?>

Tekfen Vakfı Müzik Bursu sahiplerini buldu

- Tekfen Vakfı'nın, kuruluşunun 20'nci yıl dönümünde başlattığı Müzik Bursu'nun kazananları belli oldu

Eğitim - 6 yıl önce

 Tekfen Vakfı'nın, kuruluşunun 20'nci yıl dönümünde başlattığı Müzik Bursu'nun kazananları belli oldu.

Tekfen Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, başta Tekfen Filarmoni olmak üzere, Türkiye'deki orkestralar için uluslararası düzeyde yetkin müzisyenler yetiştirmek amacıyla, lisans eğitimini yurt dışında klasik batı müziği çalgısı dalında yapacak öğrencilere sağlanacak bursa elliye yakın öğrenci başvurdu.

Açıklamada, Tekfen Vakfı'nın, kuruluşunun 20'nci yıl dönümünde başlattığı Müzik Bursu'nun kazananlarının belli olduğu bildirildi.

Başvuruların ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 öğrenci 2'nci tura kalmaya hak kazandı. Tekfen Filarmoni daimi şefi Aziz Shokhakimov'un başkanlığındaki jüri, 6 kriter bazında yaptığı değerlendirme sonucunda burs alacak iki öğrenciyi belirledi.

Lise eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamlayıp, eğitimine Berlin'deki Barenboim-Said Akademie'de devam etme hakkını kazanan Yunus Altıkanat (viyolonsel) ve lise eğitimini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nde tamamlayıp eğitimine Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin'de devam edecek Seyfi Can Dağlar (fagot) Tekfen Vakfı Müzik Bursu'nun sahipleri oldu.

- "Yurt dışında lisans eğitimi görecek öğrenci sayısını 8'e çıkartacağız"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat, Tekfen Filarmoni gibi bir sanat kurumunu bünyesinde yaşatan Tekfen Vakfı'nın, aynı zamanda her yıl 550 lise ve üniversite öğrencisine verdiği bursla uzun yıllardır eğitime katkı sağladığını anımsattı.

Kalafat, şunları kaydetti:

"Genç, başarılı müzisyenlerin eğitimine destek vererek, Vakfın iki temel konusu olan eğitim ile sanatı bu Müzik Bursu'nda birleştirmiş olduk.

Önümüzdeki yıllarda ikişer öğreniciyi programa dahil ederek, Tekfen Vakfı Müzik Bursuyla yurt dışında lisans eğitimi görecek öğrenci sayısını 8'e çıkartacağız.

Bursiyerelerimiz, okul takvimleri müsaade ettikçe, stajyer müzisyen olarak Tekfen Filarmoni'de tecrübe de kazanabilecekler."

Kaynak: AA

.

ddikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor’da Yalçın Koşukavak dönemi

2019-07-02 18:07 - Spor

Rusya’da kontrolden çıkan otomobil duvara saplandı

2019-06-29 17:48 - Dünya

Bilimler tarihinin zirvesi: Fuat Sezgin

2019-06-30 16:02 - Teknoloji

Topuk Yaylası, Fenerbahçe’yi bekliyor

2019-06-28 18:32 - Spor

Tekstil atölyesi alev alev yandı

2019-06-30 06:17 - Asayiş

Avrupa Oyunları’nda Evin Demirhan’dan bronz madalya

2019-06-29 01:04 - Gündem

Kaftancıoğlu hakim karşısında

2019-06-28 16:57 - Gündem

Çiftçiler GES ile elektrik maliyetini düşürdü

2019-07-02 18:27 - Genel

'Güneşin azı karar fazlası zarar'

2019-06-29 14:32 - Sağlık

ABD’li oyuncu Steven Seagal Türkiye’de

2019-06-28 21:09 - Magazin

İlgili Haberler

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

STK'lerden üniversitelere yeni akademik yılda 'ilk ders Filistin olsun' çağrısı

16:43 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kuraklık bu yıl birçok ürünü etkiledi

11:57 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

11:53 - Gündem

Yunanistan’a dönen Küresel Sumud Filosu aktivistleri, Gazze’ye desteğe devam edeceklerini söyledi

11:47 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği son saldırılarında 3 Filistinli hayatını kaybetti

11:43 - Dünya

Kayserispor'da teknik direktör Gisdol'un görevine son verildi

11:37 - Spor