?>

TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından toplandı

TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından Meclis Başkanvekili Akar başkanlığında toplandı.

Siyaset - 5 yıl önce

TBMM

TBMM Genel Kurulu, bir aylık aranın ardından Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Akar, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, İstiklal Savaşı gazisi Kazım Karabekir Paşa'nın vefat yıl dönümüne ilişkin söz aldı.

Kazım Karabekir'in, milli mücadele yıllarının unutulmaz kahramanlarından biri olduğunu anımsatan Eser, "Kazım Karabekir Paşa'mızın bugüne kadar anlatılamayan fikirleri ve hayatı hakkında bugün söyleyeceğimiz her söz ona olan minnetimizi ifade etme gayretinden öteye gidemeyecektir.

Oysa o yeteri kadar anlatılmayan 66 yıllık hayatında kazandığı sayısız zaferlerle bir yandan Alçıtepe Kahramanı ve Şark Fatihi olarak anılmış, diğer yandan yüreğine sığdırdığı binlerce çocukla yetimler babası olmuştur." dedi.

Kazım Karabekir'in açtığı okullara değinen Eser, Karabekir'in dil, din ve ırk ayırımı yapmadan her yetimi sahiplendiğini söyledi.

Kazım Karabekir'in Türk-Ermeni ayrımı yapmaksızın tüm öksüz ve yetim çocukları himayesine aldığına işaret eden Eser, "Yetim kalan Ermeni çocukların kendi dilini, dinini bilerek yetişsin diye Trabzon'a gönderip, Hristiyan yetimhanelerine yerleştirmiştir.

Buralarda yetişen vefalı Ermeni yetimler, Kazımkarabekir Paşa'ya besledikleri sevgi ve muhabbetlerini onun karakalem resmini çizip, hediye ederek ölümsüzleştirmişlerdir.

Tablonun üzerinde 'yetimler Babası Kazım Karabekir Paşa Hazretlerine Trabzon Ermeni yetimleri tarafından 9 Eylül 1338' yazmaktadır.

Ermeni yetimlerin paşaya ithafen tablo üzerine yazdıkları bu not, tarihimize ışık tutmaktadır." diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ise koruyucu sağlık hizmetinde aşının önemine değinerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bugüne kadar yüzlerce sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Salgınla mücadelenin şeffaf bir şekilde yönetilmesini isteyen Güzel, aşının etkinliğine yönelik herhangi bir açıklamanın yapılmadığını öne sürdü.

Aşının salgınla mücadelede en önemli araç olduğuna işaret eden Güzel, risk grubunda olmadıkları halde bazı tanınmış kişilere aşı yapıldığını ve bunun da aşı programına uymadığını savundu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de Ankara'nın sorunlarına değindi. Hakverdi, Ankara ve çevre illerinin sorunlarına ilişkin hazırlanan stratejik planların yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Hayvancılıkla uğraşanlar ve süt üreticileri başta olmak üzere toplumun geniş kesiminin ekonomik sorunlarla boğuştuğunu iddia eden Hakverdi, hükümetten, bu sorunların çözümüne ilişkin adım atılmasını istedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Af Örgütü: Mısırlı mahkumlar 'insanlık dışı' cezaevi koşullarında hayata tutunmaya çalışıyor

2021-01-26 00:01 - Dünya

Abdülkadir Ömür'den Trabzonspor'a kötü haber

2021-01-20 00:46 - Spor

İzmir'de lastik botla sürüklenen 21 sığınmacı kurtarıldı

2021-01-23 04:56 - Gündem

Fas'ta 480 milyon yıllık denizyıldızı fosili keşfedildi

2021-01-20 20:16 - Teknoloji

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılıyor

2021-01-25 14:51 - Dünya

ABD'de biri hamile 5 kişi evde ölü bulundu

2021-01-25 13:01 - Dünya

Esenyurt'ta doğal gaz patlaması

2021-01-21 05:51 - Asayiş

Biden'ı tebrik eden Japonya Başbakanı Suga'dan 'Serbest ve Açık Hint-Pasifik' vurgusu

2021-01-21 10:16 - Dünya

Gıda ihracatı ilk kez 20 milyar doları aşacak

2021-01-25 14:16 - Ekonomi

Antalyaspor ilk yarıyı beş maçlık yenilmezlik serisiyle tamamladı

2021-01-26 14:31 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Şimşek: Küresel ekonomideki belirsizliklerin azalması dış dengemiz açısından olumlu bir konjonktüre işaret ediyor

19:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektupları 2 bin şehit ailesi ve gaziye ulaştı

12:12 - Siyaset

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Kop Tüneli'ni 2027'de vatandaşın kullanımına açacağız

16:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Mevlit Kandili mesajı

14:08 - Siyaset

Bakan Kurum'dan Malatya'da yapımı tamamlanan 300 bin konuta ilişkin paylaşım

10:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

22:37 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail'e karşı "Musa'nın Asası Operasyonu"nu baş

22:22 - Dünya

Hırvatistan Savunma Bakanı Anusic'ten Bayraktar TB2 SİHA'ya övgü

21:47 - Gündem

Mevlit Kandili idrak edildi

21:37 - Gündem

ABD Kongresi üyeleri ve bazı mağdurlar, Epstein dosyasının tamamının açıklanmasını istedi

21:23 - Dünya