?>

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Amerikalı Müslüman kanaat önderleriyle görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Amerikalı Müslüman kanaat önderleriyle Meclis’te bir araya geldi.

Siyaset - 6 ay önce

TBMM

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, görüşmede, geçen temmuz ayında Washington'daki Amerika Diyanet Merkezi’nde heyette yer alan isimlerin birçoğunun bulunduğu bir toplantı yaptıklarını, İslam dünyasını etkileyen birçok konuyu ele aldıklarını hatırlatarak, bugün de Amerikalı Müslüman kanaat önderlerini TBMM’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

ABD’deki Müslüman toplumun temsilcilerinin yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini dile getiren Kurtulmuş, topluluklar arasında, kurumlar ve dernekler arasında daha yakın işbirliği ve iletişimin artırılmasının önemine dikkati çekti.

Kurtulmuş, Müslümanların güçlerinin farkında olması ve kendi geleceklerini inşa etmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle Filistin meselesinde İslam dünyasının safları daha sıkı tutmasının birlikte mücadele etme arzusunu artıracağını ifade etti.

Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davasının, Filistin konusunda yeni bir dönemi başlattığını belirten Kurtulmuş, Müslümanlar olarak bütün çabayı bu temel mesele üzerine yoğunlaştırmak gerektiğinin altını çizdi.

İsrail'in saldırganlığına karşı durmak, Filistin meselesine bir çözüm bulabilmek için ise mücadeleyi her alanda sürdürmenin önemini vurgulayan Kurtulmuş, İsrail’in uluslararası alanda yalnızlaştırılması, İslam ümmetinin birliğinin ve bütünlüğünün sağlanması, Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil insanlığın ortak bir meselesi haline dönüştürülmesi için yoğun çaba içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye’nin hem hükümetiyle hem parlamentosuyla hem de halkıyla Filistin meselesinde aynı düşündüğünü ve Filistin davasının Türkiye için milli bir mesele olduğunu belirterek, Türkiye olarak İsrail’in insanlık dışı saldırılarının sona ermesi ve bu konudaki insanlık cephesinin daha da kuvvetlendirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi Başkanı Oussama Jamal’ın da aralarında bulunduğu Amerikalı Müslüman kanaat önderleriyle TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarını bir süre takip etti, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında bombalanan alana karanfil bıraktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Van ile Hakkari'nin yüksek kesimlerinde kar ve sis etkili oldu

2024-11-11 12:22 - Gündem

Fenerbahçe, Süper Lig'de ikinci sıraya yükseldi

2024-11-10 21:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü

2024-11-12 15:51 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

HÜRJET'in ikinci prototipi, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

2024-11-12 19:47 - Teknoloji

Van'da 2 bin çiftçiye 200 bin koyun verildi

2024-11-13 15:17 - Çevre-Hayat

Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

2024-11-12 14:47 - Gündem

Elif öğretmen sayesinde atletizme başlayan Erzurumlu kızlar başarıya koşuyor

2024-11-12 11:53 - Çevre-Hayat

İsrail'in Lübnan'ın Sur kentine düzenlediği hava saldırısında 14 kişi yaralandı

2024-11-07 20:12 - Dünya

Elon Musk'ın İtalyan yargıçları eleştirmesi, İtalya'da tepkilere yol açtı

2024-11-12 23:22 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Terörsüz Türkiye" çağrısı

19:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi doğal gaz ve petrol arama alanında küresel aktör haline getireceğiz

15:15 - Siyaset

Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü

20:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin 61'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

19:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin büyükelçisini kabul etti

15:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan şüpheli Mersin'de yakalandı

20:13 - Asayiş

Ankara'da itfaiye aracının sel sularına kapılması görüntülendi

19:58 - Gündem

İstanbul'da borsa işlemlerinde usulsüzlük soruşturmasında 12 zanlı tutuklandı

19:53 - Asayiş

Bakan Yerlikaya, 2'si kırmızı bültenle aranan 4 kişinin yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini

19:33 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Terörsüz Türkiye" çağrısı

19:28 - Siyaset