?>

TEB Aile Akademisi ile 1 milyon kişi finansal okuryazar oldu

- Ekim ayı itibarıyla ülke genelinde toplam 1 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi veren TEB Aile Akademisi, bu rakamı 2020 sonuna kadar 6,2 milyona çıkarmayı amaçlıyor

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Aile Akademisi, ekim ayı itibarıyla ülke genelinde toplam 1 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verdi.

TEB'in açıklamasına göre, banka, 2012 yılında "Sorumlu Bankacılık" anlayışıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile tasarruf alışkanlığının toplum genelinde yaygınlaşmasına ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Gerçekleştirdiği iş birlikleri ve verdiği eğitimlerle bireylerin bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetebilmelerini amaçlayan TEB Aile Akademisi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor.

İş birliği ile yürütülen projede ekim itibariyle ülke genelinde toplam 1 milyon kişinin finansal okuryazar olması sağlandı.

Proje kapsamında, Türkiye genelinde yer alan halk eğitim merkezleri kursiyerleri ve mesleki teknik liselerde okuyan öğrencilere finansal okuryazarlık eğitimi veren TEB Aile Akademisi, 2020 yılı sonuna kadar 6,2 milyon, hayata geçirdiği tüm projelerle de toplam 20 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

- "Tasarrufların yükseltilmesi için çalışıyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Türkiye'nin büyüme hedefini yakalayabilmesi için toplum genelinde tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğini belirterek, ancak tasarruf alışkanlığı gelişmiş, finansal bilinci yüksek bireylerin oluşturduğu bir toplumun sürdürülebilir ekonomik büyümeyi yakalayabileceğini bildirdi.

Bu düşünceyle hayata geçirdikleri TEB Aile Akademisi ile 5 yıldan bu yana Türkiye'nin tasarruf oranlarının yükseltilmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Mendi, yaptıkları iş birlikleriyle finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Mendi, TEB Aile Akademisi çalışmaları kapsamında banka çalışanlarından oluşan gönüllü bir ekiple herkese açık ve ücretsiz eğitimler verildiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki ve Teknik Eğitim genel müdürlükleri ile birlikte yürüttüğümüz iş birlikleri sayesinde, ekim ayı itibariyle toplam 1 milyon kişinin finansal okuryazar olmasını sağladık. Bu bizim ve ülkemiz için çok büyük bir başarı. İş birliklerinin yanı sıra TEB Aile Akademisi eğitimleriyle bugüne kadar bire bir olarak 235 bin kişiye ulaşarak tasarruf ve finansal okuryazarlık bilinci kazandırdık. Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle 2020 yılı sonuna kadar 20 milyon bireye eğitimlerimizi ulaştırmayı planlıyor, Türkiye nüfusunun yüzde 25'ini finansal okuryazar yapmayı amaçlıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

3 saat işkence yapıp 120 bin liralık senet imzalattılar

2017-11-16 07:02 - Asayiş

Sanık binbaşı, darbecilerin 'güvenlik tatbikatı' yalanını çürüttü

2017-11-18 10:22 - Gündem

‘Ayla’ 3 haftada 2 milyon kişi tarafından izlendi

2017-11-14 19:32 - Kültür Sanat

Kudüs'ün son bakır ustası zamana direniyor

2017-11-20 18:02 - Kültür Sanat

FIFA'dan Türk kulübüne 6 puan silme cezası

2017-11-18 00:47 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ekibini taşıyan minibüs Görele’de kaza yaptı: 4 yaralı

2017-11-19 23:02 - Asayiş

'Uydurma suçlamalar olursa tabii ki bizim de söyleyeceklerimiz olur'

2017-11-18 01:02 - Gündem

Eski belediye başkanına FETÖ'den 15 yıl hapis talebi

2017-11-18 13:34 - Genel

'Türkiye bölgesel güç ve kilit ülke olarak görülüyor'

2017-11-20 22:02 - Gündem

Lost ve Prison Break yönetmeni Roth: Hayatı artık kamera lensinden görüyorum

2017-11-19 02:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Nadir toprak elementleri Türkiye'nin enerji bağımsızlığına güç katıyor

12:08 - Ekonomi

İngiltere'de siber saldırılar eylülde otomobil üretimini vurdu

11:52 - Ekonomi

Türkiye'nin teknolojik altyapısıyla orman yangınlarıyla mücadelede de liderlik etmesi bekleniyo

11:43 - Ekonomi

Emlak Yönetim iki ildeki üç arsasını açık artırmayla satacak

11:28 - Ekonomi

Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin 9 aylık borsa performanslarında yön arayışı hakim oldu

11:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Nadir toprak elementleri Türkiye'nin enerji bağımsızlığına güç katıyor

12:08 - Ekonomi

PFDK'den Göksel Gümüşdağ'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası

12:03 - Spor

TİKA çatışmaların sürdüğü Sudan'da projeleriyle ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyor

11:57 - Dünya

İngiltere'de siber saldırılar eylülde otomobil üretimini vurdu

11:52 - Ekonomi

"Gazze Mahkemesi: Nihai Oturum" programının ikinci günü başladı

11:47 - Dünya