?>

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Kırsalda 73 bin köy evi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırsalda 73 bin köy evi yapılacağını belirtti.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırsalda 73 bin köy evi yapılacağını belirterek. "Evler ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak. Kırsala dönen insanlarımızı orada tutup, üretime geçmelerini sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kirişci, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ankara Misafirhanesinde, deprem bölgesinden gelen vatandaşlarla kahvaltı programında bir araya geldi. Eşi Hanife Kirişci ile depremzedelerle bir süre sohbet eden ve 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kirişci, çocuklara oyuncak hediye etti.

Kirişci, buradaki konuşmasında, yaşanan afetten 11 ilin etkilendiğine işaret ederek, iklim şartlarının kötü olmasının felaketin boyutunu artırdığını belirtti. Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki misafirhanelerde, 7 bin 558 depremzedeyi ağırladıklarını bildiren Kirişci, "Siz şu anda TMO'nun misafirhanesinde değilsiniz. Burada her türlü ihtiyaçlarınız karşılanacak. Biz sizlerin hizmetkarıyız, sizin bu acılarınızı, bu çektiğiniz sıkıntıları hafifletebilirsek ne mutlu bize." değerlendirmesinde bulundu.

TMO deprem bölgesi için konteyner üretiyor

Bakanlık olarak 5 binin üzerinde iş makinası ve 15 binin üzerinde personelle deprem bölgesinde faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini aktaran Kirişci, bölgede tarımsal faaliyetlerin yürümesi ve üreticilerin mağdur olmaması için her türlü desteğin verildiğini, depremzedelerin diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Kirişci, deprem bölgesinde hayatın yeniden kurulacağını vurgulayarak, "Kırsalda 73 bin köy evi yapılacak. Evler ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak. Kırsala dönen insanlarımızı orada tutup, üretime geçmelerini sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Program sonrası TMO atölyesini ziyaret eden Kirişci, TMO'nun kendi imkanlarıyla deprem bölgesindeki iş yerleri için ürettiği konteynerleri inceledi ve imalat süreciyle ilgili çalışanlardan bilgi aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ysf Giyim Erkek Kol Düğmesi Modelleri

2023-03-01 16:56 - İnsan&Hayat

"Omuz Omuza" yardım kampanyasının tanıtım filmi yayımlandı

2023-02-25 23:20 - Medya

Meksika'da 5,8 büyüklüğünde deprem

2023-03-02 12:03 - Dünya

Sanayicinin konteyner mesaisi devam ediyor

2023-02-28 16:47 - Ekonomi

Jeotermal enerjide her yıl 300 megavatlık artış mümkün

2023-02-24 13:29 - Ekonomi

Yardım çalışmalarına katılan belediye başkanı kendi ilçesinde deprem önlemlerini artıracak

2023-02-24 14:28 - Gündem

Doğduğu topraklara dönüp depremin yaralarını sarmak için gayret gösteriyor

2023-03-01 14:23 - Çevre-Hayat

İstanbul'da tedavi gören depremzedelerden 14 bin 705'i taburcu edildi

2023-03-02 13:30 - Sağlık

Brent petrolün varil fiyatı 84,20 dolar

2023-03-02 11:11 - Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

2023-03-01 00:58 - Gündem

İlgili Haberler

Meteorolojiden Güneydoğu'da bazı iller için toz taşınımı uyarısı

18:48 - Gündem

Gürcistan'da düşen askeri kargo uçağı enkazında incelemeler sürüyor

18:02 - Gündem

Çorum'da dolu nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 10 kişi yaralandı

17:28 - Gündem

Hafta sonu yurdun iç ve doğu bölgeleri yağışlı olacak

17:22 - Gündem

İçişleri Bakanlığından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı iller için meteorolojik uyarı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de otobüsün durağa çarpması sonucu ölü ve yaralıların olduğu b

20:13 - Dünya

Alexander Dimitrov: İlk maçta çok ağır mağlubiyet yaşadık

19:53 - Spor

Guardiola'dan öldürülen Filistinli sporcular için dayanışma çağrısı

19:37 - Spor

Meteorolojiden Güneydoğu'da bazı iller için toz taşınımı uyarısı

18:48 - Gündem

Zirai dondan etkilenen üreticilere 798 milyon lira yeni destek ödemesi

18:28 - Ekonomi