?>

'Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar' gelecek yıl da devam edecek

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Bener, 'Sağlık tesislerinde sağlık hizmet sunumunu güçlendirerek Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar kültürünü geliştirmeye 2020'de de devam edeceğiz.'dedi.

Sağlık - 6 yıl önce

Antalya

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, "Sağlık tesislerinde sağlık hizmet sunumunu ve kurumsal iletişimi güçlendirerek Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar (TGAP) kültürünü geliştirmeye 2020'de de devam edeceğiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Antalya'da "Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar (TGAP) 2019 Yılı Değerlendirmesi ve 2020 Yılı Eylem ve Faaliyetlerinin Revizesi Çalıştayı" başladı.

Tasarruf öngörülerinin değerlendirildiği çalıştayda, gelir gider izleme sistematiğinin web tabanlı paylaşımı için sistem geliştirilmesi, 2020 yılı eğitim faaliyetlerinin planlanması, gelirler için proje kartlarının oluşturulması, etkin laboratuvar kullanımı konuları ele alındı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Bener, çalıştayda yaptığı konuşmada, kamu kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmak ve sürdürülebilir politikalar için tüm bakanlıklarda Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar (TGAP) uygulandığını söyledi.

Bakanlıkça TGAP Ofisi kurulduğunu, merkez ve taşra yapılanmasıyla süreç yönetimlerinin oluşturulduğunu kaydeden Bener, dokuzuncu bölgesel değerlendirme toplantısını geçen hafta Ankara'da düzenlendiklerini belirtti.

Bener, şöyle konuştu:

"Söz konusu eğitimlerde sahada konuya ilişkin farkındalık oluşturmak için TGAP birimlerince yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, problemlerin, çözüm önerilerinin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ile bu doğrultuda yeni yol haritalarının oluşturulması planlanmaktadır. TGAP'ın bakanlık merkezinde ve sahadaki yapılanması tamamlandı. Tüm çalışanlarımızca bir kültür olarak kabullenilmiş ve izleme sistematiği geliştirilmiştir. Sağlık tesislerinde sağlık hizmet sunumunu ve kurumsal iletişimi güçlendirerek TGAP kültürünü geliştirmeye 2020'de de devam edeceğiz."

Çalıştaya, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden ilgili daire başkanları ve hastane yöneticileri katıldı.

Çalıştay, yarın sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rafadan Tayfa'nın yeni macerası 27 Aralık'ta gösterime girecek

2019-12-14 18:52 - Kültür Sanat

DSP Genel Başkanı Aksakal: Kişiliğimizi, kimliğimizi ve asaletimizi korumak zorundayız

2019-12-15 18:32 - Siyaset

TESK Başkanı Palandöken: Kalkınmanın ilk koşulu yerli ürünleri destekleme

2019-12-12 14:17 - Ekonomi

Borsada 'yabancı takası sırrı' çözüldü

2019-12-11 16:37 - Ekonomi

Topraksız çiftçiye Hazine arazisi desteği

2019-12-17 13:52 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 105 milyar 869 milyon dolar oldu

2019-12-12 18:34 - Ekonomi

Volvo Trucks, 2020'de elektrikli kamyon seri üretimine başlıyor

2019-12-15 14:22 - Ekonomi

'Soykırımı övenlere ödül vermek insanlığa hakaret'

2019-12-11 18:57 - Siyaset

ABD Hazine Bakanı Mnuchin: Yaptırımlar askeri çatışmalara alternatif

2019-12-15 03:52 - Dünya

Desigo CC, her ölçekte binaya enerji verimliliği sunuyor

2019-12-16 17:05 - Genel

İlgili Haberler

Yanlış ilaç ve alternatif yöntemler migreni kronikleştiriyor

13:03 - Sağlık

Bakan Memişoğlu'ndan "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi"ne ilişkin paylaşım

18:18 - Sağlık

Kanserden ölümlerin fazla olduğu Ağrı'da gezici kanser tarama aracı köy yollarında

12:38 - Sağlık

"Ağız şapırdatma", "saat tıkırtısı" gibi seslere aşırı duyarlılıkta tedavi şart

12:37 - Sağlık

Sağlık çalışanları, eğitimlerle toplumun "sağlık okuryazarlığı" düzeyini arttırıyor

15:43 - Sağlık

Günün Manşetleri

Afrika Uluslar Kupası'nın ikinci gününde 3 maç oynandı

01:18 - Spor

AB'den Danimarka'ya "Grönland" desteği

00:03 - Dünya

Suriye'nin Münbiç ilçesinde PKK/YPG’nin saldırıları protesto edildi

23:28 - Dünya

Zelenskiy: 20 maddelik bir barış planı var. Muhtemelen mükemmel değil, ama bir plan mevcut

22:42 - Dünya

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri: Kudüs, son derece acı bir dönemden geçiyor

22:32 - İslam-Hayat - Receb 1447