?>

TEB'den Dünya Çiftçiler Günü'ne özel faiz indirimi

- Banka, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'ne özel kampanyası kapsamında mayıs ayı boyunca tarım kredisi kullanan üreticilere kredi türüne göre yüzde 50'ye varan faiz indirimleri sunuyor

Genel - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'ne özel kampanyasıyla mayıs ayı boyunca tarım kredisi kullanan üreticilere kredi türüne göre yüzde 50'ye varan faiz indirimleri sunuyor.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka, tarım üreticilerine özel ürün ve hizmet geliştirmeye, düzenlediği kampanyalarla üreticilerin yanında olmaya devam ediyor.

Banka, bu yıl da Dünya Çiftçiler Günü'ne özel düzenlediği kredi kampanyasıyla 1-31 Mayıs tarihleri arasında tarım kredisi kullanan üreticilere kredi türüne göre yüzde 50'ye varan faiz indirimleri sunuyor.

Tarım üreticilerine finansman ihtiyacının en yoğun olduğu dönemde uygun şartlarda kredi imkanı sunan TEB, Çiftçiler Günü'ne özel fırsattan faydalanmak isteyenleri şubelerine bekliyor.

- "Çiftçilerimize kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Türkiye'nin 3 milyona yakın tarım işletmesiyle dünyanın en büyük 8'inci tarım ülkesi olduğunu bildirdi.

Nüfusun dörtte birini istihdam eden tarım sektörünün ekonomi açısından önemli bir rol üstlendiğini belirten Boz, banka olarak Türkiye'nin sahip olduğu bu potansiyelin bilinciyle 2007 yılından bu yana tarım bankacılığı alanında sundukları ürün ve hizmetlerle hem ülke tarımının gelişmesi hem de üreticilere destek olmak için çalıştıklarını kaydetti.

Dünya Çiftçiler Günü'ne özel olarak her yıl düzenledikleri ve artık gelenekselleştirdikleri çiftçilere yönelik kredi kampanyasını bu yıl da devreye aldıklarını hatırlatan Boz, "Mayıs ayı boyunca sürecek faiz indirimli kredi kampanyamızla çiftçilerimize kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. Her zaman olduğu gibi üreticilerimizin yanında olmaktan ve onlarla birlikte büyümekten büyük gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

-"TEB Harman Kart üreticilere büyük avantajlar sağlıyor"

Turgut Boz, tarım üreticilerinin finansal ihtiyaçlarını karşılama noktasında, Dünya Çiftçiler Günü'ne özel kredi kampanyalarının yanı sıra tarım bankacılığının lokomotif ürünleriyle de çiftçilere temel girdilerinin temininde kolaylıklar sağladıklarını kaydetti.

Avantajlı ödeme şartları sağlayan TEB Harman Kart'ın üreticilere büyük avantajlar sağladığını aktaran Boz, TEB Harman Kart ile mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, fide ve yem gibi ihtiyaçlarını kolayca temin edebilen üreticilerin, alışverişlerinde ve nakit çekim işlemleri sonrasında geri ödemelerini hasat vadelerine uygun olarak yapabildiklerini bildirdi.

Boz, köy köy gezip çiftçilere Harman Karman kart dağıtması ve özelliklerini anlatması için "Kartallar" adını verdikleri tarım bankacılığı direkt satış ekibi kurduklarını, bu sayede Harman Kart'ı çiftçilerin ayağına kadar ulaştırdıklarını ve kartın tüm özelliklerini anlattıklarını belirtti.

Tarım sektörünün gelişmesi, sürdürülebilir bir büyüme trendinin yakalanması ve üreticilerin uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazanabilmesi için uygun şartlarda sağlanan finansman desteğinin yanı sıra finansal olmayan hizmetleriyle de üreticilerin hayatını uçtan uca kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Boz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TEB, tarım bankacılığında da çiftçilerin danışman bankası olma misyonuyla onları ihtiyaç duyacakları her alanda destekleyecek bir hizmet anlayışla yapılandı. İl il gezerek düzenlediğimiz TEB Tarım Buluşmaları ile tarım üreticilerinin işletmelerini nasıl daha verimli hale getirebileceklerinin ipuçlarını veriyor, yerel örgüt ve STK'larla da iş birliği yaparak tarım sektörünün sorunlarını masaya yatırıyoruz. TEB KOBİ Danışmanlık Programı çatısı altında aldıkları eğitimle tarım uzmanı olarak yetişen tarım şubelerindeki portföy çalışanlarımız, üreticilerimize yaptıkları analizlerle iş süreçlerine bizzat değer katıyor, ihtiyaç duydukları konularda rehberlik ediyor."

