Tayfa Yeni Nesil Gençlik Sempozyumu, İstanbul'da düzenlendi

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Tayfa Yeni Nesil Gençlik Sempozyumu, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Gündem - 5 ay önce

Proje kapsamında sosyal bilimler alanında araştırma yapan 93 lise öğrencisi, 30'dan fazla proje üreterek makale kaleme aldı.
Sempozyumun açılış töreninde konuşan başkan Tevfik Göksu, ABD-İsrail ile İran arasındaki savaşa değinerek, gençlerin dünyayı değiştirebilecek ve inşa edecek en kıymetli mimarlar olduğunu belirtti.
Türk gençlerinin dünyaya ilham olması gerektiğini dile getiren Göksu, "Tayfa, yürekli gençlerin bir araya geldiği önemli bir vizyon. Tayfa, gençlerin geleceği inşa etmek üzere emek ve gayret sarf ettiği, alın teri döktüğü, emeğinin karşısında yeryüzünün insanlığına vizyon geliştirecek önemli bir mekan. Esenler, İstanbul'un en genç nüfusa sahip ilçelerden biri. Esenler'de gençlerin hayat merdivenine tırmanan gençlerin bütün gücümüzle yanındayız. Yeter ki gençler iddialarını ortaya koysun. Hayatta başarılı olanlar ortaya iddia koyanlardır. İddiası olmayanlar başarılı olamaz. İddia ortaya koyanlar ilham olurlar, koyamayanlar başkalarından ilham alırlar. Bizim çocuklarımıza yakışan başkalarına ilham olmalarıdır." diye konuştu.

Göksu, gençlerin insanlığın kurtuluşu için çalışması gerektiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"Esenler Belediyesi, her türlü hizmetinize ve desteğinize hazır. İçinizde mucit olmak isteyen, emek harcamaya niyetli gençler varsa belediyemiz günün 24 saatinde hizmet etmeye, imkan sunmaya hazırdır. Bizim için tarihi bir fırsat var. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi burada. Burada böyle bir bilgi ve bilim merkezinin olması, hayatınızda açılacak kapılar için büyük fırsatlar sunacaktır. Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki imkanlar hizmetinize hazır. Yeter ki iş yapmak isteyin. Devlet, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tüm imkanlarını seferber ediyor. Hepimiz karşınızda esas duruşta bekliyoruz. Bu sempozyumda bizim söylediklerimiz değil sizin söyledikleriniz ortaya çıkacak. Bu sempozyumun temel ruhunun çerçevesini siz belirliyorsunuz. Sorunları siz konuşuyorsunuz ve çözüm önerisi getiriyorsunuz. İçimizden bir genç kardeşimiz öyle bir şey söyler ki insanlığın kurtuluşuna vesile olabilir. Hepiniz, geleceğin mimarlarısınız. Sakın kendinizi küçük görmeyin. Siz, medeniyet kuracak vizyona ve tarihi birikime sahip bir milletin çocuklarısınız. Hepiniz çok kıymetlisiniz."

Rektör Debik: Teknolojide iyiyiz ama sosyal bilimlerde eksiklerimiz var

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, Türkiye'de sosyal bilimler alanında daha fazla çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Rektör Debik, Türkiye'nin teknolojik olarak ileri seviyede olduğunu aktararak, "Ülkemizde 2000'li yıllara kadar kimseye fırsat verilmedi, ürettiği teknolojiler göz ardı edildi. Ülke bir türlü girdaptan çıkamadı. Günümüzde çok yüksek başarılarımız var. Gençlerimizin önümüzdeki yıllarda yapacaklarıyla hiçbir güç ülkemize göz dikmeye cesaret edemeyecek. Bu topraklarda yetişen insanlar, merhameti, vicdanı ve adaletiyle insanlığa rehber olacak. Teknolojide iyiyiz ama sosyal bilimlerde eksiklerimiz var. Bu eksiği de gidermek için çalışmalar başlatıldı. Artık ülkemizde sosyal alandaki sorunları giderecek çözüm üretmemiz gerek. Bizim artık gelecek yüzyılları planlayacak kişilere ihtiyacımız var. Bu sempozyum bu kişileri ortaya çıkaracak. Şu anda birçok teknolojide ülkemiz dünyada hatırı sayılır seviyede. Artık sosyal alanda da lider olmamız gerekiyor. Geleceğimizi kurtarmak, insanlığa daha fazla hizmet edebilmek için sosyal çalışmalara daha fazla destek vermemiz gerek. Biz bir teknik üniversiteyiz ama sosyal alanda da oldukça iyiyiz. Hocalarımız ve öğrencilerimizle her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Kapılarımız gençlerimize açık." şeklinde görüş belirtti.
Tayfa Yeni Nesil Gençlik Çalışması Danışmanı Doç. Dr. Muhammet Öztabak ise üç senelik bir çalışmanın meyvelerini aldıklarını belirterek, "Gençlerimize güveniyoruz. Ben üniversite hocasıyım. Bu çalışmaları esasında yüksek lisans ve doktora düzeylerinde yapıyoruz. 'Bu gençlerle acaba bu çalışmaları yapabilir miyiz?' diye düşündük. Öğrencilerimize verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımızı gördük. 93 pırıl pırıl gencimiz, 30'dan fazla makale düzeyinde araştırmayı ortaya çıkardı. Bunların birçoğu şu anda akademik dergilerde yayınlanabilecek düzeyde. Onun için gençlerimizle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Sempozyum kapsamında en iyi araştırma alanında ilk 3'e giren çalışmalara ödülleri verildi. İlk sırayı Esenler Menderes Anadolu Lisesi alırken, Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Esenler Turgut Reis Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

İlki sosyal bilimlerde düzenlenen sempozyum, gelecek sene fen bilimlerinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye 5G ekosistemini yerli firmalarla büyütüyor

2026-03-22 11:37 - Teknoloji

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri eleştirdi

2026-03-25 23:48 - Magazin

Tokat'ta siyah obsidyen taşından üretilen aynalar talep görüyor

2026-03-22 12:18 - Magazin

Sarıkamış Kayak Merkezi bayram tatilinde kayakseverlerle doldu

2026-03-21 16:42 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok

2026-03-20 08:32 - Siyaset

WSJ: Binlerce ABD deniz piyadesi 27 Mart'ta Orta Doğu'ya varacak

2026-03-24 16:18 - Dünya

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaklaşık 324 bin hektarlık alanı kül eden yangınlarla mücadele sürü

2026-03-24 11:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizde sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltmeye devam edeceğiz

2026-03-25 00:56 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakanlığından Milli Parklar Kanunu'na ilişkin iddialara cevap

2026-03-19 17:37 - Gündem

Rusya, fiyatlar yükselirse akaryakıt ihracatını yasaklayabileceğini açıkladı

2026-03-20 12:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:57 - Gündem

Filistin Devlet Başkanı Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da

18:48 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 237'ye yükseldi

19:42 - Dünya

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Gündem