?>

Tanık albay 'tatbikat' iddiasını çürüttü

Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili davada ifade veren tanık Albay Dervişoğlu "Darbe girişiminden önce size tatbikat yapılacağı söylendi mi?" sorusuna "Hayır öyle bir bildirim almadık" yanıtını verdi.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile gazi İsmail Oğuz, Başbakanlık, TBMM ve şehit Ömer Halisdemir'in yakınlarının da arasında bulunduğu bazı müdahillerin avukatları katıldı.

Sanık yakınlarının da takip ettiği duruşmada tanıkların beyanları alındı.

ÖKK Okul Komutanlığında görevli Albay Tan Dervişoğlu, 15 Temmuz 2016 gecesi oğlu hastalandığı için hastanede olduğunu, yaşanan hareketliliğin ardından ÖKK'ya gittiğini, nizamiyeden alınmadığını ve içeriye girmeye çalıştığını belirtti.

Mahkeme Başkan Bayram Kantık'ın, "Nizamiye önündeyken içeriden kimseyle temas kurdunuz mu?" sorusu üzerine Dervişoğlu, şunları anlattı:

"Mihrali Atmaca ile görüştüm. Telefonda Mihrali'ye nizamiyedeki adamların onun adamı olup olmadığını, ne yaptıklarını sordum. O sırada hedef gözetilmeksizin, her taraftan ateş ediliyordu. Mihrali, 'Bana emir verdiler, komutanın emriyle Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik'i gözetim altına aldım' dedi. 'Komutan kim?' dediğimde de 'Zekai Paşa' yanıtını verdi. Bir başçavuşun vurulduğunu söyledi. Başlangıçta bir anlam veremedim. 'Neden vurdunuz? Manyak mısınız?' dedim. O da Semih Terzi'nin vurulduğunu ve başçavuşun Terzi'ye ateş ettiği için vurulduğunu anlattı. Terzi ve Ömer Halisdemir'in öldüğünü söyledi. Terzi'nin darbeci olduğunu söyledim, bana şaşkın bir şekilde 'Neler oluyor komutanım anlayamıyorum' tarzı şeyler söyledi. Komutanlık önüne geldiğimizde de bizi Mihrali Atmaca karşıladı."

Başbakanlık Avukatı Alaaddin Varol'un, "Darbe girişiminden önce size, ÖKK'ya terör saldırısı olacağı ya da tatbikat yapılacağı söylendi mi?" sorusuna Dervişoğlu, "Hayır, öyle bir bildirim almadık." cevabını verdi.

"O akşam tüm ülkede olduğu gibi karargahta da korkunç bir karmaşa vardı"

Avukat Varol, darbe girişimi sırasında ÖKK Karargahına giremediklerini belirten Dervişoğlu'na, "O akşam siz içeri giremezken başkaları içeri girdi mi?" diye sordu. Dervişoğlu, "Kamera görüntüleri ve personel ifadelerine göre silahlı, tam teçhizatlı ve özel araçlarıyla giren personel olduğunu öğrendik. Biz gelmeden girmişler. O akşam tüm ülkede olduğu gibi karargahta da korkunç bir karmaşa vardı." dedi.

Varol, davanın bazı sanıklarının, "Zekai Aksakallı, (darbe girişimine katılan) herkesin öldürülmesi talimatını verdi." şeklinde beyanda bulunduğunu hatırlatarak, Dervişoğlu'na "İsteseniz içeri girdiğinizde herkesi öldürebilir miydiniz?" sorusunu yöneltti.

Dervişoğlu da bu soruya, "O şekilde bir emir verilmiş olsaydı ya da böyle bir şey yapılmak istenilseydi onları engelleyecek bir şey yoktu. Oradaki personel son derece itidalli davrandı ve sadece derdest etti." karşılığını verdi.

Duruşmaya tanık beyanlarıyla devam ediliyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet umre fiyatları 2018 ne kadar ? Umre takvimi 2018-Umre ve hac arasındaki farklar nelerdir ?

2017-12-19 21:32 - Genel

Çocuklarda geçmeyen öksürüğe dikkat

2017-12-21 17:32 - Sağlık

Dünya Bankasından Türkiye'ye 'reform' mesajı

2017-12-25 02:22 - Ekonomi

Şiddet vakalarına daha hızlı müdahale edilecek

2017-12-21 15:02 - Gündem

'Ayla' filmi İsveç ve Norveç'teki sinemaseverlerle buluştu

2017-12-24 02:08 - Kültür Sanat

Sarıyer’de korkunç cinayet

2017-12-19 21:27 - Asayiş

Lübnan Başbakanı Hariri'den Kerim bebeğe destek

2017-12-22 12:00 - Genel

Yasin, sonradan girdi gol attı

2017-12-25 02:02 - Spor

Küresel piyasalarda tatil havası

2017-12-25 12:44 - Ekonomi

Türkiye'den Gazzeli engelli kardeşlere destek

2017-12-21 16:56 - Genel

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran'dan Büyük Taarruz'un 103. yıl dönümü paylaşımı

13:37 - Gündem

İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin de yol haritalarından biridir

13:28 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında avukat Nusret Yılmaz gözaltına alındı

13:17 - Gündem

DMM, "kamuda lüks araç kullanımı arttı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi

13:12 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin hakkını, hukukunu en güçlü şekilde savunuyoruz

12:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri iyileşiyor

13:52 - Ekonomi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile 9 yılda 70 milyar lira tasarruf sağlandı

13:47 - Ekonomi

Bafra Ovası'nda fındık hasadına devam ediliyor

13:43 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran'dan Büyük Taarruz'un 103. yıl dönümü paylaşımı

13:37 - Gündem

ABD'nin Arizona eyaletinde dev toz bulutu uçuşların aksamasına ve elektrik kesintilerine yol aç

13:33 - Dünya