?>

TBMM'de gündem Cumhurbaşkanlığı tezkeresi

Meclis, Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu UNIFIL'e TSK unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanl��ğı tezkeresini görüşecek.

Siyaset - 6 yıl önce

TBMM

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek. Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis gündemine gelecek.

TBMM'nin gündeminde bu hafta, Lübnan'da UNIFIL kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda, Cumhurbaşkanına yetki verilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve uluslararası anlaşmalar yer alacak.

TBMM Genel Kurulu, Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu UNIFIL'e TSK unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek için 22 Ekim Salı günü toplanacak.

Genel Kurulda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

Teklife göre, gümrük işlemlerinden doğan vergilerin alınabilmesi için tahakkuk edebilecek verginin yüzde 20 fazlası oranında teminat alınması uygulamasından vazgeçilecek. Gümrük müşavir yardımcısı olabilmek için aranan şartlar arasına "terör suçundan ceza almama" da eklenecek.

Teklifle, geçici ithalat rejimi hükümlerine tabi eşyaya ilişkin beyan ile muayene ve denetleme veya teslimden sonra yapılan kontrollerde, farklılıkların tespiti durumunda vergi farkının yarısı tutarında idari para cezası verilecek. Aykırılıkların gümrük idaresince tespit edilmesinden önce beyan sahibince bildirilmesi durumunda, hesaplanacak cezaların oranı yüzde 15 yerine 10 olarak uygulanacak. İthalatının yasaklandığı tespiti halinde, varsa eşyanın fark gümrük vergilerinin alınmasının yanı sıra gümrüklenmiş değerinin 4 katı idari para cezası verilecek. Gümrük idaresi tarafından yükümlüye yazıyla yanlış bilgi verilmişse idari para cezası ve faiz uygulanmayacak.

Bu arada Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri de Genel Kurulda görüşülecek.

Komisyonlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere 22 Ekim Salı günü toplanacak.

Teklife göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamındaki görev ve yetkileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) devredilecek. TCMB, ödemeler alanındaki yetkili otorite olacak.

Teklifle, üyeliğin zorunlu kılındığı Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği kurulacak.

Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı Araştırma Komisyonu, 22 Ekim Salı günü toplanacak.

Dışişleri Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile akademisyenler sunum yapacak.

TBMM Dışişleri Komisyonunun, 23 Ekim Çarşamba günkü toplantısında uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin 10 kanun teklifi görüşülecek.

ALS, SMA ve Benzeri Hastalıkları Araştırma Komisyonu, 23 Ekim Çarşamba günü toplanacak.

Toplantıda, İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye İlaç Sanayi Derneği (TİSD), Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İntergen Genetik Merkezi'nden yetkililer sunum yapacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesinde doğan ilk bebeğe 'Emine' adı verildi

2019-10-13 20:12 - Dünya

Rus basını: Anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi

2019-10-18 19:32 - Dünya

YPG/PKK havanlarla Cerablus'taki çocukları vurdu: 3 yaralı

2019-10-15 11:37 - Dünya

"Girişimci Kadın Buluşmaları" Bursa'da

2019-10-18 15:51 - Ekonomi

Beşiktaş başkan adayları Adalı ve Çebi yönetim kurulu listelerini tanıttı

2019-10-19 23:55 - Spor

Gıdada usulsüzlüğe göz açtırılmıyor

2019-10-13 15:45 - Genel

Huawei, 2019 yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı

2019-10-16 17:36 - Genel

YPG/PKK'lı teröristlerin saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı

2019-10-17 14:52 - Gündem

Samiriler'in 'Sukot' Bayramı

2019-10-14 02:31 - Kültür Sanat

SAHA İstanbul'dan Barış Pınarı Harekatı'na tam destek

2019-10-14 13:52 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin süratle yaralarını sarmaya ve yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacı var

17:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terörsüz Türkiye" terörsüz bir bölge demektir

20:12 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye Gazze'ye nefes Filistin'e umut olmaya devam edecektir

18:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begaj tarafından kabul edildi

15:32 - Siyaset

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı

14:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Avrupa’da şirketler yavaşlayan ekonomi karşısında iş gücünü azaltmayı sürdürüyor

12:18 - Ekonomi

KVKK, öğretmenlere dijital okuryazarlık ve kişisel veri farkındalığı için seminerler verecek

12:12 - Gündem

Kendisini HSK üyesi gibi tanıtıp savcıya telkinde bulunan şüpheli hakkında iddianame

12:07 - Gündem

Sapanca Gölü'nde doluluk son yağışlara rağmen istenilen seviyeye ulaşmadı

12:03 - Gündem

CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin durdurulması için ilgili kurumlara yazı gönderildi

11:57 - Gündem