TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, Gaziantep'teki çalışmalarını tamaml

TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ile beraberindeki komisyon üyeleri, Gaziantep'te önceki gün başlanan saha çalışmalarını tamamladı.

Siyaset - 4 saat önce

Gaziantep
TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Madde Bağımlılığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Psikiyatri Kliniğini ziyaret etti.
Durgut, burada düzenlenen toplantının ardından komisyon olarak kentte çok verimli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Valilikçe suça sürüklenen çocuklarla ilgili üst kurul oluşturulduğunu ifade eden Durgut, "Bu üst kurul çok güzel bir koordinasyon ve entegrasyon içinde çalışıyor. Yerel yönetim, Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, sivil toplum yani tüm paydaşlar, istihdam, terapi ve önleme boyutuyla konunun bütün paydaşları bir koordinasyon içerisinde bu önemli konuyu çalışıyor." dedi.
????
Sahadaki uygulamaları görmek üzere çeşitli kurumları ve merkezleri yerinde ziyaret ettiklerini belirten Durgut, "Gerçekten verimli bir çalışma yürütüyoruz. Gaziantep'i seçmemizin nedenlerinden biri, risk faktörlerini barındıran bir şehir. Çünkü genç ve çocuk nüfusu çok fazla, iç ve dış göç çok fazla alıyor fakat bununla beraber önleyici mekanizmaların çok oturduğu, Türkiye'ye yaygınlaştırılabilecek model uyguluyor." diye konuştu.
Yoğun ve verimli bir süreç geçirdiklerini aktaran Durgut, şunları söyledi:
"Kamunun, sivil toplumun yerel yönetimlerin nasıl bir koordinasyon halinde olduğunu gözlemledik. Her şehirde kurumlar arasında mükerrer çalışmalar olabiliyor bazen. Bütün kurumlar iyi niyetle birçok çalışma yapıyor ama koordinasyon tam yapılanmamış oluyor ve o çark tam düzgün dönmüyor. Gaziantep bunun nasıl dönmesi gerektiğine dair güzel bir örnek. Amacımız hem aksayan yerleri görmek hem iyi modellerden de örnek almak hem de risk faktörlerini yerinde müşahede etmekti."
Büyükşehir Belediyesinin çok güzel çalışmaları olduğuna değinen Durgut, "Büyükşehir Belediye Başkanımız kurucu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız olduğu için oradaki tecrübesini sahaya da çok güzel aktarmış, bunu biz de hissettik. Oluşturduğu güzel modelleri, uygulama örneklerini yaygınlaştırmak üzere inceledik. Bu anlamda raporumuza girmesi iyi oldu." ifadelerini kullandı.
Merkezin çalışmaları hakkında sunumun yapıldığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve diğer görevliler yer aldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordulu Gümüş çiftinin hazırladığı Ramazan pideleri yarım asırdır sofralarda

2026-03-10 13:42 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İspanya Başbakanı Sanchez'den Türk bayraklı paylaşım

2026-03-07 23:53 - Dünya

Formula 1'de sezonun ilk durağı Avustralya Grand Prix'ini George Russell kazandı

2026-03-08 11:23 - Spor

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda tedavi görüyor

2026-03-11 13:57 - Kültür Sanat

Zürih Belediye Meclisi'ne seçilen ilk başörtülü üye Çelik: Müslümanlar ve azınlıkların korunması için...

2026-03-09 22:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosluğunda ipek kozaları kadınların elinde sanat eserine dönüştü

2026-03-08 17:48 - Kültür Sanat

Dışişleri Bakanı Fidan: (ABD-İsrail-İran) Savaşın sona ermesi için her türlü diplomatik teması sürdürmekteyiz

2026-03-07 23:41 - Siyaset

Dünyadaki petrol talebinin yüzde 70'i stratejik boğazlardan taşınıyor

2026-03-09 11:38 - Ekonomi

KKTC'nin sesi TÜRKSAT üzerinden Avrupa ve Asya'ya ulaşmaya başladı

2026-03-08 09:48 - Medya

Rölyef ustası kadın, 34 yıldır hemcinslerine meslek öğretiyor

2026-03-08 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı

16:48 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "K2 Kamikaze İHA" paylaşımı

16:42 - Siyaset

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dijital bağımlılıkla mücadelede 81 ildeki ailelere ulaşıyor

12:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, İran halkının yanında ilkesel bir tutum sergiliyor

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bu ateş çukurundan uzakta tutmak birinci önceliğimizdir

20:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bakan Fidan: Türkiye her türlü provokasyona karşı direnecektir

19:42 - Gündem

Ankara'da yangından etkilenen kediler kalp masajı ve oksijenle hayata döndürüldü

19:33 - Gündem

Bakan Fidan: Türkiye, Ortadoğu'da her türlü provokasyona karşı direnecektir

19:27 - Gündem

Afganistan, sınır çatışmalarında 14 Pakistan askerinin öldüğünü açıkladı

18:53 - Dünya

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında ölü sayısı 826'ya, yaralı sayısı 2 bin 9'a

18:37 - Dünya