?>

Tekerlekli sandalye basketbolda milliler, Paris yolunda ilk engeli kayıpsız geçmek istiyor

Bosna Hersek'te 15-21 Haziran'da Avrupa Şampiyonası B Grubu'nda Çekya ve Yunanistan ile karşılaşacak Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, hazırlıklarını Yalova'da sürdürüyor.

Spor - 3 yıl önce

Yalova

Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na vize alma hedefi doğrultusunda ilk sınavını Bosna Hersek'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası B Grubu maçlarında verecek.

Yalova'da kampa giren ay-yıldızlılar, 90. Yıl Spor Salonu'ndaki çalışmalarını 10 Haziran'da tamamlayıp 15-21 Haziran'daki şampiyona için başkent Saraybosna'ya hareket edecek.

Milliler, rakipleri Çekya ve Yunanistan'ı yenerek A Grubu'na yükselmeyi, bu grubu da lider bitirerek Paris vizesi almayı hedefliyor.

Başantrenör Remzi Sedat İncesu, AA muhabirine, kamp çalışmaları için tekerlekli sandalye basketbola yatırım yapan kentleri tercih ettiklerini söyledi.

Bosna Hersek'ten grup birincisi olarak dönmek istediklerini belirten İncesu, "Geçen sene Kovid-19 vakaları nedeniyle B Ligi'ne düştük ama biz A Ligi'nin şampiyonuyuz. Bunu bir geçiş süreci olarak algılayıp, şampiyonluk kazanıp A Ligi'ndeki yerimize ve asıl hedeflerimize dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Şu an kadroda 16 sporcunun bulunduğunu aktaran İncesu, Kovid-19 testlerinde sporculardan pozitif çıkması durumuna göre 35 kişilik oyuncu havuzundan faydalanarak takımı hazır tutacaklarını dile getirdi.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini vurgulayan İncesu, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da asıl hedefimiz 2023'te Hollanda Rotterdam'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası A Grubu maçları. İngiltere, Almanya gibi takımların olduğu yerde asıl hedefimiz yine şampiyonluk. Çünkü o şampiyonada 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na gidecek takımlar belirlenecek. Paralimpik Oyunları şampiyonluğunu da hedefliyoruz. Biz bugünden hazırlanmaya başladık. Şimdiden 2023, 2024 programlarımızı yapıyoruz. ABD, İngiltere gibi birçok ülkeyle temasa geçtik. Hem onları davet ettik hem de onların katılacağı turnuvalar için şimdiden programlarımızı yapmaya başladık."

Sporcular başarıdan emin

Takım kaptanı İsmail Ar ise kamp sürecinin eğlenceli geçtiğini anlattı.

Şampiyonaya güzel bir ortamda hazırlandıklarını ifade eden İsmail Ar, "B Grubu, hiçbir zaman Türk Milli Takımı'nın oynayacağı bir turnuva değil. Kariyerimde ilk defa oynayacağım. Kolay bir şekilde o basamağı geçeceğimizi düşünüyorum. Bizim hedefimiz önümüzdeki sene oynayacağımız Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak. Daha sonra da 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk. Bunun için burada ilk startı verdik." değerlendirmesinde bulundu.

Oyunculardan Deniz Acar, takıma yeni katılan arkadaşlarıyla iyi bir uyum yakaladıklarını belirtti.

Sürekli zirveyi hedeflediklerini aktaran Deniz Acar, nihai hedef olarak Paris'te Paralimpik Oyunları şampiyonluğunu elde ederek İstiklal Marşı'nı dinletmek istediklerini kaydetti.

Ferit Gümüş, yorucu bir lig sezonundan sonra Yalova kampına başladıklarına değinerek, "Çok güzel, aktif, hareketli genç oyuncularla çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Bosna Hersek'e iyi hazırlanacağımızı ve orada kesinlikle şampiyon olup ülkemize döneceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Ahmet Ertürk de daha önce genç milli takımlarda yer alan oyuncularla yeni bir oluşuma gittiklerini, bu kadroyla hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM'den Kızıldeniz'de çevre felaketi uyarısı

2022-06-05 19:58 - Dünya

Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçı kapalı gişe

2022-06-07 17:34 - Spor

Milli atlet Necati Er, Dünya Şampiyonası'nda madalya hedefliyor

2022-06-06 12:24 - Spor

Ankara Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

2022-06-03 00:21 - Gündem

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek

2022-06-07 17:12 - Gündem

"Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği" astronomi tutkunlarını bir araya getirecek

2022-06-08 10:40 - Teknoloji

Düzce'de siyah pirinçle tarımsal ürün çeşitliliği artırılacak

2022-06-04 13:01 - Ekonomi

İtalyan sağcı lider Salvini, Türkiye'nin arabuluculuk rolünü 'kıskançlıkla' izliyor

2022-06-07 21:20 - Gündem

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, AA Spor Masası'na konuk olacak

2022-06-02 16:21 - Spor

Kuveyt'te 5 büyüklüğünde deprem

2022-06-04 12:42 - Dünya

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1. eleme turu rövanş maçları başlayacak

00:07 - Spor

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, WTA klasmanında 74. numaraya yükseldi

22:47 - Spor

Milan, Luka Modric'i resmen kadrosuna kattı

22:43 - Spor

Beşiktaş, İngiliz sağ bek Kyle Walker-Peters ile prensip anlaşmasına vardı

21:52 - Spor

Orkun Kökçü, Beşiktaş'ın Avusturya kampına katıldı

21:47 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail'de koalisyon ortağı Agudat Israel Partisi üyeleri de hükümetten istifasını duyurdu

03:07 - Dünya

Bakan Kurum: Milletimiz, Türkiye'yi hain bir kalkışma ve işgal girişiminden kurtarmıştır

01:37 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: 15 Temmuz'da son darbeyi vuracaklarını zannettiler, başaramadılar

00:33 - Siyaset

New York belediye başkanlığı ön seçimini kaybeden Cuomo, yarışı bağımsız aday olarak sürdürecek

00:28 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu

00:13 - Dünya