Tanık albay 'tatbikat' iddiasını çürüttü

Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili davada ifade veren tanık Albay Dervişoğlu "Darbe girişiminden önce size tatbikat yapılacağı söylendi mi?" sorusuna "Hayır öyle bir bildirim almadık" yanıtını verdi.

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile gazi İsmail Oğuz, Başbakanlık, TBMM ve şehit Ömer Halisdemir'in yakınlarının da arasında bulunduğu bazı müdahillerin avukatları katıldı.
Sanık yakınlarının da takip ettiği duruşmada tanıkların beyanları alındı.
ÖKK Okul Komutanlığında görevli Albay Tan Dervişoğlu, 15 Temmuz 2016 gecesi oğlu hastalandığı için hastanede olduğunu, yaşanan hareketliliğin ardından ÖKK'ya gittiğini, nizamiyeden alınmadığını ve içeriye girmeye çalıştığını belirtti.
Mahkeme Başkan Bayram Kantık'ın, "Nizamiye önündeyken içeriden kimseyle temas kurdunuz mu?" sorusu üzerine Dervişoğlu, şunları anlattı:
"Mihrali Atmaca ile görüştüm. Telefonda Mihrali'ye nizamiyedeki adamların onun adamı olup olmadığını, ne yaptıklarını sordum. O sırada hedef gözetilmeksizin, her taraftan ateş ediliyordu. Mihrali, 'Bana emir verdiler, komutanın emriyle Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik'i gözetim altına aldım' dedi. 'Komutan kim?' dediğimde de 'Zekai Paşa' yanıtını verdi. Bir başçavuşun vurulduğunu söyledi. Başlangıçta bir anlam veremedim. 'Neden vurdunuz? Manyak mısınız?' dedim. O da Semih Terzi'nin vurulduğunu ve başçavuşun Terzi'ye ateş ettiği için vurulduğunu anlattı. Terzi ve Ömer Halisdemir'in öldüğünü söyledi. Terzi'nin darbeci olduğunu söyledim, bana şaşkın bir şekilde 'Neler oluyor komutanım anlayamıyorum' tarzı şeyler söyledi. Komutanlık önüne geldiğimizde de bizi Mihrali Atmaca karşıladı."
Başbakanlık Avukatı Alaaddin Varol'un, "Darbe girişiminden önce size, ÖKK'ya terör saldırısı olacağı ya da tatbikat yapılacağı söylendi mi?" sorusuna Dervişoğlu, "Hayır, öyle bir bildirim almadık." cevabını verdi.
"O akşam tüm ülkede olduğu gibi karargahta da korkunç bir karmaşa vardı"
Avukat Varol, darbe girişimi sırasında ÖKK Karargahına giremediklerini belirten Dervişoğlu'na, "O akşam siz içeri giremezken başkaları içeri girdi mi?" diye sordu. Dervişoğlu, "Kamera görüntüleri ve personel ifadelerine göre silahlı, tam teçhizatlı ve özel araçlarıyla giren personel olduğunu öğrendik. Biz gelmeden girmişler. O akşam tüm ülkede olduğu gibi karargahta da korkunç bir karmaşa vardı." dedi.
Varol, davanın bazı sanıklarının, "Zekai Aksakallı, (darbe girişimine katılan) herkesin öldürülmesi talimatını verdi." şeklinde beyanda bulunduğunu hatırlatarak, Dervişoğlu'na "İsteseniz içeri girdiğinizde herkesi öldürebilir miydiniz?" sorusunu yöneltti.
Dervişoğlu da bu soruya, "O şekilde bir emir verilmiş olsaydı ya da böyle bir şey yapılmak istenilseydi onları engelleyecek bir şey yoktu. Oradaki personel son derece itidalli davrandı ve sadece derdest etti." karşılığını verdi.

Duruşmaya tanık beyanlarıyla devam ediliyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında görevli üsteğmene gözaltı

2017-12-19 20:37 - Gündem

Fenerbahçe’nin tribün liderlerinden 'Dadaş Mehmet' öldürüldü

2017-12-25 02:02 - Asayiş

TİM Başkanı Büyükekşi: 2018'de ihracatta rekor kıracağız

2017-12-24 17:22 - Ekonomi

VakıfBank üst yönetiminin "Adana Zirvesi"

2017-12-22 18:41 - Ekonomi

Başbakan Yıldırım: BM kararı ABD'ye açık bir mesajdır

2017-12-22 19:17 - Genel

Tanık albay 'tatbikat' iddiasını çürüttü

2017-12-26 19:02 - Gündem

'Malezya, Müslümanların haklarını savunmaktan korkmuyor'

2017-12-25 18:07 - Dünya

Eski TBMM Koruma Daire Başkanlığı Şube Müdürü hakim karşısında

2017-12-20 17:32 - Gündem

'BMGK Kudüs kararı 'Dünya beşten büyüktür'ün kanıtıdır'

2017-12-22 22:02 - Gündem

Rusya'dan Kudüs'e yönelik 'uluslararası kararlara bağlılık' vurgusu

2017-12-21 21:02 - Dünya

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ercan, partisinin kadın politikaları vizyonunu anlattı

19:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen takımları kabul etti

19:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: "Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıy

20:02 - Dünya