?>

TDV, Gazze'deki partner kuruluş aracılığıyla günde 1500 kişiye sıcak yemek sağlıyor

TDV Genel Müdürü Turan, Gazze'deki partner kuruluş aracılığıyla Şifa Hastanesi'nde günde 1500 kişiye sıcak yemek sağladıklarını belirtti

İslam-Hayat - Zilkade 1446 - 1 yıl önce

Ankara

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, yaptığı açıklamada, Gazze'de insan onuruna zedeleyen bir katliamın yaşandığını, bunun vicdan sahibi herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Kendini medeni olarak tanımlayanların çocukların, kadınların katledilmesini desteklediğini ifade eden Turan, Gazze'nin adeta turnusol kağıdı işlevi gördüğünü, kimin insanlığın yanında, kimin karşısında olduğunun net şekilde ortaya çıktığını dile getirdi.

Müslümanların yaşananlar karşısında acziyet içinde olduğunu belirten Turan, "Şükürler olsun ülkemizde bir duyarlılık başladı. Birçok ülkede insanların vicdanı harekete geçmeye başladı. Bu güzel bir şey. Umuyorum ki bu kanın, gözyaşının içinde terör örgütü gibi davranan İsrail boğulacaktır." diye konuştu.

"Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen tırlarımız var"

Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin üzerine düşeni yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün şubelerimizi harekete geçirdik. 1003 şubemiz şu an teyakkuzda. Gerekirse ekmeğimizin yarısını, fazlasını bölüşüp kardeşlerimizle paylaşacağız.

Aynı zamanda insanımızın da buna hazır olduğunu görmek büyük bir mutluluk veriyor. Bugüne kadar 450 bin dolar yardımı Gazze'deki partnerimiz kanalıyla hastanelere, kimsesizlere, oradaki mağdurlara ulaştırdık.

Şu an AFAD koordinesinde Mısır'daki Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen tırlarımız var. Kapı açılır açılmaz bütün gücümüzle oraya yükleneceğiz."

Turan, Türkiye'de büyük bir duyarlılığın başladığını, bütün müftülüklerin adeta yarış içinde hayır çarşıları, kermesler ve yardım organizasyonları düzenlediğini anlatarak, "Cuma namazları sonrasında Filistin'e yardım kampanyasını başlattık. Burada ciddi bir miktarda akış oldu. Bu millet büyük bir afet yaşadı, deprem yaşadı ama insanımız buna bakmıyor. Bu millet varını, yoğunu bölüşmeye hazır." ifadesini kullandı.

Bütün sivil toplum kuruluşlarının AFAD koordinesinde büyük bir çaba ortaya koyduğunu belirten Turan, "Şu an Refah Sınır Kapısı'nda beklemedeyiz. Kapının açılmaması bir korkunun alametidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Hastalara tıbbi malzemeler ile gıda, hijyen malzemeleri teminimiz var"

Tırların içinde insani yardım ve sağlık ürünlerinin olduğu bilgisini veren Turan, "Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde günlük 1500 kişiye sıcak yemek dağıtımını başlattık, bu devam ediyor. Hastalara tıbbi malzemeler, gıda, hijyen malzemeleri ile jeneratör noktasında teminimiz var. Bunlar sadra şifa değil. Maalesef sadece pansuman şeklinde devam ediyor yardımlarımız." dedi.

Gazze'ye yardımlar gibi para akışının da mümkün olmadığını dile getiren Turan, "Partner kuruluşumuzun bir alım gücü var. Bize 'Biz sizin adınıza 1,5 milyon dolara kadar yardım yapabiliriz' dediler. Geriye kalan noktada onlar bizim adımıza harcamalar, alımlar yapacak. Biz onlara borçlanmış olacağız." diye konuştu.

"Kapı açılır açılmaz yardımları hemen içeriye sevk edeceğiz"

Refah Sınır Kapısı'na 3 görevli göndererek lojistik anlamında hazırlıkları tamamladıklarını dile getiren Turan, şunları söyledi:

"Orada beraber çalışmalar yapacağımız kuruluşlarla görüşmeler yapıldı. İhtiyaç malzemelerini alacağımız yerlerle ön görüşmeler, birtakım anlaşmalar yapıldı.

Birkaç tırımız hazırda bekliyor. Aldığımız malzemeler tüketim ömrü uzun olan, bozulmaz malzemelerdir. Kapı açılır açılmaz yardımları hemen içeriye sevk edeceğiz."

Turan, muhtemel bir ateşkesin gerçekleşmesi durumunda Gazze'ye daimi insani yardımla ilgili hazırlıkları yapmaya başladıklarını da kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kars'ta gönüllüler oyuncaklarla çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor

2023-11-06 12:32 - Magazin

Emine Erdoğan, lider eşleri ve BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü

2023-11-02 18:22 - Gündem

Beşiktaş yarın Bitexen Antalyaspor'a konuk olacak

2023-11-04 11:52 - Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Gazze için "kuralsız" saldırı iması

2023-11-06 19:28 - Dünya

Üniversitenin atık yağları biyodizele dönüştürülüyor

2023-11-08 14:27 - Ekonomi

Fransa'da oturumu olmayanlara ücretsiz tedaviyi yasaklayan madde senatodan geçti

2023-11-08 00:27 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Şu anda oluşmakta olan şey, dinlerin veya medeniyetlerin savaşıdır

2023-11-06 15:08 - Dünya

Fransız Senatosunun karşısında göçmen işçilere oturum verilmesi için gösteri düzenlendi

2023-11-07 18:27 - Dünya

İsrail'e askeri malzeme satan şirketin Londra'daki merkezi kırmızı boyalarla protesto edil

2023-11-02 16:28 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: TDT'nin uluslararası nüfuzunun daha da artacağına eminim

2023-11-03 10:48 - Dünya

İlgili Haberler

TDV gençlere yönelik 'İlk Kurbanım İlk İyiliğim' kampanyasını bu yıl da sürdürecek

10:28 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Tarihi Ulu Cami'nin 7 yıldır gönüllü olarak temizliğini yapıyor

11:28 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Muş'ta hafızlık eğitimini tamamlayan 300 öğrenci icazet aldı

23:18 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

İmam hatip öğrencileri 'İslami İlimler Çalıştayı'nda bir araya gelecek

12:22 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

İHH kurban hisse bedelini belirledi

14:47 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Günün Manşetleri

Trump, Çin'e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145'ten yüzde 80'e indirmeyi önerdi

15:27 - Dünya

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Avrupa'da ek savunma harcamalarına ihtiyacımız var

15:22 - Dünya

Adana'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasında

15:17 - Gündem

BM: Afrika'daki 36 milyondan fazla kişi temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor

15:12 - Dünya

Japonya, 2024'te verdiği vize sayısını bir önceki yıla kıyasla yüzde 73 artırdı

15:07 - Dünya