?>

Tekirdağ'a Macar turist ilgisi

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Dalgıç, "Tekirdağ, Macaristan için çok önemli bir yer. Biz nasıl ki Selanik'te Atamızın evini ziyaret ediyoruz, Macarlar da burada Rakoczi'nin evini ziyaret ediyor." dedi.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Tekirdağ

2024 Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında geçen yıl çok sayıda Macar turist, Tekirdağ'ı ziyaret etti.

Türkiye ve Macaristan arasında 2024'ün karşılıklı kültür yılı ilan edilmesi kapsamında geçen yıl Tekirdağ'da etkinlikler düzenlendi.

Resim sergisi, konser, panel ve Uluslararası Kiraz Festivali'nde düzenlenen Macar günü etkinlikleri için çok sayıda Macar turist kente geldi.

Etkinliklerin yanı sıra Osmanlı'ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi'nin kaldığı Rakoczi Müzesi, Macar Kültür Evi, Macar Anıtı ve Mikes Kelemen Parkı, 2024'te Macar ziyaretçileri kente çekti.

"Tekirdağ'ın bilinirliliği arttı"

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, AA muhabirine, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında Macarların kente yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Tekirdağ'ın geçen yıl binlerce Macar turisti ağırladığını ifade eden Dalgıç, şunları kaydetti:

"Türk-Macar yılı kapsamında çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptık. Macar yetkililere ve ilimizde düzenlenen etkinliklerde bizlere destek olan kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Sergiler, konserler, geziler düzenlendi. Macar ziyaretçilerin ilgisi oldukça fazlaydı. Tekirdağ'ın bilinirliliği arttı, Macar dostlarımız tarafından daha iyi tanınır hale geldi. Tekirdağ, Macaristan için çok önemli bir yer. Biz nasıl ki Selanik'te Atamızın evini ziyaret ediyoruz, Macarlar da burada Rakoczi'nin evini ziyaret ediyor. Macar turistlerin gelişiyle Tekirdağ çok güzel tanındı, katma değer kazandı. Turizm açısından da önümüzdeki yıllarda Tekirdağ'da gerçekten çok güzel şeyler olacağına inanıyorum."

Rakoczi'nin müze evine 3 bin ziyaretçi

Rakoczi Müze Müdürü Ali Kabul de Macaristan Prensi II. Rakoczi'nin Osmanlı döneminde Tekirdağ'da kaldığı müze evi geçen yıl çoğunluğunu Macarların oluşturduğu 3 bin turistin ziyaret ettiğini dile getirdi.

Osmanlı'ya sığınan Macar prensinin Tekirdağ'da güvenle yaşadığı evin Osmanlı'nın güven ve misafirperverliğinin sembolü olduğunu ve müze olarak hizmet verdiğini belirten Kabul, şunları kaydetti:

"Türk-Macar Kültür Yılı'nın iki ülke arasından önemli etkinliklere imza atılmasına katkı sağladı. Etkinlikleri kapsamında, Rakoczi Müzesi'ni geçen yıl ziyaret edenlerin sayısında artış gözlendi. Tekirdağ'da anlamlı etkinliklerle Macar dostlarımızı misafir ettik. Macaristan'da da önemli programlar düzenlendi. Tekirdağ'da Macarların en çok ilgi gösterdiği yer, Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi'nin kaldığı Rakoczi Müzesi oldu. Onun yanı sıra diğer Macar eserleri de geçen yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Macarların kente ziyareti ilimizin turizmi için de artı bir değer oluyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet desteğiyle GES kuran girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği satıyor

2025-01-07 13:27 - Ekonomi

Bakan Bolat: 2024 yılı ihracatımız, yüzde 2,5 artışla 262 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir

2025-01-10 20:07 - Ekonomi

İran: ABD'nin nükleer tesislerimizi tehdit etmesi uluslararası hukukun ihlalidir

2025-01-06 21:23 - Dünya

Çad’da cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde silah sesleri duyuldu

2025-01-09 00:03 - Dünya

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Suriyelilere sağlanan korumanın gözden geçirileceğini söyledi

2025-01-06 00:47 - Dünya

Slovakya, Rus gazının Avrupa'ya geçişini durduran Ukrayna'ya karşı 'sert önlemler' alacak

2025-01-09 20:23 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir okulu hedef aldığı hava saldırısında 3 Filistinli öldü

2025-01-10 00:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Niğde'de şehit Ömer Halisdemir'in babasıyla görüştü

2025-01-05 13:53 - Siyaset

Vanlı genç girişimci, 300 küçükbaş hayvanını 9 yılda 3 bin 500'e çıkardı

2025-01-06 12:03 - Çevre-Hayat

Türkiye otomotiv sektörü 2024'ü 37 milyar dolar ihracatla kapattı

2025-01-05 18:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

İngiliz gezgin Bushby, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yürüyerek Avrupa'ya geçti

13:23 - Çevre-Hayat

Hatay'da prefabrik çarşıdaki lokantada depremzedelere uygun fiyatlı yemek sunuluyor

13:03 - Çevre-Hayat

Emekli öğretmen doğduğu ilçenin hafızasını evinin bodrumunda yaşatıyor

12:52 - Çevre-Hayat

İspanyol çiftçi, kanser hastaları için Vietnam'a kadar pedal çevirecek

12:32 - Çevre-Hayat

İşitme engelli Batuhan, resim yeteneğiyle yurt dışındaki 15 üniversiteden kabul aldı

12:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD borsaları, gümrük vergilerinin açıklandığı 2 Nisan'daki seviyelerine geri döndü

13:17 - Ekonomi

Otomotiv nisanda 3,1 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

13:12 - Ekonomi

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı Girne'de başladı

13:08 - Gündem

Türkiye'nin ham çelik üretimi yılın ilk çeyreğinde 9,3 milyon ton oldu

13:02 - Ekonomi

Küresel gıda fiyatları gümrük tarifelerindeki belirsizlikle son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

12:58 - Ekonomi