?>

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder vefat etti

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayata veda etti

Siyaset - 2 ay önce

Istanbul

İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden yapılan açıklamada, Önder'in 15 Nisan'da saat 22.41'de, şuuru kapalı, solunum ve kardiyak arrest tablosunda ambulansla, kalp akciğer masajı eşliğinde hastaneye getirildiği belirtildi.

Önder'e acilen "Aort Diseksiyonu" tanısıyla Bentall operasyonu (aort kapak değişimi ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Hastamızın ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitemizde ECMO (Kalp destek cihazı) ve yoğun tıbbi tedavi altında hemodinamik stabilitesi sağlanmıştır. Hayati tehlikesi giderek artan hastanın nörolojik tablosu ağırlaşmış, çoklu organ yetmezliğine girmiştir." denildi.

Açıklamada, "Sayın Sırrı Süreyya Önder, yoğun bakım ünitemizdeki takip ve tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 16.10'da hayatını kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun" denildi.

Sırrı Süreyya Önder'in hayatı...

Sırrı Süreyya Önder, 1962 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Adıyaman'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanan Önder, 12 Eylül 1980 askeri darbesi nedeniyle eğitimine ara verdi.

Ankara'da düzenlenen darbe karşıtı protestolara katıldığı gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Önder, 7 yıl cezaevinde yattı.

Sinema yönetmenliği, senaristlik ve oyunculuğun yanı sıra çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Önder, senaryosunu yazdığı ve Muharrem Gülmez'le birlikte yönettiği "Beynelmilel" filmiyle 2007 Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü kazandı.

24. dönem İstanbul, 25 ve 26. dönem Ankara Milletvekili seçilen Önder, 2013-2015 yıllarında "çözüm süreci" kapsamında İmralı görüşmelerine katılan HDP heyetinde yer aldı.

Terör örgütü propagandası nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezası alan Önder, 2019'da tahliye edildi. 2023 genel seçimlerinde DEM Parti'den 28. dönem İstanbul milletvekili seçilen Önder, 24. dönemde TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri, 25 ve 26. dönemlerde Anayasa Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

İmralı görüşmelerinde DEM Parti adına oluşturulan heyette yer alan Önder, TBMM Başkanvekili olarak görev yapıyordu. Önder, bir çocuk babasıdır.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kırklareli'nde "orman banyosu" doğa turizminde yeni bir alan açacak

2025-04-27 12:32 - Çevre-Hayat

Aynı hastanede 27 yıldır ailelerin bebek sevincine ortak oluyor

2025-04-28 12:37 - Çevre-Hayat

Türkiye, UAD'de İsrail'in BM kurumlarına yönelik kısıtlamalarına ilişkin sözlü beyanda bul

2025-04-30 17:37 - Gündem

Batı Karadeniz ve Marmara için fırtına uyarısı

2025-04-27 13:53 - Gündem

Kadının çalışma hayatındaki önemi "Aile Yılı" ile daha iyi anlaşılacak

2025-04-30 13:58 - Ekonomi

Türkiye-Çin dostluğunun sembolü 10 bin fidan toprakla buluştu

2025-04-27 16:58 - Çevre-Hayat

Deprem sanığı için "sorumluluğu yoktur" raporu hazırlayan oda üyeleri hakkında soruşturma

2025-04-29 11:58 - Gündem

Bingöl'de şiddetli rüzgar öğrenci yurdunun çatısını uçurdu

2025-04-26 20:28 - Asayiş

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina: Ticaret savaşlarının Rusya’ya etkisi çok az

2025-04-29 00:16 - Özel Haber

Kanada'da bir sürücünün aracıyla kalabalığa dalması sonucu ölen ve yaralananlar oldu

2025-04-27 09:43 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Brüksel'de Türk gazetecilerle bir araya geldi

13:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklılıkları bir yana koyup kenetlenmek boynumuzun borcudur

12:48 - Siyaset

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Farklılıkları bir yana koyup kenetlenmek boynumuzun borcudur

12:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Herkesin kardeşçe yaşadığı bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz

22:57 - Siyaset

Bakan Göktaş: 2025 Aile Yılı'nda değerlerimizi yaşatan çalışmalarımızı sürdüreceğiz

22:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in İran'a saldırıları bölgedeki lojistik altyapıyı ve tedarik zincirini derinden et

14:13 - Dünya

Konya'da kimliğini evde unutan öğrenciyi YKS'ye polis yetiştirdi

14:08 - Gündem

Emine Erdoğan, "Ulusun Annesi" sergisinin anı defterini imzaladı

14:02 - Gündem

Ankara'da fabrikada sızan gazdan etkilenen 2 işçi hayatını kaybetti

13:58 - Gündem

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait bir mağara tespit edildi

13:52 - Gündem