?>

Tarihi yarımadanın 'evcil tilkisi'

Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda yaşayan tilki, bölgeyi ziyaret edenlerin kendisine yakınlık gösterip yiyeceklerini paylaşmalarıyla evcilleşti.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ÇANAKKALE

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda yaşayan ve evcilleşen bir tilki, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Tarihi yarımadada her yıl Avustralyalıların 25 Nisan'da Anzak törenlerini düzenledikleri Lone Pine Anıt ve Mezarlığı yakınlarında dolaşan tilki, ziyaretçilerle yaşadığı iletişim sayesinde evcilleşti.

Binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin akın ettiği yarımadanın kuzey bölümünde yer alan Lone Pine (Tek Çam) anıt ve mezarlarının olduğu güzergahta sabah ve akşam saatlerinde yol kenarına çıkan tilki, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Tilkiye yiyecekler veren vatandaşlar, bu yakınlıklarını da zaman zaman cep telefonları ile kaydediyor.

"Tilki adeta evcil bir hayvana dönüşmüş"

Taksi esnafından Anıl Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taksiyle bir turisti gezdirirken Lone Pine Anıtı'ndan Kanlısırt istikametine doğru ilerlediği sırada bir tilkinin kendisine doğru geldiğini fark ettiğini anlattı.

Dinç, "35 yıldır bölgedeki şehitlik anıt ve mezarlara yerli ve yabancı tursitleri getiriyorum, ömrümde böyle bir şey görmedim. Tilki adeta evcil bir hayvana dönüşmüş. Daha sonradan öğrendim ki bölgeye gelen ziyaretçiler tilkiye çeşitli yiyecekler veriyormuş. O da bu şekilde kedi, köpek gibi sakin bir hayvana dönüşmüş." dedi.

Bölgede bulunan AA ekibince de görüntülenen tilki, sıcakkanlı hareketleriyle objektiflere adeta poz verdi.

Günlük hayatın bir parçası haline gelen kedi ve köpekler gibi insanlarla yaşamaya alışan tilki, karnını doyurduktan sonra tarihi yarımadadaki yaşam alanına geri dönüyor.

Muhabir: Bülent Ersöz

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Burak Orhan, Diyanet'in yeni Basın Müşaviri oldu

2017-10-12 21:15 - Medya

Yemeni 'ev ayakkabısı' oldu

2017-10-12 17:02 - Çevre-Hayat

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı şampiyon oldu

2017-10-09 23:22 - Spor

Yesemek UNESCO yolunda

2017-10-09 14:42 - Kültür Sanat

Mahkeme, Enis Berberoğlu kararını bozdu

2017-10-09 18:47 - Asayiş

Pentagon’dan 'vize misillemesi' açıklaması

2017-10-11 00:43 - Genel

Kayseri'de kafe çöktü: 1 yaralı

2017-10-09 02:42 - Asayiş

'Bizim en büyük gücümüz gençliğimiz'

2017-10-12 21:37 - Gündem

Yozgat'ta yakalanan 4 DEAŞ'lı sınır dışı edildi

2017-10-09 22:17 - Asayiş

'Birilerinin FETÖ'nün ağzıyla konuşmasına artık tahammülümüz yok'

2017-10-12 23:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Ümraniye Belediyesinden yaşlı bireyler için afetlere karşı eğitim

12:22 - Çevre-Hayat

Borla üretilen doğal solüsyon arıları öldüren zararlıları yok ediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Van'ın yüksek kesimleri kar yağışıyla beyaza büründü

12:09 - Çevre-Hayat

Yaklaşık 60 yıldır sürdürdüğü mesleği parmak izlerini sildi

12:08 - Çevre-Hayat

Tekerlekli sandalyesiyle Erzurum'un soğuğunda hayatı fotoğraflıyor

12:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul merkezli 5 ildeki silahlı suç örgütü operasyonunda 30 şüpheli tutuklandı

12:37 - Gündem

Çevre dostu ahşap yapılar üreten firma deprem konutlarını da inşa ediyor

12:32 - Ekonomi

BES'te katılımcı sayısının 2026'da 18,4 milyona yükseleceği öngörülüyor

12:27 - Ekonomi

Akademisyenlerin Doğu'da deprem üretme potansiyeli olan 5 fay hattındaki araştırması tamamlandı

12:23 - Gündem

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde 2. galibiyet peşinde

12:17 - Spor