?>

TDT, "Türk Haftası" programını farklı ülkelerde de düzenlemeyi planlıyor

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, bu yıl ilk kez 22-25 Nisan'da İsviçre'de düzenlenen ve Türk dünyasının tanıtımını amaçlayan Türk Haftası programını farklı ülkelerde de yapmayı planladıklarını söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

Cenevre

Türk dünyasının tüm boyutlarıyla daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan Türk Haftası programına katılmak üzere Cenevre’de bulunan TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İlk kez düzenlenen Türk Haftası programının, geçen yıl Cenevre'de TDT ülkelerinin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcileriyle gerçekleştirdiği temaslar sırasında kararlaştırıldığını hatırlatan Ömüraliyev, Kasım 2023'te Astana'da düzenlenen TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanlarının bu etkinliğin gerçekleştirilmesi talimatını verdiklerini belirtti.

Ömüraliyev, 22 Nisan'da açılışı yapılan Türk Haftası programı kapsamında, fotoğraf sergileri, konferanslar ve gala konserinin düzenlendiğini aktararak, "Türk devletlerinin gayesi ortak. Türk Haftası ile amaçlanan da Türk dünyasındaki işbirliğini ve işbirliği teşkilatlarını diplomasinin merkezi Cenevre'de tüm dünyaya tanıtmak. Türk Haftası programını farklı ülkelerde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Türk Haftası programı kapsamında düzenlenen etkinliklere Cenevre'de bulunan çok sayıda farklı ülke ve uluslararası kuruluşun temsilcilerinin katıldığına dikkati çeken Ömüraliyev, Türk devletlerinin "birlikte daha güçlüyüz" sloganıyla hareket ettiğini ve bu işbirliği ruhunun 2009'da imzalanan ve teşkilatın kurucu anlaşması olan Nahçıvan Anlaşması'nda da yer aldığını vurguladı.

Türk dünyasının pek çok konuda birlikte hareket etme refleksinin giderek daha öne çıktığına işaret eden Ömüraliyev, Türk Haftası programının bu vizyonu pekiştirdiğinin altını çizdi.

Türk Haftası programı

Türk dünyasının zengin kültürel mirasını, sanatını ve Türk işbirliği teşkilatlarının yürüttüğü çalışmaları tanıtmayı amaçlayan Türk Haftası programı bu yıl ilk kez Cenevre'de yapıldı.

TDT, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Kültürü ve Mirası Vakfı, Uluslararası Türk Akademisi ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi işbirliğinde düzenlenen programda, Türk dünyasının uluslararası diyalog ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Program kapsamında fotoğraf sergileri, Türk dünyasının yöresel kıyafetleri, yemekleri ve müziği ziyaretçilerle buluştu, Türk teşkilatlarının faaliyet ve çalışmalarının anlatıldığı, Türk dünyasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik tartışmaların yer aldığı konferanslar düzenlendi.

Türk Haftası programı, Kazak besteci ve piyanist Rakhat-Bi Abdyssagin'in konseriyle son bulacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Spor Oyunları İçin Nihai Rehber

2024-04-20 13:12 - İnsan&Hayat

Çin, ABD'nin, Filistin'in BM üyeliğine vetosuna tepki gösterdi

2024-04-19 18:13 - Dünya

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

2024-04-23 23:08 - Gündem

Meriç Nehri kenarındaki Millet Bahçesi'nin yapımı sürüyor

2024-04-19 10:17 - Gündem

Hindistan'da "çöp dağındaki" yangının ardından dumanlar başkenti etkisi altına aldı

2024-04-24 12:12 - Dünya

Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti

2024-04-19 01:08 - Spor

IBM ilk çeyrekte gelirini artırdı

2024-04-25 00:38 - Dünya

Diyarbakır'ın 7 mahallesinde mühür kadın muhtarlarda

2024-04-22 14:32 - Gündem

AKOM'dan İstanbul genelinde yarın için sağanak uyarısı

2024-04-19 16:47 - Gündem

Anayasa Mahkemesi 62. yaşını kutluyor

2024-04-24 12:15 - Gündem

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset