?>

Tek dileği kelebek hastası kızına doyasıya sarılabilmek

Kelebek hastalığı nedeniyle vücudunda yaralar bulunan, doğduğundan bu yana karnından açılan damar yoluyla beslenen 8 aylık Farah'ın ailesi, kızlarına canını yakmadan sarılabilecekleri günün hayalini kuruyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Adana

İç savaş nedeniyle 3 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden eşi ve 4 çocuğuyla Türkiye'ye gelen Cemal Abdurezzak, kelebek hastası kızı Farah'a doyasıya sarılabileceği günün hayalini kuruyor.

Genetik bir rahatsızlık olan epidermolizis büllosa (kelebek hastalığı) nedeniyle oğlunu kaybeden baba, aynı hastalıkla mücadele eden kızının yaşayabilmesi için dua ediyor.

Baba Cemal Abdulrezzak (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki olaylar nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye geldiğini söyledi.

İnşaatlarda çalışarak eşi ve çocuklarının geçimini sağladığını dile getiren Abdulrezzak, sığındıkları Türkiye'de bir oğlunu kelebek hastalığı nedeniyle henüz bir aylıkken kaybettiğini anlattı.

"Tek dileğim kızımın bir an önce iyileşmesi"

Oğlunun acısını unutmadan 8 ay önce dünyaya gelen kızı Farah'ta da aynı hastalığın teşhisinin konulduğunu aktaran Abdulrezzak, "Kızım doğar doğmaz yoğun bakıma alındı. Altı ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Karnından açılan damar yoluyla mamayla beslendi. Bir kez olsun anne sütü alamadı. İki ay önce taburcu oldu ve şu an evde bakımlarını yapıyoruz. Vücudundaki yaralar nedeniyle kızım acı çekiyor, elimizden bir şey gelmiyor. Tek dileğim kızımın bir an önce iyileşmesi." diye konuştu.

Baba Abdulrezzak, kızının vücudundaki yaraların temizlenmesi ve özel sargı bezinin yaraları kapatması için sürekli Evde Sağlık Hizmeti görevlilerinin kendilerini ziyaret ederek, yardımcı olduklarını ifade etti.

Tek dileğinin kızının canını yakmadan doyasıya sarılabileceği günleri görmek olduğunu vurgulayan baba, Farah için elinden bir şey gelmemesinin kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Evde Sağlık Hizmeti ekibinden Doktor Fuat Görgün de Farah'ın iki aydan bu yana evde bakımını yaptıklarını kaydetti.

Genetik bir rahatsızlık olan kelebek hastalığı nedeniyle Farah'ın vücudunda yaraların olduğunu, beslenmesinin damar yoluyla yapılabildiğini aktaran Görgün, ekiplerin sürekli Farah'ı ziyaret ederek bakımlarını yaptığını, yara bakım örtüleriyle vücudundaki yaraları kapattıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Liverpool geriden gelerek kazandı

2020-03-08 00:07 - Spor

Sporu yöneten kadınlar

2020-03-08 16:12 - Spor

Rize'de beraberlik

2020-03-08 23:10 - Spor

MSB: PKK/YPG'li 2 terörist teslim oldu

2020-03-09 15:38 - Gündem

Fransa Kültür Bakanı Riester koronavirüse yakalandı

2020-03-10 01:22 - Dünya

Eski yıldız futbolcu Ronaldinho Paraguay'da tutuklandı

2020-03-07 14:12 - Spor

ePttAVM'ye birincilik ödülü

2020-03-07 19:45 - Ekonomi

Chelsea, Everton'ı farklı mağlup etti

2020-03-08 22:12 - Spor

İsrail, Kovid-19 ile mücadele nedeniyle Mısır ile sınır kapısını kapattı

2020-03-08 21:17 - Dünya

Mısır ve Suudi Arabistan'da Kovid-19 vaka sayısı artıyor

2020-03-10 09:27 - Dünya

İlgili Haberler

LGS'de tam puan alan öğrenci, vefat eden amcasının hayalini gerçekleştirmek istiyor

16:17 - Çevre-Hayat

Tarihten doğaya uzanan mirasıyla Ordu, Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini yaşatıyor

14:18 - Çevre-Hayat

15 Temmuz şehidinin çocukları hüznü ve gururu bir arada yaşıyor

12:48 - Çevre-Hayat

Japon gelin ile Türk damat Düzce'de Türk usulüne uygun düğün yaptı

12:42 - Çevre-Hayat

LGS'den tam puan alan Ispartalı öğrenci, başarısını düzenli çalışmaya borçlu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya