?>

Tasarladıkları robotla Türkiye şampiyonu olan öğrencilerin hedefi dünya şampiyonluğu

İstanbul'da düzenlenen "VEX Robotics Türkiye Şampiyonası"nda tasarladıkları robotla birinci olan Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencileri, dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Teknoloji - 3 yıl önce

Tekirdağ

Lisenin robotik takımı 19-20 Mart'ta Doğa Koleji Büyükçekmece Kampüsü'nde gerçekleştirilen şampiyonada elde ettikleri şampiyonlukla mayısta ABD'de düzenlenecek VEX Robotics World Championship'te Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

ABD'de 800 takımın yarışacağı şampiyonada ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek isteyen öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor.

Bilgisayar öğretmeni Sedat Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencileriyle yaptıkları 5 aylık çalışmanın karşılığını yarışmada aldıklarını söyledi.

Robotu geliştirme ve yarışmaya hazırlanma sürecinde her şeyi kendi imkanlarıyla yaptıklarını anlatan Eren, "Öğrencilerimiz gece, hafta sonu çalıştılar. Türkiye şampiyonasında finale kadar etap etap gelerek sıralama turlarını namağlup tamamlayıp şampiyon olduk. Öğrencilerimiz, ülkemizi ABD'de yapılacak dünya finallerinde temsil edecek." dedi.

Eren, katıldıkları yarışmada, iki takımın belli bir hedef doğrultusunda en yüksek puanı toplamaya çalıştığını aktardı.

"Dünyada en geniş katılımlı robot turnuvası"

Bu tür yarışmaların öğrencilerin kodlamaya, yazılıma ilgisini artırdığını belirten Eren, şöyle konuştu:

"Yarışma ortamında genellikle özel okullar oluyor çünkü maliyetli bir süreç. Bir devlet okulu olarak Türkiye şampiyonasını kazanmamız gerçekten şaşırtıcı oldu. Finallerde 42 takım vardı, 4 takım ABD bileti kazandı. Biz de bu takımlardan bir tanesi olduk. ABD'de yapılacak dünya şampiyonasına 800 takım katılacak. Dünyada en geniş katılımlı robot turnuvası, rekorlar kitabına da girmiş durumda."

Takımın kaptanı Büşra Gülen de emeklerini karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

"Dünya şampiyonasına katılmayı zaten hedefliyorduk. Gerçek olması hayal gibiydi ama oldu çok mutluyuz." diyen Gülen, şöyle konuştu:

"Hepimizde güzel bir heyecan var. Dünya şampiyonasından boş dönmek istemiyoruz. Orada da güzel bir final oynamak istiyoruz. Her şekilde bir ödül ile dönmek isteriz. Her seferinde tema değişiyor. Her sene o temaya yönelik en iyi robotu yapmaya çalışıyoruz. Bu seneden sonra başka bir tema açıklanacak. Ona uygun bir robot ile başka bir şampiyonaya daha gitmeyi istiyoruz. Takımımızın çoğu mühendis olmayı hedefliyor. Gelecekteki becerilerimizi temellendirdiğimizi düşünüyoruz. Herkesin burada kendine bir şeyler kattığını söyleyebilirim. O yüzden çok faydalı oluyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesine ait türbin tesisi ekipmanları sahaya ulaştı

2022-03-16 11:39 - Ekonomi

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize-Artvin Havalimanımızın açılışını önümüzdeki ay yapacağız

2022-03-17 14:34 - Siyaset

Milli atlet Kilcioğlu'nun hedefi uluslararası müsabakalarda zirveye koşmak

2022-03-20 23:24 - Spor

İzmir'deki ayakkabı fuarında metaverse mağazasıyla tanıtım

2022-03-19 09:51 - Ekonomi

Modern pentatloncu İlke Özyüksel, 2024 Olimpiyatlarında madalya için çok umutlu

2022-03-21 11:39 - Spor

FETÖ'nün sağlık yapılanmasına yönelik soruşturmada 15 gözaltı kararı

2022-03-22 09:29 - Gündem

AB: Türkiye, Ukrayna ile Rusya arasında diplomasi alanında çok şey yaptı

2022-03-18 16:04 - Dünya

Bulgaristan, 10 Rus diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti

2022-03-18 16:07 - Dünya

1. Lig'de 30-35. hafta programları yeniden düzenlendi

2022-03-16 12:37 - Spor

Savaştan kaçan Ukraynalı aile Zonguldak'ta misafir ediliyor

2022-03-17 17:35 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

KADEM'in kadın girişimcileri TEKNOFEST standında yerini aldı

18:23 - Teknoloji

SANCAR SİDA "mavi vatanı" koruma görevi için envantere girdi

18:17 - Teknoloji

TEKNOFEST İstanbul kapanış töreninin ardından sona erdi

18:13 - Teknoloji

Lise öğrencileri geliştirdikleri teknolojiyle işletme ekosistemini destekleyecek

17:42 - Teknoloji

Kara Harp Okulu öğrencilerinin geliştirdiği proje üs bölgelerine içme suyu sağlamayı hedefliyor

17:17 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Artvin'de tarihi köprünün yıkılma anı güvenlik kamerasına yansıdı

20:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Teknoloji üretmeyen sadece tüketen ülkelerin bir geleceği yoktur

20:42 - Gündem

Siyasilerden İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin Devleti'ni tanımasına ilişkin açıklama

20:28 - Siyaset

İsrail ordusu, Gazze kentine yönelik işgalini genişletme hazırlığı yapıyor

20:22 - Dünya

Kocaelispor ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı

19:43 - Spor