün ve hizmetlerine 'Travel Plus'tan 4 kategoride ödül

2021-05-25 14:51 - Ekonomi

Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan aşı miktarı 28 milyon 527 bin 857 doz oldu

2021-05-27 23:17 - Gündem

Necip Fazıl Kısakürek'in oğulları Mehmed ve Osman Kısakürek babalarını anlattı

2021-05-25 15:31 - Kültür Sanat

Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan aşı miktarı 28 milyon 673 bin 272 doz oldu

2021-05-28 23:20 - Gündem

AB, Suriye'de rejime yönelik yaptırımları 1 yıl uzattı

2021-05-27 20:52 - Gündem

Türk şirketinden dünya savunma devlerine ihracat başarısı

2021-05-24 15:38 - Gündem

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Kolombiya'da depremde hayatını kaybedenler için 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi

15:42 - Dünya

AB'de ömrünü tamamlayan araçlara yönelik yeni kurallar yürürlüğe giriyor

15:37 - Ekonomi

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya