?>

TBMM Bayındırlık Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu, TİM Başkanı Gültepe ile görüştü

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ile bir araya geldi.

Ekonomi - 3 ay önce

Ankara

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gültepe ile görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin uluslararası pazarda marka değerinin arttığına işaret eden Karaismailoğlu, "İhracatçılarımızın desteğiyle ülkemiz, son yıllarda küresel ticaret arenasında dikkati çeken başarı hikayesi yazmaya devam ediyor. İhracat rakamları her geçen yıl yeni rekorlara ulaşırken, yüksek katma değerli üretim ve inovasyon odaklı politikalar sayesinde dünya pazarlarında daha güçlü bir konuma yerleşiyoruz." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, tarım, sanayi ve teknoloji sektörlerindeki çeşitliliğin Türkiye'yi güvenilir ticaret ortağı haline getirdiğini vurgulayarak, 200'den fazla ülkeye ulaşan ihracat ağının da ülke ekonomisinin dinamosu olmaya devam ettiğini bildirdi.

Özellikle savunma sanayisi, otomotiv, tekstil, gıda ve elektronik sektörlerinde dünya çapında büyük bir marka haline gelen Türk ürünlerinin global pazarlarda tercih edildiğini belirten Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Ulaştırma alanında hayata geçirdiğimiz yatırımlar, lojistik sektörünün gelişimine büyük katkı sağlıyor. Türkiye'nin son yıllardaki ihracat başarısında, ulaştırma altyapısına yapılan yatırımların etkisi büyük. Modernize edilen limanlar, genişletilen demir yolu ağları ve yüksek standartlarda inşa edilen otoyollar, ürünlerin daha hızlı, güvenilir ve maliyet etkin şekilde uluslararası pazarlara ulaşmasını sağlıyor."

"Türkiye, bölgesel ticaretin lokomotifi olacak"

Karaismailoğlu, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Marmaray gibi projelerin Türkiye'yi Asya ile Avrupa arasında köprü konumuna getirdiğini aktararak, İstanbul Havalimanı'nın da küresel hava kargo taşımacılığında Türkiye'yi önemli bir merkez yaptığını, bu projelerin de ihracatçıların rekabet gücünü artırdığını bildirdi.

Türkiye'nin ihracattaki yükselen grafiğinin ulaştırma yatırımlarıyla desteklenerek güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomi için sağlam zemin oluşturduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Hedefimiz, lojistik altyapımızı daha da güçlendirerek ihracatın rekor seviyelere ulaşmasını sağlamak. Küresel ölçekte elde edilen kazanımları en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Orta Koridor üzerinden Çin ile Avrupa'yı birbirine bağlayan projeler, Türkiye'nin küresel tedarik zincirindeki konumunu güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, ayrıca Lojistik Master Planı ve 2053 Ulaştırma ve Lojistik Stratejisi kapsamında devreye alınan yatırımların Türkiye'yi küresel ticaret ve lojistik ağlarının en önemli aktörlerinden biri haline getirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda ulaştırma altyapısına yaptığımız dev yatırımlar, lojistik sektöründe önemli değişim ve gelişimlere kapı araladı. Hızlı ve güvenilir taşımacılık imkanlarının artması, ticaret hacmini büyütürken, sektörün ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü de artırıyor. Bilindiği gibi ülkemizin coğrafi konumu, lojistikte stratejik avantaj sunuyor. Bu avantajı daha etkin kullanabilmek adına son dönemde gerçekleştirdiğimiz altyapı projeleri, Türkiye'yi küresel lojistik koridorlarının merkezine yerleştirme hedefini destekliyor. Türkiye, bölgesel ticaretin lokomotifi olacak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'ya ihracatta rekor 12 milyar dolara dayandı

2025-01-21 11:12 - Ekonomi

Avustralya Açık'ta Sabalenka, Alcaraz ve Zverev, 4. tura çıktı

2025-01-17 12:00 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Slovak Cumhuriyeti Başbakanı Fico ve heyetini kabul edecek

2025-01-19 23:22 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı

2025-01-22 01:42 - Siyaset

Almanya Başbakanı Scholz: Gazze'de sivil halk çok büyük acılar çekti

2025-01-19 20:38 - Dünya

Çin, Kırgızistan'da 100 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali inşa edecek

2025-01-21 15:47 - Ekonomi

Fransa'da, Paris ve Maccabi Tel-Aviv basketbol takımlarının karşılaşması protesto edildi

2025-01-17 09:46 - Spor

Avustralya Açık'ta Djokovic ve Zverev çeyrek finale çıktı

2025-01-19 15:13 - Spor

James Harden, NBA normal sezonlarında en fazla sayı atan 15. oyuncu oldu

2025-01-17 12:17 - Spor

Starbucks, kurumsal ekibinde işten çıkarmalara hazırlanıyor

2025-01-18 07:37 - Dünya

İlgili Haberler

Devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikası gelirlerine ilişkin düzenleme yapıldı

10:07 - Ekonomi

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

09:47 - Ekonomi

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı

09:43 - Ekonomi

UTTS uygulamasında süre uzatıldı

01:02 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti:

22:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

WSJ'den Tesla'nın Musk yerine yeni CEO arayışında olduğu iddiası

11:27 - Dünya

Gençlerbirliği, 4 yıllık Süper Lig hasretini bitirmek istiyor

11:23 - Spor

Uzmanlar, Hindistan-Pakistan geriliminde nükleer riskin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı

11:17 - Dünya

Emine Erdoğan'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

11:08 - Gündem

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

11:02 - Gündem