?>

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Siyaset - 6 yıl önce

TBMM 

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Adan, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik "Türkiye'de yaşayan Süryanilerin sorunları", AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu "Kültürel miraslarımız" ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar "Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü ve Uzun Mehmet'i anma günü" hakkında gündem dışı konuştu.

HDP'li Çelik, iktidarın ülkenin geçmişini inkar ettiğini ancak inkarın bu hakikatleri değiştirmediğini öne sürdü.

Süryanilerin yaşadığı yerlerde her yıl yangın çıktığı halde tedbir alınmadığını, yangınlara müdahale edilmediğini ileri süren Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığının Süryanilerle hiçbir bağlantı kurmadığını iddia etti.

Lozan ve uluslararası anlaşmalara rağmen Süryanilerin yaşantılarına ve haklarını kullanmasına izin verilmediğini, çok sayıda Süryani'nin 1915'te hayatını kaybettiğini savunan Çelik, "Oysa bizler bu ülkeyi en az sizin kadar seviyor ve ona sahip çıkıyoruz." sözlerini sarf etti.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, yerinden söz alarak, HDP'li Çelik'in Süryanilere yönelik iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bülbül, bu konuların siyasetçiler değil tarihçilerce tartışılması gerektiğini, bunun için Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün arşivlerinin herkese açık olduğunu vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise 15 Haziran 1915'te gerçekleşen ve 500 bin Süryani'den 300 bininin yaşamını kaybettiği olaya ilişkin Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

"Filyos Limanı ile cazibe merkezi haline gelecek"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar, BM 75. Genel Kurulu başkanlığına seçilen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'ı kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi.

Zonguldak'ın 99 yıl önce Fransız işgalinden kurtarıldığını anımsatan Uçar, Fransız işgalinin sebebinin taş kömürü olduğunu belirtti.

İlin Fransızlara karşı gösterdiği cesaretle tarihe geçtiğini ifade eden Uçar, Zonguldak'ın bugün önemli bir sanayi kenti olduğunu hatırlattı.

Uçar, Uzun Mehmet'in taş kömürünü bulmasıyla başlayan "kara elmas" macerasının hem ülkenin hem de bölgenin kaderini etkilediğine de dikkati çekti.

Filyos Limanı'nın hizmete geçmesiyle bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini belirten Uçar, son yerel seçimlerde partisinin CHP'den aldığı belediyeden vatandaşın beklediği hizmetleri almaya başladığını da söyledi.

"Fatih, Ayasofya'da bir kez daha şükür namazı kılmak isterdi"

AK Parti'li Ayvazoğlu, ataların kanıyla, canıyla miras bıraktığı emanetlerin göz bebekleri olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin sınırların ötesinde savunma hatları kurduktan sonra son 40 yılın en huzurlu ve güvenlikli dönemini yaşamaya başladığına dikkati çeken Ayvazoğlu, terörün de sıfırlandığını ifade etti.

Ayvazoğlu, "Ülkemizin belirli bölgelerinde daha dün gibi hatırladığımız, türlü çeşit haydutluklar, barbar ve faşist girişimler, yol kesen, adam kaçıran ciğersizler, canlı ama ruhsuz bombalar tarih oldu. Daha da önemlisi sınır boylarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorları yok edildi. Tıpkı ecdadımızın güvenlik anlayışı gibi. Tam da bu yüzden yaşasaydı eğer Fatih Ayasofya'da bir kez daha şükür namazı kılmak isterdi." diye konuştu.

Gazi Meclisteki bazı söylemlerin pes dedirttiğini dile getiren Ayvazoğlu, "Dünyanın neresinde bir ayağı dağda bir ayağı bağda bir oluşuma müsaade edecek bir demokrasi vardır Allah aşkına? Ya demokrasi ve hukuka bağlı kalarak demokratik yol ve yöntemleri deneyeceksiniz ya da tükeneceksiniz." dedi.

Bugün yayımlanan bir haberin şahsından çok partisini hedef aldığını da belirten Ayvazoğlu, "Kendisine gazeteci unvanını layık görüp bir kadının ahlaki değerlerine saygı duymaya layık görmeyen, iftira ve itibar zedelemeyi kendisine hak görenlerin sözleri, mesleki, ahlaki ilkelerini yerle bir etmekle eş değerdir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Jeep Wrangler Almanya’da en iyi arazi aracı ve SUV seçildi

2020-06-12 15:54 - Genel

Bilecik'in 'göçmen köyü' yeni sakinlerini bekliyor

2020-06-18 15:52 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin güvenli tatil hizmeti dünyaya tanıtılacak

2020-06-17 15:12 - Gündem

Libya hükümeti: Hafter milisleri Trablus'ta yaklaşık yarım milyon insanı göçe zorladı

2020-06-11 21:02 - Dünya

Keçiören Belediyesi, yangından zarar gören vatandaşa yardım etti

2020-06-16 17:07 - Gündem

Trabzon yerel basınında Fenerbahçe galibiyetinin yankıları

2020-06-17 13:27 - Spor

Jandarma 181 yıldır vatan nöbetinde

2020-06-13 14:27 - Gündem

BM 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı Volkan Bozkır seçildi

2020-06-18 07:36 - Genel

Güney Kore'den Kuzey'in askeri provokasyonlarına karşılık verileceği uyarısı

2020-06-18 13:12 - Dünya

İran ABD'nin Esed rejimine yaptırımlarına tepki gösterdi

2020-06-18 13:22 - Dünya

İlgili Haberler

Adnan Kahveci'nin ölümünün üzerinden 33 yıl geçti

11:48 - Siyaset

Trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda

23:25 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu başkanlığındaki heyet, Kazan'da temaslarda bulundu

01:09 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, Ankara'da Japonya İmparatoru Naruhito'nun doğum günü resepsiyonunda konuştu

00:13 - Siyaset

AK Parti "Asrın Birlikteliği Programları" ile deprem bölgesinde sahada olacak

22:31 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

12:09 - Gündem

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yıkılan binalarda kusuru olanlar yargılanıyor

11:56 - Gündem

İsrail'in ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli öldü

11:54 - Dünya

Deprem bölgesinde ulaştırma yatırımları hız kesmeden devam ediyor

11:53 - Ekonomi

Deprem bölgesindeki kırsal kalkınma yatırımlarına 1,6 milyar lira harcandı

11:51 - Ekonomi