-"Sektöre özel yeni bir şube konsepti oluşturduk"

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Boz, TEB KOBİ TV'de tarım sektörü çalışanları ve üreticilere yönelik sektörel güncel haberler yayınlandığını anımsattı.

Bu kanaldan farklı tarımsal ürünler konusunda bölgesel potansiyellerden tarımda yeni üretim tekniklerine kadar pek çok konuda haber verdiklerini belirten Boz, ihracat hedefli tarımsal üreticilere yönelik ihraç edilecek ürünler, dış ticaret yapan üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar konusunda da özel haberler yaptıklarını bildirdi.

Banka olarak tarımın gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını bölge bölge titiz bir çalışma ile planladıklarını belirten Boz, şunları kaydetti:

"2014 yılında tarım bankacılığı alanındaki çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyarak sektöre özel yeni bir şube konsepti oluşturduk. Tarım üreticilerine hizmet vermek üzere ilkini Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde açtığımız Tohum Şubelerin sayısı 21 oldu, her geçen gün de artırıyoruz. Bu şubelerde, üreticilerin ihtiyaç duyduğu bankacılık hizmetlerini çoğunluğu ziraat mühendisi olan, sektörü yakından tanıyan, üreticilerin ihtiyaçlarını bilen, deneyimli bir kadro ve şube kapasitesiyle sunuyoruz."

TEB Harman Kart ile İGSAŞ Gübre arasında gerçekleşen iş birliği ile gübre ihtiyaçlarını İGSAŞ Gübre'den TEB Harman Kart'la karşılayan çiftçiler, 6 ay faizsiz dönem avantajından faydalanıyor.

Çiftçiler ayrıca, iş birliği kapsamında ödemelerini hasat/gelir dönemlerine uygun vadelerde yapma, tarımsal üretime yönelik diğer harcamalarını da anlaşmalı üye iş yerlerinden karşılama ve farklı noktalardan ödeme yapabilme kolaylığına da kavuşuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

PFDK'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a para cezası

2017-05-04 19:47 - Spor

Özge bebek Prof. Özkan ile buluştu

2017-05-08 15:47 - Çevre-Hayat

Arap Birliğinden BM'ye 'Filistinli tutuklulara destek' çağrısı

2017-05-04 20:57 - Dünya

'TUSKON toplantısında hükümet açıkça tehdit edildi'

2017-05-04 02:32 - Genel

Girişimci kadına savunma sanayi özel ödülü

2017-05-05 14:47 - Ekonomi

Yugoslav lider Tito, mezarı başında anıldı

2017-05-04 20:32 - Dünya

Dünyanın en zeki insanı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar

2017-05-09 00:22 - Dünya

İİT, UNESCO'nun 'işgalci güç İsrail' kararından memnun

2017-05-04 01:12 - Dünya

Washington Wizards, seriyi 2-1’e taşıdı

2017-05-05 16:27 - Spor

Bulgaristan'da yeni hükümet göreve başladı

2017-05-04 23:17 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Almanya'da şirket iflaslarının 2014'ten beri en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor

17:57 - Dünya

Japonya açıklarında 7,6 büyüklüğünde deprem

17:52 - Dünya

Amatör statüdeki 197 futbolcu, bahis oynadığı gerekçesiyle PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor

Düzce'de kuvvetli rüzgar nedeniyle dalga boyu yükseldi

17:27 - Gündem

Trump tek yapay zeka kural kitabı olmasına yönelik kararname çıkaracağını duyurdu

17:22 - Dünya