?>

TBMM'de emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesine yönelik düzenleme görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesine yönelik düzenlemeyi de içeren kanun teklifini bu hafta görüşecek.

Siyaset - 3 ay önce

TBMM

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, haftalık çalışmasına 25 Mart Salı günü başlayacak Genel Kurul, emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesi ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Teklife göre, emekli bayram ikramiyesi 4 bin liraya yükseltilecek.

Karayolları Taşıma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, biletsiz yolcu taşıyanlar ile sözleşmesiz taşımacılık yapanlara 8 bin 500 liradan 85 bin liraya, yetki belgesi almadan acente ve taşıma işleri komisyonculuğu yapanlara 25 bin liradan 250 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Türk vatandaşlarına, 1 Ocak 2025 ve sonrasında doğan çocukları için başvuru yapılması ve Türkiye'de ikamet ediyor olmaları koşuluyla tek seferlik veya çocuk 5 yaşını tamamlayana kadar aylık olarak doğum yardımı yapılacak.

Doğum yardımı yapılacak çocuk sayısı, her bir çocuk için yapılacak yardım miktarı Cumhurbaşkanı'nca belirlenecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü personeline, Türkiye'deki sivil havalimanlarında gerçekleşen giden uçak trafiği sayısının memur aylık katsayısının yüzde 40'ı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar "DHMİ performans primi" olarak ödenecek. Bu kapsamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) personeline de ödeme yapılacak.

Yapay Zeka Araştırma Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Prof. Dr. Aras Bozkurt ile Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ sunum yapacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, "Dijital platformlarda çocuklara yönelik tehlikeler" konusunda milletvekillerini bilgilendirecek.

Salı ve çarşamba günleri Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kaan Ayhan, milli takımın aday kadrosundan çıkarıldı

2025-03-22 13:23 - Spor

DSÖ'ye göre İsrail'in saldırılarının başladığı Gazze'de, milyonlarca kişi yeniden risk altında

2025-03-20 00:57 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, UEFA A Ligi için Macaristan karşısında

2025-03-22 09:57 - Spor

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail'in dünkü saldırılarında 7 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

2025-03-23 00:52 - Dünya

ANKA III'ten ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatıyla hedefe tam isabet

2025-03-17 14:03 - Teknoloji

Telegram'ın kurucusu Durov, Fransa'dan ayrıldığını açıkladı

2025-03-17 14:28 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Cumhurbaşkanımız, Trump’ın saygı duyduğu liderlerden biri

2025-03-20 17:28 - Siyaset

İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda 404 kişi canından oldu

2025-03-18 18:04 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

13 il ve 17 ilçede mart ayı sıcaklık rekoru kırıldı

2025-03-23 11:18 - Gündem

İran lideri Hamaney: ABD, İran'a karşı tehditlerle bir yere varamayacağını bilmeli

2025-03-21 12:57 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Belçika'da

14:23 - Siyaset

Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, Komisyonda

13:08 - Siyaset

İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu, 21-22 Haziran'da İstanbul'da yapılacak

11:17 - Siyaset

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz Müsterih Olsun

00:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü, 2 pilot yaralandı

15:28 - Gündem

Hürmüz Boğazı'nda petrol taşıma maliyetlerinde sert yükseliş

15:22 - Ekonomi

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini yüzde 4,25'te sabit bıraktı

15:17 - Ekonomi

Isparta'nın yaylalarında gül hasadı sürüyor

15:13 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 159,3 milyar dolara yükseldi

15:08 - Ekonomi